Uğur Kaymaz Davasında 'Yargılamanın Yenilenmesi' Talebine Ret - Son Dakika
Güncel

Uğur Kaymaz Davasında 'Yargılamanın Yenilenmesi' Talebine Ret

Uğur Kaymaz Davasında \'Yargılamanın Yenilenmesi\' Talebine Ret

2004 yılında 13 kurşunla öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz’ın avukatları tarafından yapılan ‘yargılamanın yenilenmesi’ talebi Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

27.03.2015 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2004 yılında 13 kurşunla öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz'ın avukatları tarafından yapılan 'yargılamanın yenilenmesi' talebi Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, 2004 yılında 13 kurşunla öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz hakkında Şubat 2014 tarihinde AİHM tarafından "Yaşam haklarının ihlal edildiği" yönünde verilen karardan sonra CMK 311/f maddesi kapsamında dernek avukatları tarafından yapılan 'Yargılamanın Yenilenmesi' talebinin Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gerekçe gösterilmeksizin reddedildiğini söyledi. Kuzu, "Türkiye kamuoyunun vicdanında cezalandırılmış olan sanıkların yargısal makamlar tarafından hala korunması, yargısal makamların Türkiyelileşmediğinin açık kanıtı olduğu gibi kamu görevlilerinin yargılandıkları dosyalarda uygulanan 'Cezasızlık' politikasının sistematik olarak uygulandığını ortaya koymaktadır. Devlet failleri hala korumakta, kollamaktadır" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uğur Kaymaz Davasında 'Yargılamanın Yenilenmesi' Talebine Ret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Valisi Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu
    09:21 Erzurum Valisi Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin önemli tarihi yapılarından Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi ile aynı tarihi doku içerisinde yer alan Üç Kümbetler ve çevresindeki çalışmalar hakkında Vali Çiftçi'ye bilgi verdi.

  • Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor
    09:18 Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Çukurova sıcağında zorlu bir mesaiyle çalışan kömür üreticileri, haftalar süren yakma tekniğiyle mangal kömürü üretimine devam ediyor.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.


Advertisement