Geniş Bant Abone Sayımız 40 Milyona Dayandı - Son Dakika
Güncel

Geniş Bant Abone Sayımız 40 Milyona Dayandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Geniş bant abone sayımız, 2002'de 20 bin kişiyken, bugün 40 milyona dayandı." dedi.

18.09.2014 00:04  Güncelleme: 00:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Geniş bant abone sayımız, 2002'de 20 bin kişi kullanıyordu. Biz birçok Afrika ülkesinden daha kötü durumdaydık. Bugün geniş bant abone kullanıcı sayımız 40 milyona dayandı" dedi.

Bakan Elvan, AK Parti İl Teşkilatı tarafından kentin ulaşım ve haberleşme sorunlarının çözümü amacıyla bir otelde ikincisi düzenlenen "Ulaştırma" konulu toplantıya katıldıktan sonra değerlendirmelerde bulundu.

Kahramanmaraş'ta 2014'de yapılacak yatırım hedeflerinin 220 milyon lira olduğunu, bu rakamı 420 milyon liraya çektiklerini belirten Elvan, Kahramanmaraş- Kayseri karayolunun Göksun bölümüne kadar olan kısmını tamamıyla 2016 yılında bitireceklerini, bunun sözünü verdiğini belirtti.

Bakanlığının kısa ve uzun vadede Kahramanmaraş'ta gerçekleştireceği çalışmalar hakkında bilgi veren Elvan, şunları söyledi:

"Kadirli-Andırın-Göksun yolunda, burada yaklaşık 53 kilometrelik kısım kaldı. 26 kilometrelik bölümünü bitirdik. Bu yolumuzu da 2016'da bitireceğiz. Elbistan- Ekinözü yolunda da proje çalışmaları hemen hemen tamamlandı. En son rötuşlar yapılıyor. Onaylandıktan sonra da yatırım programına alacağız. O yolun yapımına başlayacağız. Afşin-Elbistan yolunda ise bölünmüş yol olarak yapımına başlayacağız. Kısık yolunda coğrafi yapı oradan geçişe pek fazla imkan vermiyor. Arkadaşlarıma daha detaylı çalışmaları talimatı verdim ama uygun bir durum ortaya çıkarsa da biz bunu gerçekleştirebiliriz. Afşin- Sarız yoluyla ilgili projelendirme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra da o yolun çalışmalarına devam edeceğiz. Çağlayancerit- Pazarcık yolunun projesi tamamlanmamış. Talimat verdim, proje tamamlanacak, en geç Nisan 2015'te ihaleye çıkacağız."

- "Ülkenin refahı daha fazla artsın istiyoruz"

Kahramanmaraş'ın çok önemsediği hızlı tren projesinin bulunduğunu vurgulayan Elvan, Türkiye'de her vatandaşın demiryoluyla denize ulaşmasını istediklerini söyledi.

Elvan, taşımacılık maliyetlerinin karayolunda yüksek olduğunu, bu maliyetleri daha da aşağıya çekerek, firmaların rekabet gücünü artırmak istediklerini vurguladı.

Demiryolu çalışmalarında sadece yolcu taşımacılığı için değil, bütün bölgeleri birbirine bağlayıp İstanbul'dan çıkan bir trenin Habur'a kadar ulaşmasını isteriklerini belirten Elvan, şöyle devam etti:

"Kamuoyunda şöyle bir algı var. Hızlı trenler yolcu için yapılıyor. Evet yolcu da taşıyacağız ama buradaki esas hedefimiz yolcu ile beraber taşımacılık. Niye lojistik merkezleri yapmaya başladık. Şu anda 19 farklı yerde lojistik merkez yapıyoruz. Niye yapıyoruz bunları? Firmalarımızın rekabet gücünü artırmak için yapıyoruz. Firmalarımız daha fazla ihracat yapsın, ülkenin refahı daha fazla artsın istiyoruz."

- Karayolu yatırımları

Hızlı Tren projesi kapsamında Mersin-Adana-Osmaniye- Gaziantep ve Mardin'e ulaşan hattın bir kısmında çalışmaların başladığını dile getiren Elvan, kalan kesimlerin ihalesine çıkacaklarını, Kahramanmaraş'ın da o hatta bağlanacağını, Kahramanmaraş'a hızlı tren geleceğini, bundan kimsenin kaygısının olmamasını istedi.

Bölünmüş yol ve hızlı tren gibi projelerin sonucunda buralarda trafik yoğunluğunun arttığına dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:

"Bu projelerle taşımacılık maliyetlerinin düştüğünü, firmalarımızın rekabet güçlerinin arttığını görüyorsunuz. Biz bunu istiyoruz. Güçlü Türkiye'yi başka türlü inşa edemezsiniz. Karayolları Genel Müdürlüğü olarak yılda biz 12-13 milyar lira tutarında karayolu yatırımı yapıyoruz. Geçmişte yıllık karayolu yatırımı 800-900 milyon lirayı geçmiyordu. Bir yılda 16-17 kat fazla yatırım gerçekleştiriyoruz. İşte bu istikrarın ürünü, bu iktidara olan güvenin bir ürünüdür. Devletin vatandaşla buluşmasının bir ürünüdür."

- Geniş bant internet 40 milyona dayandı

Bilişim sektörünü hızla geliştirmek istediklerini ve hızla da geliştiğine dikkati çeken Elvan, Türkiye'nin yıllık ortalama büyüme hızının yaklaşık 4 katı hızla büyüdüklerini söyledi.

Yerin altından fiber kabloların geçtiği otoyollar, iletişim otoyolları yaptıklarını vurgulayan Elvan, yaklaşık 250 bin kilometreye ulaştıklarını belirterek, şunları vurguladı:

"Geniş bant abone sayımız, 2002'de 20 bin kişi kullanıyordu. Biz birçok Afrika ülkesinden daha kötü durumdaydık. Bugün geniş bant abone kullanıcı sayımız 40 milyona dayandı. Türkiye'de müthiş bir gelişim söz konusu. Biz en ücra köşedeki köyümüze dahi interneti ve mobil telefonu götürüyoruz. Telefonu çekmeyen, interneti olmayan bu tür yerleşim yerlerimiz varsa bize bildiriniz. Biz buranın altyapısını sağlayalım. GSM firmaları ekonomik olmadığı için girmiyorlar ama biz bakanlık olarak yapıyoruz. Bakanlık olarak o kırsal alanımıza dahi interneti de mobil telefonu da götürüyoruz."

Çalıştaya, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Meclis Başkanı Hanifi Öksüz ve diğer ilgililer katıldı.

Geniş Bant Abone Sayımız 40 Milyona Dayandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Geniş Bant Abone Sayımız 40 Milyona Dayandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement