Ukrayna`nın 4 Milyar Dolarlık Borcu Silinecek! - Son Dakika
Ekonomi

Ukrayna`nın 4 Milyar Dolarlık Borcu Silinecek!

Ukrayna ve alacaklı ülkelerin yaptığı görüşmeler tamamlandı. Buna göre alacaklı ülkeler Ukrayna`nın 4 milyar dolara yakın borcunu silecek.

28.08.2015 10:50  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna mart ayından bu yana alacaklılarıyla görüşmeler yürütüyordu. Alacaklı ülkeler iflasın eşiğindeki Ukrayna'nın 4 milyar dolara yakın borcunu silme kararı aldı. Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk başkent Kiev'de yaptığı açıklamada, "Karşıtlarımızın beklediği iflas gerçekleşmeyecek" dedi.

15 MİLYARI 4 YIL SONRA ÖDEYECEK

Ukrayna hükümeti 5 ay süren müzakerelerde Batılı alacaklı ülkelerle bir anlaşma üzerinde uzlaştı. Ukrayna Maliye Bakanı Natalia Yaresko yaptığı açıklamada, anlaşmaya göre Ukrayna'nın 3.6-3.8 milyar dolar borcunun silineceğini söyledi. Geriye kalan 15 milyar dolarlık borcu ise Ukrayna'nın 2019-2027 yılları arasında ödemesi öngörülüyor.

FAİZ ORANI

Anlaşmada belirlenen faiz oranı ise yüzde 7.75. Daha önce bu rakam 7.22'ydi. Uluslararası Para Fonu ülkeye yardımları borçların yeniden yapılandırılması koşuluna bağlamıştı.

RUSYA UZLAŞMIYOR

Ukrayna borçlar konusunda Rusya ile de bir uzlaşma sağlamayı istiyor. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov bu konuda Ukrayna'ya olumsuz yanıt verdi. Siluanov, ülkesinin Ukrayna'nın borçlarının yeniden yapılandırılması sürecine katılmayacağını söyledi.

SAVAŞ ÇOK ZARAR VERDİ

Ukrayna ekonomisi bu yılın ilk altı ayında Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışmalar yüzünden yüzde 16.3 kayba uğradı. Enflasyon temmuz ayında yüzde 55.3'e yükseldi.

Son Dakika Ekonomi Ukrayna`nın 4 Milyar Dolarlık Borcu Silinecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Zulfu Yuksel: Kulturlu ukrayna ..:)).. Egitim li ukrayna ..!.. :)).. Ne kulturu o caniiiimm..?.. Bonzai ve Masaj salonu kulturu mu ..?.. Yoksa Alman film sanayi egitim enstitusu mu ..?.. Sen den once Avrupa birligine alacaklar ukraynayi ..!.. Buyuk , zengin , kulturlu ukraynayi ..!.. Ulan ne yalakalar var su memlekette..!.. Dusmanin LAN ukrayna senin ..!.. Ac kopekler , haline bakmaz , nasil musluman ve Turk dusmani senin haberin var mi ..?.. HDP nin yurt disinda en cok oy aldigi 2. Ulke ..!.. Kultur Lu ya , ondan ..! 19 3 Yanıtla Zulfu Yuksel: Ne gidecem Ben ukraynaya , oraya senin gibiler gider , bir de fetullahcilar , cok seviyorlar onlar Umman yahudi leriyle evlenmeyi , gittigine gore bilirsin ..!.. 9 3 VAYBE: zulfu bol keseden sallamışsın. osmanlıyı yıllardır araplar ve müslümanlar vurdu. misal arabistan ingilizlerle birlikte osmanlıyı vurdu. misal2 işid ... sen hiç ukraynanın türkiyeye yanlışını duyup okudunmu? ukraynada rusyada herkez yüksek okul mezunu. müslüman çoğrafyasında okuma bilmiyenler çok fazla. 5 3 Zulfu Yuksel: Ben ukraynalilarin arasinda yasiyorum , fare suratli sivri burunlu hain pisliklerdir benim gozumde , yalaka ve haysiyetsizdirler ..!.. 100$ icin herseyi yapabilirler serefsizler ..! 3 1
  • ...: Suriyelilerden iyidir bunlar 9 5 Yanıtla
  • şemsettin kıllı: kaç bin kız karşılığında silinecek. niye somalininki silinmiyor peki.orda huruiler yok:))))) 9 2 Yanıtla VAYBE: şemsettin arabistan ve katarda türkiyeye para yardımı yaptı. şimdi biz karımı verdik. ulan avrupalı türkler gibi dünyaya bacak arasından bakmaz. emperyalizm onlar paraya bakar. ukrayna iflas etse hiç para alamazlar. mallarını satamazlar. v.s.... 4 0 Ali Çelik: Tam bir malsınnnnn 3 0
  • İŞTE BÖYLE.: NE KARŞILIĞINDA ACABAA.??? 4 0 Yanıtla

Advertisement