UEFA Terim'i İstedi, TFF Yardımcı'yı Gönderdi - Son Dakika
Spor

UEFA Terim'i İstedi, TFF Yardımcı'yı Gönderdi

UEFA Terim\'i İstedi, TFF Yardımcı\'yı Gönderdi

UEFA, Şenes Erzik'in yerine Fatih Terim'i istedi ancak Demirören ve ekibi Servet Yardımcı'yı gönderdi. İkinci turda kaybeden Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu'na giremedi.

27.03.2015 08:16  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şenes Erzik, 33 yıllık UEFA kariyerini Viyana'da yapılan kongrede sonlandırdı. Erzik'in yerine yönetim kuruluna aday olan Servet Yardımcı ise seçilemedi.

Zaman gazetesi spor yazarı Zeki Çol, sır gibi saklanan gerçeği ortaya çıkardı. UEFA'daki görevinden ayrılan Şenes Erzik'in yerine Servet Yardımcı'yı öneren TFF'ye Platini'den "hayır" cevabı gelmişti. Asıl bomba ise Platini, TFF'den Terim'i istedi ancak Demirören ve ekibi Servet Yardımcı'yı gönderdi. İlk turda 7 adaydan ikisi seçilirken, aralarında Yardımcı'nın da bulunduğu 5 isim ikinci tura kaldı. İlk tur oylamasını 24'e 23, ikinci tur oylamasını 20'ye 14 ile kaybeden Servet Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu'na giremedi.



TFF Birinci Başkanvekili Servet Yardımcı

İşte Zeki Çol'un bugünkü köşe yazısı...

ERZİK, PLATINI'NİN SAĞ KOLU OLMUŞTU

UEFA Başkanı Platini, Servet Yardımcı'nın adaylığına baştan beri sıcak bakmadı. Bunu da değişik platformlarda hep dile getirdi. Peki Platini, TFF'nin aday göstermesine mi karşıydı? Yoksa yardımcı ismine mi? Johansson'u 27-23'lük oylama sonucuyla devirip başkanlığa seçildiği dönemde, Platini, Türkiye'nin desteğiyle kazanmıştı. Dönemin TFF Başkanı Haluk Ulusoy, bu süreçte Türkiye'nin kontrol ettiği oylarla birlikte Platini'nin yanında yer almış ve Platini, başkanlığa o destekle taşınmıştı. Kritik seçimdeki bu önemli katkı, UEFA-TFF ilişkilerini iyice güçlendirmiş, Şenes Erzik, Platini'nin sağ kolu olmuştu.

PLATINI, FUTBOLDAN GELEN BİR İSİM İSTİYORDU

Aslında oluşturulan algının tam tersi, Platini, TFF'nin adayına değil, adayın ismine sıcak bakmıyordu. Nitekim geçtiğimiz ağustosta üst düzey UEFA yöneticilerinden biri aracılığıyla gönderilen bir mesaj vardı. Futbolun içinden gelen Platini, kendisi gibi futbolun içinde yetişen ve uluslararası arenada kabul gören bir Türk'ün adaylığını istiyor, dahası o isme gayri resmi kanaldan ve çok yakın bir çalışma arkadaşı aracılığıyla mesaj da gönderiyordu.

TERİM, TEKLİFE SICAK BAKIYORDU

O isim kim miydi? Fatih Terim. İşin enteresan tarafı, Terim de bu teklife sıcak bakıyordu. Lakin TFF, o sıralarda Servet Yardımcı ismini deklare etmiş, kendisini bağlamıştı. Ancak UEFA'dan gelen mesajlardan da haberleri vardı. Zirvede bazı alınganlıklar, hatta kırgınlıklar bile olmuştu o günlerde.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜLER

Dünya Kupası öncesi, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cüneyt Çakır'ı kabulü sırasında. Kupaya gitmeden önce Erdoğan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, bir başka seyahate giderken havaalanından çevrilen ve son anda ekibe dahil edilen Şenes Erzik'in de aralarında oldukları heyeti kabul ediyordu. Erdoğan, Erzik'e adaylık konusundaki düşüncelerini sordu. Artık emekli olacağı yanıtını alınca, 'O zaman Servet Bey'i aday yapın' dedi. Yardımcı ismi ilk o görüşmede telaffuz edildi.

TERİM KESİN SEÇİLİRDİ

Terim aday olsa seçilir miydi? Platini'nin UEFA'daki gücünü hesaba katarsanız, tıpkı Davor Suker örneğinde olduğu gibi, büyük olasılık ilk turda yönetime girerdi. Sonuçta Türkiye, çok önemli bir pozisyonu kaybetti.

Yeri gelmişken bir kehanette bulunup bu bölümü noktalayayım.

İki yıl sonraki seçimde bir Türk, yeniden UEFA yönetimine girer. Ama faal teknik adamlık yaşamını sonlandırması koşuluyla!

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor UEFA Terim'i İstedi, TFF Yardımcı'yı Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Aşık : Deveye demişler neren Eğri deve cevap vermiş benim nerem düzki bizim neyimiz doğruki 5 2 Yanıtla
  • Omer Topuz: Platininin sag eli ve koluyla ne yaptigini biliyoruz, keske sol kolu olsaydi ! 3 1 Yanıtla
  • Voyagercarrabiene: Tupcuuuuu... ...uyanik Tupcuuuuu... , Fatih hocam, fenerli yim ama , Allah yardimciniz olsun... Bu Olay sizi yipratma ya ve bitirmeye yonelik kumpasin bir parcasi gibi gorunuyor ... Hocam bitir su Hollandayi ... Turkiye de neden bilmem , Turkiye yi cok sevenler hep hedef olur ... Verme firsatimizi it e kopege .. .. Sayin Senes Erzige de yillarca bizleri millet olarak temsil ettigi ve gururlandirdigi icin sonsuz saygilarimi ve tesekkurlerimi sunarim .... Beyfendi , olculu ve tarzi olan bir goruntumuzdunuz ..., Yillarca Turkiye min harika bir resmi idiniz ... Gercekten cani gonulden tesekkurler efendim ... 0 2 Yanıtla
  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı
    18:54 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın evinde Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Isınma ve 5'e 2 pas çalışmalarının ardından maçın son taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Gaziantep FK, bu antrenmanla birlikte hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

  • Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı
    18:43 Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı

    Türkiye Satranç Federasyonu faaliyetleri içinde yer alan Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Karaman'da başladı. Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, 78 takım ve 400 sporcu katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, organizasyonda elde ettikleri başarıların yanı sıra yetiştirdikleri sporcularla tüm dünyada ilgiyle takip edildiklerini vurguladı. Turnuvada dereceye giren sporcular, Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.

  • Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 330 öğrenci güreş ve masa tenisi yarışmalarına katıldı. Dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.


Advertisement