Ülker 19 Bin Ton Şekeri Ürünlerinden Çıkardı - Son Dakika
Ekonomi

Ülker 19 Bin Ton Şekeri Ürünlerinden Çıkardı

Yıldız Holding, 14 bin tonu unlu mamuller ve süt ürünleri, 5 bin tonu da gazlı içecek olmak üzere 19 bin ton şekeri ürünlerinden çıkardı.

24.01.2015 07:57  Güncelleme: 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son altı yılda United Biscuits, Godiva ve DeMet's olmak üzere dünya çapında üç önemli satın alma gerçekleştiren Yıldız Holding, "Sorumlu Beslenme İletişimi Kılavuzu" ile Türkiye'de gıdanın ve sağlıklı nesillerin geleceğine katkı sağlayacak bir çalışmaya da imza attı.

BİRÇOK ÜRÜNDEN ŞEKER ÇIKARILDI

Çocuklara yönelik reklam ve iletişim araçlarıyla ilgili belirli prensiplerin açıklandığı kılavuzda şu tespitlere yer verildi: Unlu mamuller, içecek, süt ürünleri ve sakız ile şekerleme ürünlerinde 14.023 ton şeker ürünlerden çıkartıldı. Reformülasyon çalışması yapılan gazlı içeceklerden yıllık 5.155 ton şeker azaltıldı. Toplam 19 bin ton şeker ürünlerden çıkarılmış oldu. Unlu mamuller ve süt ürünlerinde son 5 yılda 449 ton tuz azaltıldı. Ürünlerde toplam 275 ton daha az doymuş yağ kullanıldı.

1 MİLYON ÇOCUĞA 'YEMEKTE DENGE' EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile işbirliğiyle yürüttüğü "Yemekte Denge" projesi 4. dönem eğitmen eğitimi programı Türkiye çapında programın uygulandığı illerde tamamlandı. Programın 2. 3. ve 4. sınıflara göre farklılaştırılan içeriği ve zenginleşen görsel materyali hakkında bilgilendirilen eğitimciler, sorumlu oldukları il ve okullarda proje kapsamında eğitim vermeye 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı 2. yarıyılında devam edecekler. Türkiye'nin en kapsamlı ve sürdürülebilir temel beslenme eğitim projelerinden biri olarak 2011 yılında uygulanmaya başlayan proje bu yıl, İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş'ın bulunduğu 10 ilde toplam 1 milyon öğrenci ve ebeveyne ulaşıyor. (Kaynak: Hürriyet)

Ülker 19 Bin Ton Şekeri Ürünlerinden Çıkardı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ülker 19 Bin Ton Şekeri Ürünlerinden Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • YUSUF: TORKU KALİTEYİ KENDİ ÇIKARIR. DİĞERLERİ KALİTEYİ MÜŞTERİ BEKLENTİSİNDEN DOLAYI ÇIKARIR. 16 2 Yanıtla
  • TORKU: 50 YILDIR NEREDEYDİ O AKLINIZ ?? SAĞLIKLI NESİLERMİŞ. . . HADİ ORADAAAN HADİİİİ. . . EN İYİSİ TORKU. . . BUNU ANLADILAR BÖYLE BİR YOLA BAŞVURDULAR. . . 17 1 Yanıtla
  • Happy: Torkunun ayak sesleri korkutmuş sanırum :))) 16 1 Yanıtla
  • Hayat buysa: Ilk önce onun adı gelir eti eti neyin peşindesiniz Ülker tortu neymiş ???? 6 8 Yanıtla
  • Özkan: Torku hijyenikte kalite 10 3 Yanıtla
  • hakan: TEK yol HÜDAP PARTİSİ allahını peygamberini tanıyorlar ben 7 göbek türküm ama hüda-par adam gibi parti en azından kalleş pkk ve yalakalarını düşman görüyor helal hüdapara 2 10 Yanıtla
  • Özkan: Özellikle süt ürünlerinde Torku dan Şaşmayın hijyenikte süper 9 2 Yanıtla
  • tutun: Eti ye ne diyeceksiniz 8 3 Yanıtla
  • Salih: Torku sadece reklamları güzel yapıyor. Çikolata sektöründe olan çok iyi bilirki, fındık kremasına toz şekerden başka şeker glikoz, fruktoz vb kullanmak çok zordur. Merdiven altı kakaolu fındık krema üreten firmalar bile normal şeker kullanır. Ayrıca türkiyede fındığın kilosu toptan olarak 25 tl civarında. Torkunun fındık oranı tamamen yanlış. Aldığınız fındık kokusu tamamen yapay aroma. Torku reklamlarda dediği gibi kakaolu fındık kremasını yapsın markette en az yuzde elli zamla satılması lazım. Velhasıl torkunun sadece reklamları güzel. Ürünlerinde iş yok. 9 1 Yanıtla
  • Efe diyari: Seker yakinda sigaradan tehlikeli bir boyut alacak kimsenin haberi yok 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Emeklilere 8-12 bin liralık promosyon ödemesine özel bankalar da dahil oldu
    18:18 Emeklilere 8-12 bin liralık promosyon ödemesine özel bankalar da dahil oldu

    Emeklilere 8-12 bin liralık promosyon ödemesine özel bankalar da dahil oldu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek
    18:03 Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek

    Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni dönemde toplu ulaşımda Çorum'a çağ atlatacak olan 'öetrobüs' projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Aşgın, metrobüslerle şehrin ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirtti.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı. Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Yatırımlar arasında eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım, sanayi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı
    17:33 Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı

    Çin'in Hainan eyaletinde bulunan Boao sıfıra yakın karbon örnek bölgesi, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı öncesinde faaliyete geçti. Bölge, 8 farklı kategoride 18 proje tamamlayarak sıfıra yakın karbon aşamasına ulaşmış durumda.

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'
    17:31 BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon Beşikdüzü mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilere para verilemediği söylemlerine karşılık olarak, emeklinin parasını devletin değil, vatandaşların verdiğini belirtti. Baş, toplumun zenginleşmesini ve refah içinde yaşamasını istediklerini vurguladı.


Advertisement