Ukrayna'da Kanlı Saldırı: 30 Ölü, 97 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Kanlı Saldırı: 30 Ölü, 97 Yaralı

Ukrayna'nın güneyindeki Mariupol kentine yapılan roket saldırılarında 30 kişi öldü, 97 kişi yaralandı.

24.01.2015 19:27  Güncelleme: 20:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın güneyindeki Mariupol kentinde düzenlenen roket saldırılarında ölenlerin sayısının 30'a çıktığı bildirdi.

30 ÖLÜ, 97 YARALI

Kentin Vostoçniy semtinde bugün üç binaya ağır silah mermilerinin isabet etmesi sonucu daha önce en az 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Mariupol Belediye Meclisi Basın Sözcüsü Oleg Kalinin, yaptığı açıklamada, saldırıda ölenlerin sayının 30'a yükseldiğini, yaralı sayısının ise 97 olduğunu kaydetti. Kalinin, ölenlerin ikisinin, yaralıların ise beşinin çocuk olduğunu dile getirdi.

BİRÇOK BİNA YANDI

Açıklamaya göre, 500 bin nüfuslu Meriupol kentine düzenlenen son saldırıda birçok bina da yandı, araçlar kullanılamaz hale geldi.

ROKETLERİN KONUŞLANDIĞI NOKTALAR İMHA EDİLDİ

Savunma Bakanı Stepan Poltorak da, yaptığı açıklamada, Mariupol'a saldırı düzenleyen ayrılıkçılara ait 4 adet çok namlulu roket sisteminin konuşlandığı noktaların belirlenerek imha edildiğini ifade etti.

MOSKOVA YANLILARI SALDIRILARI KABUL ETMEDİ

Ukrayna hükümeti olaydan Rusya ve milis güçleri sorumlu tuttu. Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Aleksandr Turçinov, "Rus terörist gruplar tüm ateşkes anlaşmalarını ihlal etti. Rus ordusuna bağlı güçler saldırılarda yer alıyor" dedi. İddiaları reddeden Moskova yanlısı ayrılıkçı milisler ise Mariupol'a roket atışı yapmadıklarını savundu.

ASKERİ BİRLİKLER ÇARPIŞMAYA HAZIR

Ukrayna'nın doğusundaki milis güçlerin lideri Alexander Zakharchenko, Kiev ile daha fazla ateşkes yapmak istemediklerini belirterek, taarruza geçeceklerini açıklamıştı.

Bu arada Mariupol Belediyesi, kentte çıkan Ukrayna birliklerinin çekileceği söylentisini yalanladı ve askeri birliklerinin çarpışmaya hazır olduğunu duyurdu.

DONETSK HAVALİMANI HARABEYE DÖNDÜ

Rusya yanlısı güçlerin kalesi durumundaki Donetsk kentindeki havalimanı, aylar süren şiddetli çatışmaların merkezi haline geldi. Ajansın yayımladığı son fotoğraflarda havaalimanının harabeye döndüğü görülüyor.

Ukrayna\'da Kanlı Saldırı: 30 Ölü, 97 Yaralı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Kanlı Saldırı: 30 Ölü, 97 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Ali: Ukraynalı güzel bayanlara kapımız açık daima 13 113 Yanıtla
  • Karahidirli: keske turkiyede kürtleri ayirsa domuzdan post kürtden dost olmazmis 11 29 Yanıtla
  • tarım: Bunu da müslümanların üstüne atarlar 12 17 Yanıtla
  • VATANSEVER: yazık şu halka ne hale gelmişler, Müslüman Hristiyan diye ayırmakda dinimizce günahtır, insan her yerde insandır. Kimsede sahip çıkmıyo Ukrayna halkına . Suriyelilere sahip çıktık hemde gereğinden fazla. Suriyelilere ne kadar yazıksa Ukrayna halkına da o kadar yazık. 14 1 Yanıtla
  • sinan: Dünyayı mülteci olarak aldık ama gönülden Ukraynalı sivilleri almak istiyoruz : 7 7 Yanıtla
  • ozgur turkeli: Dun donetsk te havaalaninda olen gencecik ukraynali askerlerin katili de . dun donetsk te otobus duraginda olenlerin katilide bugun Marivopolde olenlerin katilide bugun ukraynayi yonetenlerdir Turcinov denen serefsiz once kendi oglunu yollasin donetsk havaalanina sonra desin #ne pahasina olursa olsun alin havaalanini# !! 752 gencecik asker oldu orada ! Ne ugruna? ABD cikarlarina hizmet eden yoneticilerin ugruna ! YAZIK OLUYOR BARISCI UKRAYNA HALKINA KURTULMDIKCA BU ADI VATAN HAINLERINDEN !! 10 1 Yanıtla
  • Metin Germany: Kardes kardes i vuruyor. 9 2 Yanıtla
  • Bak ne hale geldi memlet RTE : Senin anlaşma yaptıkların vatanı tarumar etmeye hazır! Halbuki bu Türkiye'nin başına diyen beyinsiz sümüklü böcekler kendilerininde yok olacağını tahmin etmiyo! Okadar beyinsiz şursuz! Bakın ağalar beyler efendiler laf anlamayan böcekler! Bu bir gemi batarsa hepimiz batacaz! Hiç kimse kendini birşey sanmasın bu vatanın kimliği vatanın batmasıyla yok olacak! Sen gel kürtsün ah canım Demicekler Filistin'de vatansızlar gibi inletecekler!! Biraz şuurunuz olsa biraz beyin olsa ahahah yazıklar olsun size kahrolun tarumar olun! Kanla başlayan dava kanla bitmez! Beyinle biter! 3 5 Yanıtla
  • Yurtsever demokrat : olmaz olsun ABD karıştırdı nitekim halk ölüyor diren halk diren ABD seni yiyen 3 0 Yanıtla
  • mahmut: herkes ozgurluk mucadelesi verdigini soyluyur, bu dunyada ozgur, varmiki. 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement