Ülkücü Sanıkların Cezasına Yargıtay'dan Onay - Son Dakika
Güncel

Ülkücü Sanıkların Cezasına Yargıtay'dan Onay

İzmir’de, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlamalarıyla yargılanan aralarında ülkü ocakları yöneticilerinin de bulunduğu 32 sanığa 1 ile 35 yıl arasında verilen cezayı Yargıtay onadı.

13.10.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlamalarıyla yargılanan aralarında ülkü ocakları yöneticilerinin de bulunduğu 32 sanığa 1 ile 35 yıl arasında verilen cezayı Yargıtay onadı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri, 30 Nisan 2010 tarihinde çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonlarda 44 kişi, iddialara göre suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, adam kaçırmak, darp, tehdit, iş yeri kurşunlama, çek-senet tahsilatı suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına aldı. Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda, 5'i ruhsatsız 3'ü kuru sıkı olmak üzere toplam 8 adet tabanca, 4 adet av tüfeği ve yaklaşık 400 adet fişek ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Ülkü Ocakları yöneticisinin de bulunduğu 9 kişi tutuklanırken, mahkeme aşamasında sanıkların tümü tahliye edildi.

YEREL MAHKEME CEZA VERDİ

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen çete davasında sanıkların tümü üzerilerine atılan suçu kabul etmeyip beraatlerini talep etti. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, çete lideri olduğu iddia edilen Şahin Çoban'ı 46 yıl, Murat Bozkurt'u 35 yıl 6 ay, Tanju Dağlı'yı 40 yıl 9 ay 15 gün, Murat Ertürk 5 yıl, Halil Çetin'i 6 yıl 6 ay, Muammer Balcı'yı 5 yıl 7 ay 15 gün ve Seher Öztop'u 4 yıl 2 ay diğer 25 sanığı ise 1 yıl ile 2 yıl arasında hapis cezasına çarptırdı.

YARGITAY'A TEPKİ

Yerel mahkemenin verdiği cezadan sonra sanık avukatları, kararı temyiz etmek için Yargıtay'a başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 11. Ceza Dairesi, 20 ay sonra tüm sanıkların cezasını onadı. Davanın özel yetkili mahkemesinde görüldüğünü, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasından sonra bir çok dosyanın Yargıtay tarafından bozulup normal Ağır Ceza Mahkemeleri'ne gönderildiğini belirten avukat Mustafa Tekin ise "Bu dava dosyası yeniden görülmeliydi. Çünkü buna benzer çete davalarının tümünü yargıtay bozuyor. Çünkü verilen ceza özel yetkili mahkemenin işleyişi üzerinden verilmiştir. Oysa artık bu davalar yeniden ele alınıyor" diyerek tepki gösterdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ülkücü Sanıkların Cezasına Yargıtay'dan Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da kermeste yemek zehirlenmesi: 32 öğrenci tedavi altına alındı
    21:08 Aydın'da kermeste yemek zehirlenmesi: 32 öğrenci tedavi altına alındı

    Aydın'da Mustafa Kiriş Ortaokulu'ndan 32 öğrenci, kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi
    21:03 İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi

    İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından düzenlenen 'Dünya Havalimanları Ödülleri 2024'te dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi. Ayrıca, 'Dünyanın En İyi Havalimanı Yemek Hizmetleri' ve 'Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı' ödüllerine de layık görüldü. İGA İstanbul Havalimanı, bu başarıyı yatırımlar ve projelerle elde ettiğini belirterek, misafirlerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

  • Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi
    21:02 Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Amasya'dan 12 AFAD personeli ve 3 araç, Tokat ve Yozgat illerine görevlendirildi. Tokat iline 2 idareci, 5 arama kurtarma teknisyeni ve 2 tam donanımlı araç, Yozgat iline ise 5 arama kurtarma teknisyeni ve 1 tam donanımlı araç sevk edildi. Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden toplamda 12 personel ve 3 araç, depremin etkilediği bu iki ilde görev yapacak.

  • Gölcük Platformu Üyeleri Bolu Belediyesi Meclisi'ni Protesto Etti
    21:02 Gölcük Platformu Üyeleri Bolu Belediyesi Meclisi'ni Protesto Etti

    Bolu'da Gölcük Tabiat Parkı sınırları içerisinde yapılan bungalovların kiraya verilmesi kararına karşı çıkan Gölcük Platformu üyeleri, Bolu Belediyesi Meclisi'nde protesto eylemi gerçekleştirdi.

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların yanı sıra öğrencilerin yaptığı resimler de sergilendi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.


Advertisement