UEFA'ya Ankara Karması Damgasını Vurdu - Son Dakika
Spor

UEFA'ya Ankara Karması Damgasını Vurdu

UEFA\'ya Ankara Karması Damgasını Vurdu

UEFA’nın amatör futbola verdiği destek kapsamında düzenlenen UEFA Region Cup’a Türkiye damgasını vurdu.

06.10.2014 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA'nın amatör futbola verdiği destek kapsamında düzenlenen UEFA Region Cup'a Türkiye damgasını vurdu. Turnuvada Türkiye'yi temsil eden Ankara Karması, 3'te 3 yaparak tüm dikkatleri üzerine çekerken, UEFA'nın resmi internet sitesine de manşet oldu.

2 yılda bir yapılan ve her ülkeyi bir takımın temsil ettiği turnuvada amatör futbolculardan kurulu takımlar mücadele ediyor. TFF Bölge Müdürlüklerine bağlı illerdeki amatör futbolculardan seçilen takımlar önce kendi aralarında bir turnuvaya katılıyor ve şampiyon olan takım Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanıyor.

2012/2013 sezonunda Türkiye'yi İstanbul Karması'nın temsil ettiği turnuvada son 2 sezondur Ankara Karması çimlerde boy gösteriyor. Ankaralılar yer aldıkları Grup 6'da fırtına estiriyor.

Güney Rusya, Malta'dan Gozo ve Finlandiya'dan Vaasa takımları ile aynı grupta yer alan Ankara, ilk maçında Vaasa'yı 1-0, ikinci maçında Gozo'yu 2-1 ve üçüncü maçında da Güney Rusya'yı yine 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. 3 maç sonucu 9 puanla liderlik koltuğuna oturan Türkiye, gruptan lider çıkması halinde 8'li final grubuna katılacak. Finaller ise Haziran ayında bir takımın ev sahipliğinde düzenlenecek.

Teknik direktörlüğünü Mustafa Özer'in yaptığı Ankara Karması'nda Samet Dağlı ve Gökhan Demircan futbolları ile dikkat çeken isimler oldu. Mustafa Özer, "Ankara klasını gösterdi" başlığı ile UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarında, "Bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Başarımızın anahtarı teknik yeteneklerimiz" dedi.

UEFA'nın da dikkatini çeken Ankara Karması'nın kadrosunda şu isimler yer alıyor:

KALECİLER: Murat Öztürk, Ali Bilgin, Gökhan Köksal.

DEFANS: Taner Ay, Gökhan Uysal, Ferhat Samancı, Abdullah Koç, Ali Öztürk, Fatih Ekşioğlu, Burak Gençbay, İbrahim Usanır, Mustafa Kaynak, İsmail Çelik.

ORTA SAHA: Nuri Kunduz, Barış Küçük, Mikail Burak Arpalık, Sercan Gürtürk, Burak Kurttekin, Mustafa Çakır, Harun Çetinkaya, Muhammet Kızılkaya, Samet Dağlı, Gökhan Demircan, Muzaffet İlhan, Salim Uzun, Kemal Öztürk.

FORVET: Rafet Çetinkaya, Fatih Akmaz, Volkan Solak, Sefa Emektar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor UEFA'ya Ankara Karması Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement