Ugandalı Jesca'yla İlgili Sır Perdesi Aralanıyor - Son Dakika
Güncel

Ugandalı Jesca'yla İlgili Sır Perdesi Aralanıyor

Ugandalı Jesca\'yla İlgili Sır Perdesi Aralanıyor

İstanbul'da toplu tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü iddia edilen Ugandalı Jesca Nankabirwa dosyasına E.D. adlı kişinin 'Attım, öldürdüm' sözleri girdi.

23.09.2014 10:17  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 'da Ugandalı Jesca Nankabirwa adlı kadın mültecinin tecavüz edildikten sonra camdan atılarak öldürüldüğü iddiasına ilişkin sır perdesi aralanıyor. Nankabirwa'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 27 yaşındaki E.D.'nin, "Daha önceden tanışıyorduk. Fuhuş için eve geldi, kendisini 3. kattan attı" dediği ortaya çıktı. Fakat dosyaya giren bir mülakat tutanağına göre E.D.'nin, polislere "Nankabirwa'yı ben attım" dediği anlaşıldı. Ayrıca bir apartman görevlisi de ifadesinde, cesedin yanına gelen E.D.'nin, "Tartıştık, atıp öldürdüm" dediğini söyledi.

AYLIK 900 LİRAYA ÇALIŞIYORDU

Ülkesi Uganda'dan bir yıl önce Türkiye 'ye gelen 39 yaşındaki Jesca Nankabirwa Sarıgazi'de bir tekstil fabrikasında 900 TL aylıkla çalışıyordu. Kazandığı parayla hem İstanbul'da hayata tutunuyor, hem de Uganda'daki iki çocuğunun masraflarını karşılamaya çalışıyordu.
İddiaya göre Jesca Nankabirwa, geçen 6 Eylül'de akşam saatlerinde, önceden tanıdığı biri kişi tarafından telefonla arandı. Nankabirwa bu kişiyle buluşmaya gitti. O günden sonra kendisinden haber alınamayan Nankanbirwa, bir hafta sonra Yenibosna Hastanesi morgunda bulundu. Dört arkadaşı, 13 Eylül'de Nankabirwa'yı teşhis etti.

"ATTIM ÖLDÜRDÜM"

Arkadaşlarının iddiasına göre birden çok kişi tarafından tecavüz edildikten sonra çıplak halde camdan aşağı atılan Nankabirwa ile soruşturma dosyasındaki bilgilere göre; Nankabirwa o gün, daha önceden tanıdığı 27 yaşındaki E.D.'nin Eyüp Ayvansaray'daki evine gitti. Alkol alan ikilinin bulunduğu daireden bir süre sonra kavga sesleri yükseldi. Ardından Nankabirwa'nın 3. kattaki daireden sokağa atıldığı ya da atladığı anlaşıldı. Ugandalı kadının elbiselerinin üstünde olduğu saptandı.

Savcılık, Ugandalı kadının buluştuğu 27 yaşındaki E.D.'yi 'kasten cinayet' iddiasıyla tutukladı. Ağrılı olduğu belirlenen E.D., ifadesinde, Nankabirwa'yı hayat kadını olarak tanıdığını, geçmişte seks için birlikte olduklarını, o gece de aynı amaçla kendisini aradığını, Fatih'te bulunan kadının taksiye binip geldiğini ileri sürdü. Yolda, altı şişe bira aldıklarını söyleyen E.D., sarhoş olan Nankabirwa'nın kendi dilinde yüksek sesle şarkı söylediğini savundu. Bir ara tuvalete gittiğini belirten E.D., "Dönüşte Nankabirwa'yı salonda bulamadım, pencereden bakınca sokağa düştüğünü gördüm" dedi.

MÜLAKAT TUTANAĞI FARKLI

E.D. ifadesinde bunları anlatsa da, dosyaya polisler tarafından hazırlanan 'mülakat tutanağı' girdi. E.D. ile yapılan görüşme sonrası kaleme alınan tutanakta E.D.'nin, "Tartıştık, ben Nankabirwa'yı aşağıya attım" dediği kaydedildi. İfadesi alınan bir apartman görevlisi de, "Kadın düştükten sonra E.D. de oraya geldi. Kadın yerdeyken, 'Ne yaptın?' diye sorduk. 'Attım, öldürdüm' dedi" diye konuştu. Dairede yapılan incelemede, farklı noktalarda ve bir satırın üzerinde kan izleri bulundu. Ayrıca dairedeki eşyaların dağınık olduğu, birtakım uyuşturucu bulgularına ulaşıldığı, bunun da 'Bonzai' olabileceği kaydedildi. Bazı emniyet görevlileri de, zanlı E.D.’nin yakalandığı sırada bonzai komasında olduğunu idda etti. Olayın cinayet olup olmadığı konusunda soruşturma halen devam ediyor. Ancak emniyet görevlileri, Nankabirwa’nın toplu tecavüze uğradığı iddiasına ve E.D.’nin genç kadına tecavüz ettiğine dair bir bulguya rastlanmadığını dile getirdi.

OTOPSİ, KESİN BULGUYU ORTAYA ÇIKARTACAK

Dosyayı takip eden Çağdaş Hukukular Derneği İstanbul Şube Sekreteri Avukat Güray Dağ, bu olayın açık bir cinayet olduğunu fakat kadına birden çok kişi tarafından tecavüz edildiği iddiasının otopsi raporundan sonra aydınlanabileceğini söyledi. (Kaynak: Radikal)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ugandalı Jesca'yla İlgili Sır Perdesi Aralanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Deli: Bunu yapan ya da yapanlar ömür boyu huzur bulamaz. . Bulamasınlar da. . 4 0 Yanıtla
  • Deli: Tecavüzcülerin anaları, bacıları, karıları, kızları yok mu?Etme bulma dünyası bu dünya. . 3 0 Yanıtla

Advertisement