Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Eski Başbakan Timoşenko'nun partisi, 26 Ekim'de yapılacak parlamento seçimleriyle ülkenin NATO'ya üyeliğinin de oylaması için 3 milyondan fazla imza topladı.

22.10.2014 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın eski Başbakanı Yulia Timoşenko'nun başında bulunduğu Tüm Ukraynalıların Vatan Partisi'nin, 26 Ekim'de yapılacak milletvekili seçimleri ile aynı anda NATO'ya üyelik için de halk oylamasının yapılması için gereken 3 milyondan fazla imza topladığı bildirildi.

Devlet Başkanlığı İdaresi binası önüne, ülkesinin NATO üyeliği için halk oylamasının yapılmasını destekleyen 3 milyon 300 bin 931 imzanın konulduğu kutuları getiren parti üyeleri, bu kutuları kullanarak "NATO, bu Barış" yazısını yazdı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Timoşenko, Devlet Başkanı Petro Poroşenko'dan, 26 Ekim'de yapılacak parlamento seçimleri ile ülkesinin NATO'ya üyeliğini de öngören halk oylamasının da yapılmasını ilan etmesini talep ettiğini kaydetti. Timoşenko, "Ekibimiz, parlamento seçimleri ile birlikte NATO'ya üyeliğin de oylanacağı halk oylamasının yapılması için 3 milyon 3 bin 931 imza topladı. Ülke anayasası, bu kadar imzanın olması durumunda halk oylamasının yapılmasını öngörüyor, artık karar alma sırası Devlet Başkanında" ifadesini kullandı.

Timoşenko, eskiden Ukrayna'nın nükleer silahından vazgeçerek stratejik hata yaptığını dile getirerek, "Nükleer silahından vazgeçerek stratejik hata yapıldı, oysa Ukrayna NATO'ya da üye olamadı. Bu hata için Ukrayna, kendi vatandaşlarının canı ve sağlığı ile çok büyük bedel ödüyor" dedi.

Bugün artık, "stratejik barışın sağlanması ve Ukrayna'ya yönelik her türlü askeri saldırıları kalıcı olarak engellenmesi için söz konusu hatanın acilen düzeltilmesi zamanı geldiğini" dile getiren Timoşenko, NATO'ya üyelik sürecini ülke genelinde halk oylaması yapılması yoluyla başlatılabileceğini ifade etti. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement