Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Mersin'de - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Mersin'de

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Mersin\'de

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’in Mut ilçesine gelerek yatırımlarla ilgili müjdeler verdi.

28.02.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Mut ilçesine gelerek yatırımlarla ilgili müjdeler verdi.

Mut ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karaman Valisi Murat Koca, Mut ilçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Ticaret odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, il ve ilçe protokolü katıldı.

Kısa bir konuşma yapan Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, Mut ilçesinin Karaman iline bağlanması için Bakan Elvan'dan yardım istedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, "Bakanımızın Ermenek ilçesini Akdenize bağlayan yollarla ilgili bir çalışması olduğunu duydum. Çok mutlu oldum. Bu da ayrıca Mut ilçesine bir kazanç getirecektir. Çünkü ne kadar ticaret Ermenek de artarsa Mut'UN içinden geçecek Mut'da bundan zenginlik alacak" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mut'la ilgili herhangi bir söz konusu sıkıntı olduğunda Karaman, Ermenek ve diğer ilçelerden farklı görmediklerini belirterek, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de hizmet vermeye devam edeceğiz. Mut son yıllarda önemli bir gelişme kaydetti. Özellikle Kayısı ve Zeytin yetiştiricilik alanında inanılmaz bir artış ve gelişme sağladı. Bunu bizde yakinen takip ediyoruz. Gelişmelerden çok büyük bir memnuniyet duyduğumu da ifade ediyorum. Ulaşım alt yapısı itibarıyla Mut'un bazı sorunları var. Çevre yoluyla ilgili sorunları var. Diğer taraftan Mut'u Silifke'ye bağlayan bölünmüş yolun bitirilmesi gerekiyor. Özellikle o yol güzergahında yapılacak olan baraj nedeniyle bir gecikme söz konusu oldu ama bu yıl bunun ihalesini yapacağız. Mut Silifke yolunu da bölünmüş yol olarak inşallah getireceğiz" dedi.

Özellikle Sertavul Geçidi'nde araçların zaman zaman sıkıntı yaşadığını ve zaman zaman bu yolun kapandığını hatırlatan Elvan, "Bu çerçevede Karayolları Genel Müdürlüğümüz bir proje hazırladı. İnşallah Sertavul'u tünelle geçeceğiz. Çalışması hazırlanıyor. Projesi bu aylarda bitecek. Hemen ihalesine çıkaracağız. Sertavul'daki yoğun tipi, kar yüzünden ve zaman zaman heyelan sebebiyle karşı karşıya kalmayacağız. Yine Mut'un Gülnar bağlantısı ve Ermenek bağlantısını da iyileştiriyoruz. Mut-Ermenek yoluna geçen yıl başladık en kısa zamanda tamamlanacak. Ermenek tarafında ise yol yapım çalışmalarına devam edeceğiz. Yine Anamur bağlantısı, Alanya Mahmutlar bağlantısı çalışmalarımız devam ediyor. Ermenek Anamur arasına güzel bir proje hazırlanıyor. Ermenek'ten daha kısa sürede Anamur ilçesine ulaşım sağlanacak" dedi.

Bakan Elvan konuşmanın ardından Mut ilçesine has zeytin ve zeytinyağını sıkmaları bandırarak yedi. Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın ise Bakan Elvan'a Mut tarihi ile ilgili resimler ve zeytinyağı takdim etti. Daha sonra karayolu ile İlçeden ayrılan Bakan Elvan karaman iline gitti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement