Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara İstanbul D-100 karayolunda çığ düşmesi sonrası kapanan yolun ulaşıma açıldığını söyledi.

09.01.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara İstanbul D-100 karayolunda çığ düşmesi sonrası kapanan yolun ulaşıma açıldığını söyledi.

AK Parti Karabük 5. Olağan İl Kongresi için Karabük'e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, kar nedeniyle kapanan yollar hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Elvan, İstanbul'u Ankara'ya bağlayan D-100 karayolunda çığ düşmesi meydana geldiğini ve yolun temizlenerek ulaşıma yeniden açıldığını belirterek, "D-100 karayolunda çığ düşmesi söz konusu idi. Bu çığ temizlendi, şu anda yol açık. Türkiye genelinde kapalı olan bazı yollarımız var. Pınarbaşı - Şarkışla, Arapgir - Divriği, Eruğ - Şırnak, Dereli - Şebinkarahisar, Erzurum Çad ve Bayburt Aşkale yollarımız kapalı. Bu yollarda çalışmalarımız devam ediyor. Bu yollara çok yoğun bir şekilde fırtına ve kar var. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Karayolları ekiplerimiz gece gündüz karla mücadeleyi sürdürüyorlar. İnşallah kısa bir süre için bu yollar açılır" dedi.

Yolda mahsur kalanlar için gereken yardımları yaptıklarını da kaydeden Elvan, "Valiliklerimizle işbirliği halinde yolda kalan vatandaşlarımızın yiyecek ve her türlü ihtiyaçları için gerekli desteği veriyoruz. Zaman zaman da AFAD ve Kızılay'ın destekleri oluyor. Onlara da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

FRANSA VE NİJERYA'DAKİ SALDIRILAR

Fransa ve Nijerya'da yaşanan saldırılarla ilgili bir soruya ise Bakan Elvan, "Bunları lanetle kınıyorum. Bunları kabullenmek mümkün değil. Anlamak mümkün değil. Bir insanın canına bu şekilde nasıl ve niçin kıyılır anlamak mümkün değil. Lanetliyorum bu insanları, teröristleri. Bunların arkasında kimlerin olduğu mutlaka bulunmalı ve tespit edilmelidir. Bu insanlar birilerinin destekleriyle, birilerinden aldığı güçle bu tür eylemleri gerçekleştiriyorlar. Mutlaka bunun sonuna kadar gidilmelidir" cevabını verdi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement