Ukraynalı Eşinin Kalbi İçin Kanada'da Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

Ukraynalı Eşinin Kalbi İçin Kanada'da Mahsur Kaldı

Kanada’da 3 aydır mahsur olan 12 Türk gemiciden 3. kaptan Kaan Akpınar’ın ailesi, Kaan’ın 2 yıl önce evlendiği Ukraynalı eşinin kalp ameliyatı masraflarını karşılamaya çalıştığını söylediler.

09.09.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada'da 3 aydır mahsur olan 12 Türk gemiciden 3. kaptan Kaan Akpınar'ın ailesi, Kaan'ın 2 yıl önce evlendiği Ukraynalı eşinin kalp ameliyatı masraflarını karşılamaya çalıştığını söylediler.

Denizcilik eğitimini tamamladığı Ukrayna'da Ludmila ile tanışıp evlenen gemi kaptanı Kaan Akpınar, Nisan ayında Kanada'nın Sorel Limanı'nda demirli Phoenix Sun isimli gemideki arızanın giderilmesi için denize açıldı. Akpınar ve beraberindekileri Kanada'ya gönderen Türk firmanın iflas etmesi ve borçlarını ödeyemez duruma gelmesi üzerine denizciler geri dönmek için Türk Büyükelçiliği'ne başvurdu. Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliği yetkililerinin yardım ettiği denizciler, 3 aylık maaşlarını almadan gemiyi terk etmeme kararı aldı. Denizciler, yaşamlarını zor koşullarda sürdürüyor.

27 yaşındaki Kaan Akpınar'ın Amasya'da oturan annesi Nurcan Akpınar ile babası Bekir Akpınar, tek evlatları olan Kaan ile halen Ukrayna'da olan eşi Ludmila'nın kavuşmaları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediler. Ludmila'nın Mayıs ayında Ukrayna'nın Odesa kentinde ritim bozukluğu nedeniyle kalp ameliyatı geçirdiğini ve oğlu Kaan'ın 10 bin liralık ameliyat masrafını ve diğer borçlarını karşılamak için gittiği Kanada'da mahsur kaldığını söyleyen anne Nurcan Akpınar, "Eşi Türkçe bilmiyor. Kız da orada parasız kaldı. 2 aydır kıza maaş, para gönderemiyor zaten. Kızda buraya gelemiyor. Orada iç savaş var. Orada kaldı" dedi.

Oğluyla en son internetten 10 gün önce görüşebildiğini anlatan anne Akpınar, "Maaşlarını alamadığını, 12 kişinin durumunun çok zor durumda olduğunu söyledi. Sorel Belediyesi yardım ediyormuş. Onlar olmasa aç kalacaklar. Denizciler Derneği'nden Zafer Uzunhan çok ilgilendi. Başka kimse ilgilenmedi. Konsolos gemiye gitmiş. Sadece biletlerini alıp gönderirim diyor. Ama biletini alıp göndermeleri çözüm değil ki. Onların maaşları kaldı orada. Kredileri var, ev ödüyorlar" diye konuştu.

Baba Bekir Akpınar da oğullarıyla birlikte mahsur kalan 12 Türk denizci için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesini istedi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ukraynalı Eşinin Kalbi İçin Kanada'da Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement