Ülkücüler, Ali Kınık ve Mustafa Yıldızdoğan'la Coştu - Son Dakika
Yerel

Ülkücüler, Ali Kınık ve Mustafa Yıldızdoğan'la Coştu

Ülkücüler, Ali Kınık ve Mustafa Yıldızdoğan\'la Coştu

Bayburt Ülkü Ocakları 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlik şöleni düzenledi.

20.05.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Ülkü Ocakları 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlik şöleni düzenledi.

Saat Kule Meydanı'nda gerçekleşen ve ülkücü gençler ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şölende Mustafa Yıldızdoğan ve Ali Kınık sahne aldı. Bayburt Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Kılıç'ın açılış konuşması yaptığı şölende MHP İl Başkanı Süleyman Burç, MHP Bayburt Milletvekili adayları Dr. Karabey Kadri Karaoğlu ve İnşaat Mühendisi Tamer Kayaalp birer selamlama konuşması yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şölende açılış konuşmasını Bayburt Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Kılıç yaptı. Kılıç, ülkücü hareketin yıllara isimsiz kahramanları feda eden büyük bir dava olduğunu belirttiği konuşmasında, gecenin sponsoru olan MHP Bayburt Milletvekili adayı Dr. Karabey Kadri Karaoğlu'na da teşekkür etti.

Kılıç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Orhun'dan seslenen Bilge Kağan gibi, Söğüt'ten Bismillah diyen Ertuğrul Gazi gibi, Haçlıları şaşkına çeviren Kılıçarslan gibi, Bizans'ı deviren Fatih Sultan Mehmet Han gibi, Düşmanı İzmir'den süpüren Gazi Paşa gibi, Tabutluklara dar gelen Başbuğ Türkeş gibi azimliyiz, kararlıyız ve imanlıyız"

19 MAYIS BİR RUHTUR

19 Mayıs Gençliktir,19 Mayıs bir ruhtur,19 Mayıs Atatürk'ün Türk gençliğine armağanıdır ve bizler var oldukça milli ruh her daim var olacaktır. Ülkü Ocaklarının asli görevi olan eğitim ve kültür alanında faaliyetlerimizi Başbuğumuzun da söylediği gibi İslam iman ahlak ve fazileti ile Türklük şuuru ekseninde yürütmekteyiz. Bizler Ülkü Ocaklıyız ama bazılarının nitelendirdiği gibi değil, bilmeyenlerin de yorum yaptığı gibi değiliz. Ülkü Ocaklarıyla bağı olmayan fakat ülkücüyüm diyen insanları baz alarak bizlere o çerçevede bakan insanları, milli ve manevi değerler doğrultusunda bu yolu ülkü edinmiş olan Ülkü Ocaklarına davet ediyor bizleri tanımalarını istirham ediyorum.

ÖNKUZU'NUN, ÇAKIROĞLU'NUN MİRASÇILARIYIZ

Bizler 80'li yıllarda anarşist komünistler tarafından teknik öğretmen yüksekokulunda okurken hava pompasıyla ciğerleri şişirilerek vatan uğruna şehit edilen Tokatlı Dursun Önkuzu'nun mirasçılarıyız. Bizler Ruhi Kılıçkıran'ın, Selçuk Duracı'ğın, Halil Esendağ'ın, Gün Sazak'ın ve bunun gibi binlerce ağabeyimizin izinde olan ve son olarak Ege Üniversitesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu'nun mirasçılarıyız." "Büyük bir fikir hareketiyiz" "Büyük bir fikir hareketiyiz. Bu fikrin öncüleri ise Galip Erdem,, Dündar Taşer, Seyyid Ahmet Arvasi, Erol Güngör, Başbuğ Alparslan Türkeş'tir ve içerisinde bunun gibi büyük kahramanları barındıran büyük bir dava hareketidir. 3 yıllık değil 13 yıllık değil yıllara isimsiz kahramanları feda eden büyük bir harekettir. Bu vatan için dünde canımızdan vazgeçtik bugünde geçeriz yarında geçmeye hazır olacağız. Şov yapmıyoruz, o kefenlere sarılı olarak toprağa verilmiş ülkü devlerimizin izinde gidiyoruz.

SAATLERCE SİYASET YAPMAYACAĞIZ

Gelecek buradadır, Türk gençliği vatanına sahip çıkacaktır. Bizler burayı siyasi şov alanına dönüştürerek birileri gibi Peygamber Efendimizin kutlu doğum haftasını bahane ederek adaylarımızı buraya çıkarıp saatlerce siyaset yapmayacağız. Bugün 19 Mayıs Gençlik Şöleni'dir diyerek, bizlere burada konuşma yapmak düşmez diyen milletvekili adaylarımızı da yürekten kutluyorum. Türk gençliği elinde kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimi siyasi şovlarına alet edenlerle değil, PKK'yı meşrulaştıran zihniyetin peşinden değil, tertemiz duygularıyla sizlerin temsilciliğini yapacak olan insanların peşinden gidecektir." "Türk gençliği bizimle yürüyecektir" "Türk gençliği bizimle yürüyecektir. Dedem Korkut diyarı Bayburt, memleketinin insanına uzun yıllar boyunca parti ayrımı gözetmeksizin hizmet etmiş olan Dr. Karabey Kadri Karaoğlu ile yürüyecektir. Abdulvahap Gazi Hazretleri'nin yurdu Bayburt, Arpalı'nın yiğit evladı İnşaat Mühendisi Tamer Kayaalp ile yürüyecektir. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Buluşma noktamız üç hilalli sancak olsun. Ne mutlu Türküm diyene.."

Bayburt Ülkü Ocakları tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Şehit Fırat Çakıroğlu futbol turnuvasında ilk 3'e giren takımlara madalyaları verilen törende, üniversite öğrenci başkanlığı devir teslim töreni de yapıldı. Bayburt Üniversitesi'nden mezun olan Emre Sevim'in yerine üniversite başkanlığına Yusuf Abuşoğlu getirildi. Şölende ilk olarak gençlerin ilgiyle takip ettiği sanatçı Ali Kınık sahne aldı. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Ali Kınık'ın ardından ülkücülerin tanıdık yüzü Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı. 'Türkiyem' adlı efsane parçası ile sahneye çıkan Yıldızdoğan gençlerin istekleri doğrultusunda parçalarını seslendirdi.

Yıldızdoğan son olarak 'Başbuğlar Ölmez' ve 'Şehitler Ölmez' adlı eserlerini alanı dolduran vatandaşlarla birlikte söyledi. Şölende sunucu Ahmet Öngel, ve sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan ve Ali Kınık'a ehram kumaşından yapılan kravat hediye edildi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ülkücüler, Ali Kınık ve Mustafa Yıldızdoğan'la Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement