ULAK Üzerinden İlk Görüntülü Görüşme Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

ULAK Üzerinden İlk Görüntülü Görüşme Yapıldı

Türkiye, ULAK projesiyle dünyanın baz istasyonu üreten 5 ülkesinden biri haline geliyor. ULAK üzerinden ilk görüntülü görüşme de yapıldı.

28.03.2017 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk mühendisler tarafından ilk milli baz istasyonu ULAK geliştirildi. Tasarımı tamamen yerli olan ULAK ile Türkiye, dünyanın baz istasyonu üreten 5 ülkesinden biri haline geliyor.

İLK 'ALO'

İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Dünya Mobil Kongresi'nde operatörler tarafından sipariş sözleşmesi imzalanan ULAK'tan ilk "alo", Turkcell tarafından İstanbul- Erzincan arasında canlı şebekede kullanıldı.

'TARİHİ BİR BAŞARI'

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yerli baz istasyonları üzerinden görüntülü görüşme yapılmasının Türkiye'de mobil iletişimi değiştirerek yeni bir çağ başlatacağını ifade ederek, "Dün Türkiye'de tarihi bir başarıya imza attık. Sadece yerli baz istasyonları kullanarak yaptığımız görüntülü görüşme, bu projeye yani yerli kaynaklara, Türk mühendislerine inanıldığı zaman nelerin başarıldığının en somut göstergesi oldu. Tüm dünyaya bunu kanıtlamış olduk." diye konuştu.

ULAK Üzerinden İlk Görüntülü Görüşme Yapıldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi ULAK Üzerinden İlk Görüntülü Görüşme Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement