Ulaştırma Bakanı Elvan: Çığır Açtık - Son Dakika
Politika

Ulaştırma Bakanı Elvan: Çığır Açtık

Ulaştırma Bakanı Elvan: Çığır Açtık

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan "Türkiye'de, hava yollarından demir yollarına; deniz yollarından karayoluna kadar çığır açtık." dedi.

12.03.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, " Türkiye'de, hava yollarından demir yollarına; deniz yollarından karayoluna kadar çığır açtık" dedi.

Bakan Elvan, Mersin'in Mut ilçesinde Kadıköy Köyü köprübaşı mevkiinde düzenlenen Mut- Ermenek yolu temel atma törenine katıldı. Bakan Elvan yaptığı konuşmada, buraya gelmeden önce Konya'yı Karaman'a bağlayan hızlı tren projesinin, Karaman'ı Ayrancı ve Ereğli'ye bağlanan yolun bölünmüş yol haline getirilmesi projesinin ve Karaman'ı Bucak Kışla üzerinden Ermenek'e bağlayan yolun temel atma törenini gerçekleştirdiklerini belirtti. Elvan, "Karaman'dan Seratvul'a kadar olan kesimde yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Sertavul geçidinde bir viyadük çalışmamız ve birde tünel çalışmamız var. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlanır tamamlanmaz inşallah bunlarında ihalesine çıkacağız ve çok kolay bir şekilde Konya'dan, Karaman'dan gelen vatandaşlarımız Silifke'ye Mersin'e ulaşma imkanına kavuşacaklar. Yine Mut'tan Silifke'ye gidecek kardeşlerimizde Konya'ya, Karaman'a hatta Ankara'ya çok kısa bir sürede ulaşma imkanına kavuşacaklar. Yine önemli projelerimizden biri olan Mut'u Silifke'ye bağlayan yol. Bu yol üzerinde de çalışmalarımızı devam ediyor ihale hazırlıkları devam ediyor. Bu yolda hayırlı uğurlu olsun. Burası oldukça maliyetli bir yol" dedi.

Son derece kötü coğrafi koşulları olan Mut-Ermenek yolunun yapımının birkaç yıl öncesinden başladığını hatırlatan Bakan Elvan, "Ama biz bu yolun standardını yükseltiyoruz. İnşallah Mut-Ermenek arasındaki yolu çok kısa bir sürede ulaşmanıza imkan sağlayabilecek yüksek standartta betonlu sıcak karışım haline getirerek sizlerin hizmete sunacağız. Bu yolumuzun bu yıl 25 kilometresini hedefliyoruz. Diğer taraftan Manavgat ile Ermenek arasındaki yolunda iyileştirme çalışmalarına başlıyoruz. İhalesine çıktık bu yıl iyileştirme tamamlanacak. Bir başka önemli projemiz sizi Alanya'ya bağlayacak yol. Bu yol güzergahındaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. O yol güzergahında 5 adet tünelimiz var. Bu tünel çalışmaları 2 bin metreyi buldu 700 metrelik bir kısmı kaldı. O 700 metrelik kısmını inşallah haziran ayı içerisinde tamamlayacağız. Temmuz sonu itibarıyla hedefimiz bu tünellerin betonlarının tamamlanması ve tamamıyla hem Konya'da hem Karaman, hem Mersinli ve hem de Mutlu kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Biz şunu hedefliyoruz inşallah ağustos ayı içerisinde o tünellerden her biriniz geçme imkanına sahip olacak. Alanya Mahmutlara ulaşma imkanınız olacak. Ama o tüneller sizler için de yeterli değil. Sizin daha kısa sürede ulaşabilmeniz için inşallah birkaç tünel daha yapacağız. ve onunla da yetinmedik Mahmutlardan Kuş Yuvası'na kadar olan bölümün yol standardı çok düşük, o yolun da projesi hazır inşallah kamulaştırma çalışmalarına başlıyoruz. Yakın bir zamanda da o yolun ihalesine çıkacağız. ve sizin çok kısa bir sürede Alanya Mahmutlara ulaşma imkanına kavuşturacağız" diye konuştu.

Ulaştırma alanında yaptıklarının saymakla bitmeyeceğini ifade eden Bakan Elvan, şunları kaydetti:

"Hava yollarından demir yollarına deniz yollarından tut karayoluna kadar gerçekten bir çığır açtık Türkiye'de. Yapılmaz denilenleri yaptık. Tünelleri deldik deliyoruz. Bugün biz 130'dan fazla tünel üzerinde çalışıyoruz. Geçmişi hatırlayınız Bolu tünelini bile açamadılar. 20 yılda tamamlayamadılar ama biz daha geçen hafta Bursa Yalova ve İstanbul'u ziyaret ettim Özellikle İstanbul'u İzmir'e bağlayacak 10 saatlik yolu 3,5 saate düşürecek olan otoyol üzerinde incelemelerde bulundum."

Bakan Elvan, konuşmasının ardından Mut-Ermenek yolu temelini attı.

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan da, törende Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a doğum günü dolayısıyla çiçek takdim etti.

Törene, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ve Ayşe Türkmenoğlu, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ulaştırma Bakanı Elvan: Çığır Açtık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi
    11:17 Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi

    Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe, ilçenin sorunlarına çözüm bulmak, hizmetleri daha etkili kılmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla ilçe müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, mahalle muhtarlarının sunduğu bilgilerin ilçe yöneticileriyle birlikte çözüm yolları bulmak için değerlendirileceği ve Kaymakam Gökçe'nin ilçe yönetimiyle birlikte daha iyi hizmetler sunmak adına koordineli bir çalışma içinde olacaklarını belirttiği ifade edildi.

  • Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor
    11:11 Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor

    İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nin düzenleyeceği Büyük Savunma Yürüyüşü'ne katılmak için 27 Nisan'da Ankara'ya gidecek. İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, avukatların sorunlarını dile getirmek ve meslek onurunu savunmak amacıyla yürüyüşe katılacaklarını duyurdu.

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 5 yıllık faaliyet raporunu milletin onayına sundu
    10:51 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 5 yıllık faaliyet raporunu milletin onayına sundu

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Nisan ayı Meclis Toplantısı'nda 5 yıllık faaliyet raporunu açıkladı. Yavaş, yapılan çalışmaların millet tarafından rekor oyla onaylandığını belirtti.

  • Tuzla Belediyesi Şehit ve Gazi Ailelerine Vefa Yemeği Düzenledi
    10:49 Tuzla Belediyesi Şehit ve Gazi Ailelerine Vefa Yemeği Düzenledi

    Tuzla Belediyesi, 14-20 Nisan Şehitler Haftası kapsamında şehit ve gazi ailelerine özel vefa yemeği düzenledi. Başkan Bingöl, yemeğe katılan misafirlerin masalarını tek tek gezerek karanfil dağıttı. Programa Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl ve eşi Ayşegül Bingöl, İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, şehit ve gazi aileleri katıldı. Başkan Bingöl, şehit ailelerine, gazilere ve gazi ailelerine hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu belirtti.


Advertisement