Çerkezköy'de Ülkücüler Zafer Şöleni'nde Coştu - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy'de Ülkücüler Zafer Şöleni'nde Coştu

Çerkezköy\'de Ülkücüler Zafer Şöleni\'nde Coştu

Tekirdağ Çerkezköy'de Ülkü Ocakları tarafından yıllardır geleneksel olarak düzenlenen Zafer Şöleni bu yıl 'Ülküde Birlik' temasıyla, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

17.09.2014 11:44  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Ülkü Ocakları tarafından yıllardır geleneksel olarak düzenlenen Zafer Şöleni bu yıl 'Ülküde Birlik' temasıyla, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Ünlü sanatçılar Ahmet Şafak, Ali Kınık ve Zafer İşleyen'in de sahne aldığı Zafer Şöleni'nde, Çerkezköylüler Amfi Tiyatro'yu hıncahınç doldurdu. Şölene; MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP MYK Üyeleri Erdem Karakoç ve Musa Küçük, CHP'li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, MHP İl Başkanı Enez Kaplan, Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz, BBP İl Başkanı Turan Demircan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Hasan Sakallı ve Enver Bayram, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Karaağaç Belediye Eski Başkanı Özkan Yücel, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve eski il başkanlarından Taner Karaoğlu ve binlerce Çerkezköylü katıldı.

Sonat Genç ve Ayşe Özaydın'ın sunuculuğunu üstlendikleri gecede, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ yaptı. Aktuğ, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Sakarya' şiirinden bir pasajla başladığı konuşmasında, Sakarya Zaferi'nin 93'üncü yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, "Bugün, kara eylülleri geride bırakan ülkücü abilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü unutmak tükenmektir" dedi.

Aktuğ konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başbuğumuz emin olsun ki son ülkücü son damla kana kadar bu davanın takipçisi olacaktır. Ne Mutlu Türk'üm diyebilenlere, ne mutlu ülkücülüğü tadanlara, ne mutlu davasının peşinden koşanlara."

Konuşmasının sonunda bugün başlayan 2014-2015 eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını temenni eden Aktuğ, gerek öğrencilere, gerekse öğretmenlere yeni dönemde başarılar diledi.

"BUGÜNÜN AYRI BİR ÖNEMİ VAR"

Programda bir sonraki konuşmayı ise Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz gerçekleştirdi. Ülkenin özellikle son günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu kaydeden Açıkgöz, "Bugün büyük Türk tarihinde geçmiş ile geleceğin buluşmasının sağlandığı, küçük bir beylikten muasır bir devlete giden yolun ilk adımlarının atıldığı Söğüt'te, Ulu Ata Ertuğrul Gazi'nin ölümünün 733'üncü yıl dönümü nedeniyle anma etkinliklerinin düzenlendiği, Türk devlet geleneğinin derinlemesine anlam kazandığı önemli bir programı da içinde barındırması açısından ayrı bir öneme sahiptir" dedi.

"ZAFER, KIRIM'DAKİ AYBİGE'NİN ÇIĞLIĞINI, ÇERKEZKÖY'DE AYŞE'NİN DUYMASIDIR"

Açıkgöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "12 Eylül'ün karanlık mahzenlerinde kaybettiğimiz canlarımızı da bu vesileyle anıyoruz. Bizim için zafer, Kürşat'ın 40 çeriyle Çin sarayını basarak Göktürk'ü kurtarması ya da Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te haçlı ordusunu dize getirmesi değildir. Bizim için zafer, büyük Turan ideallerini gerçekleştirecek kadroların, tüm donanımı ile devletin sevk ve idaresini ele almasını sağlamaktır. Bizim için zafer, Kırım'da Aybige'nin attığı çığlığı, Çerkezköy'de Ayşe'nin duymasıdır."

Açıkgöz, konuşmasını Abdurrahim Karakoç'un 'Bir Güzel Ülkü' adlı şiiriyle noktaladı.

"BİZİM SOYUMUZ DA YÖNÜMÜZ DE BELLİDİR"

Trakya'nın merkezi Çerkezköy'de 'Ülküde Birlik' temalı davetlerine katılımlarından dolayı tüm Çerkezköylülere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ise, "Bu birlik ve beraberliğimizin devamlı olmasını diliyoruz. Bizim birlikteliğimiz sınırlı, süreli ya da sarsak değildir. Bizim birlikteliğimiz, ilkbaharla açan sonbaharla solan, kışın kuruyan bir ağaç dalı değildir. Birlikteliğimizin temelinde yaşanmış binlerce yılın sevinci, hüznü, gözyaşları ve zafer sabahlarının şükür namazı vardır. Bizim soyumuz da yönümüz de bellidir. Bizler bugünlere kolay gelmedik. Şanlı tarihimizin her döneminde bir olduk. Vatanımız bir, bayrağımız bir ülkümüz bir oldu" dedi.

MHP iktidarının Devlet Bahçeli ile olacağına inandıklarını söyleyen Önsel, "MHP ve Türkiye'nin şu anki durumunda, şahısların egolarına değil, sorunların çözümüne yönelik fikirlere ihtiyaç vardır. MHP Türkiye Cumhuriyeti'nin sigortasıdır. Türk milletine hiçbir zaman ihanet etmemiştir. Bizler, gecemizi gündüzümüze katarak milletimizin refahı için hizmet aşkından vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Programda bir sonraki konuşmayı ise MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen yaptı. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 733'üncü Söğüt Türkmen Şenlikleri'nde yaptığı konuşmadan alıntı yaparak sözlerine başlayan Belen, "Söğüt yeni bir başlangıç olmasının yanı sıra, atalarımızın sahip oldukları Türk kültür ve devlet mirasının daha da ileri taşınmasına beşiklik yapmıştır. Burada; mazlumlara umut olan, zalimlere korku salan, ulaştığı her yerde adaleti hakim kılan cihan devletimizin sütunları dikilmiştir. Kuruluşumuzun ilkeleri önceki Türk asırlarında anlam ve kaynağını bulmuştur. Göç yollarını takip ederek bu yurt köşesine kadar gelen muhterem ecdadımız, dünün birikimlerine yarının umutlarını eklemiş, geçmişin hatıralarını geleceğin özlem ve hayalleriyle süslemiştir. Bunda da başarılı olmuştur" ifadelerini kullandı.

"2015 SEÇİMLERİ TÜRKİYE'NİN KURTULUŞUNUN BAŞLANGICI OLACAKTIR"

Genel seçimlerin yaklaştığını belirten Belen, "7 Haziran 2015 seçimleri Türkiye'nin kurtuluşunun başlangıcı olacaktır. Bu davaya mensup her fert, 7 Haziran'a kadar atalarına olan borcunu ödemek için gece gündüz demeden çalışmalıdır" dedi. 'Yiğit Bozkurtlar' diyerek ülkücü gençlere seslenen Belen, "Ülkemizde uyuşturucu kullanım yaşı çok aşağılara indi. Ülkü Ocakları'ndan sosyal faaliyetleri arttırmasını istiyorum. Böylelikle gençlerimiz uyuşturucudan uzak olacaktır" dedi. Belen konuşmasını, yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını temenni ederek noktaladı.

SANATÇI KINIK'TAN 'KOCA REİS'Lİ JEST

Açılış konuşmalarının ardından binlerce Çerkezköylü'nün sabırsızlıkla beklediği o an geldi ve Ali Kınık alkışlar eşliğinde sahne aldı. En güzel eserlerini Çerkezköy halkı için seslendiren Ali Kınık, 'Koca Reis' adlı eserini ise MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel için söyledi. Önsel de bozkurt işareti ile Ali Kınık'a eşlik etti. Konser sırasında Amfi Tiyatro'da bulunan ülkücü gençler ise 'Çerkezköy Obası Bozkurt Yuvası', 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' ve 'Alparslan Türkeş'in Askerleriyiz' şeklinde sloganlar attı.

"ULU ÇINARIN GÖLGESİNDE TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİNE DAİR HESAPLAR YAPIYORUZ"

Konser sonunda Ali Kınık'a, MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç tarafından günün anlam ve önemine dair üzerinde kendi resminin bulunduğu üç hilalli bir saat hediye edildi. Ali Kınık'a hediyesini veren Erdem Karakoç, "Birileri, bu ulu çınar ağacını kuruttuklarını sanıyordu. Fakat Ahmet Şafak, Zafer İşleyen ve Ali Kınık gibi değerlerimiz, Kenan Evren'in kuruttuğunu sandığı çınarı suladılar, yeşerttiler. Başbuğ cezaevinden çıktığında, yanında bu kardeşlerimiz vardı. Ulu çınara su veren kardeşlerimiz Başbuğumuzun yanındaydı. Bugün, ulu çınarın gölgesinde Türk milletinin geleceğine dair hesaplar yapıyoruz" dedi.

Yapılan organizasyon nedeniyle Çerkezköy'le gurur duyduğunu dile getiren Karakoç, "Ülkücü hareketin üç büyük sanatçısını bir arada sahneye çıkarmak, her babayiğidin harcı değildir. Bu vesileyle programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim artık 2 ya da 3 olmaya tahammülümüz yok. Biz 1 olmak için bir olacağız. Türk devleti sahipsiz değildir" şeklinde konuştu. Karakoç da konuşmasının sonunda yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Erdem Karakoç'un konuşmasının ardından Zafer İşleyen sahne aldı. Söylediği şarkılarla Amfi Tiyatro'yu dolduran Çerkezköylülere unutamayacakları bir gece yaşatan İşleyen'i sahnede bir sürpriz bekliyordu. Doğum gününü evde ailesi ile değil, Çerkezköy'de binlerle birlikte geçiren sanatçıya, sahnede doğum günü sürprizi yapıldı. Dokuz meşaleli gencin sahneye girmesi ile birlikte sanatçı Zafer İşleyen için hazırlanan doğum günü pastası sahnede kesildi. Sürpriz karşısında oldukça duygulanan İşleyen, "İyi ki Ülkücü'yüz, iyi ki Bozkurt'uz" diyerek, bundan sonraki 14 Eylüllerde de Çerkezköy'de olmayı temenni etti. Zafer İşleyen konseri sırasında minik hayranları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Zafer İşleyen konserinde son albümü Mevzu Bahis'ten de şarkılar seslendirdi. Aynı zamanda 20 yıllık eğitimci olduğunu kaydeden İşleyen, bugün ders başı yapacaklarını ve yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dilediğini söyledi. Konser sonrasında başarılı sanatçıya günün anlam ve önemine ilişkin hediyesini MHP MYK Üyesi Musa Küçük takdim etti. Küçük yaptığı konuşmada, "Bizim sanatçılarımızın her biri ayrı bir eğitimci, ayrı bir düşünürdür. Bu yönü ile bizim sanatçılarımız, diğer sanatçılardan farklıdır" dedi. Küçük de yeni eğitim öğretim yılının, hem öğrenciler hem de öğretmenler için başarılı geçmesini diledi.

MHP MYK Üyesi Musa Küçük'ün konuşmasının ardından ünlü sanatçı Ahmet Şafak sahne aldı. Konsere başlamadan önce günün anlam ve önemine ilişkin hediyesini MHP İl Başkanı Enez Kaplan'ın elinden alan Ahmet Şafak şarkılarını binlerce ülkücü ile birlikte seslendirdi. Şafak, konserinde 'Dombıra' şarkısını da söyledi.

Ülkücü hareketin 3 sanatçısının sahne aldığı Amfi Tiyatro'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in resminin, konser boyunca sahnedeki koltukta bulunması da dikkatlerden kaçmadı. Sahnede Mustafa Kemal Atatürk, Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin resimleri de yan yana sıralandı. Konser sırasında gerçekleştirilen havai fişek gösterileri de geceye ayrı bir renk kattı. Akşam saat 19.00'da başlayan şölen gece saat 24.00'de son buldu. Gecede ülkücüler sanatçılarla resim çekinirken, çekilen her bir kare ve videolar anbean sosyal medyadan paylaşıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy'de Ülkücüler Zafer Şöleni'nde Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement