"Rusya Silahlı Kuvvetleri Ukrayna'ya Girmiştir" - Son Dakika
Güncel

"Rusya Silahlı Kuvvetleri Ukrayna'ya Girmiştir"

"Rusya Silahlı Kuvvetleri Ukrayna\'ya Girmiştir"

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, "Ukrayna, doğu ile batı arasındaki savaş meydanı olmuştur." dedi.

02.09.2014 22:40  Güncelleme: 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yevhen Perebiynis, Ukrayna'daki olayların, doğu ile batı arasında savaş meydanına dönüştüğünü belirtti

Perebiynis, son bir haftada Ukrayna'nın doğusundaki durumun değiştiğini kaydederek, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Ukrayna'ya girdiğini açıkladı. Perebiynis, Ukrayna'da Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 4 taktik taburunun varlığının tespit edildiğini ileri sürerek, Ukrayna'nın BM tüzüğünün 51. maddesi doğrultusunda bu durumda kendini savunma hakkını saklı tuttuğunu kaydetti.

Yevhen Perebiynis, Rusya'nın "NATO ve AB zirvelerinden önceki geçerli dünya düzenini tahrip ederek uluslararası hukuka saygısızlık gösterdiğini ve tüm demokrasi dünyasına meydan okuduğunu" ifade etti.

Rusya'nın, gerçekleştirdiği eylemlerle yalnızca Ukrayna'ya değil tüm bölgeye istikrarsızlık getirdiğini belirten Perebiynis, "Ukrayna'nın, batı ile doğu arasında demokrasi ve Avrupa'nın güvenliği için çatışma alanı" olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Perebiynis, Ukrayna'nın, Rusya'nın saldırılarının geri püskürtülmesini sağlamak için NATO ve AB'den destek beklediğini vurguladı.

Perebiynis, Minsk'teki "üçlü temas grubu"nun gerçekleştirdiği görüşmeden detaylar verdi. Buna göre, görüşme sırasında her iki tarafın karşılıklı ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması ve insani konvoyların güvenliği konuları ile ilgili tekliflerde bulunduğunu açıkladı. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Rusya Silahlı Kuvvetleri Ukrayna'ya Girmiştir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement