Erken Emekliliğin Hesaplı Formülü! Temmuza Kalmayın - Son Dakika
Ekonomi

Erken Emekliliğin Hesaplı Formülü! Temmuza Kalmayın

Erken Emekliliğin Hesaplı Formülü! Temmuza Kalmayın

Doğum ya da askerlik borçlanması yaparak erken emekli olmak isteyenler dikkat! Temmuz ayında doğum ve askerlik borçlanması tutarları yükselecek.

30.03.2015 08:13  Güncelleme: 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkemizde kadınlar doğum borçlanması, erkekler de askerlik borçlanması yaparak erken emekli olabiliyor. Temmuz ayında asgari ücret zamlanacak, buna bağlı olarak da doğum ve askerlik borçlanması tutarları yükselecek. Daha yüksek tutar ödemek istemeyenlerin, borçlanmayı Temmuz ayına bırakmaması gerekiyor. ücret farkı Doğum ve askerlik borçlanma miktarı, brüt asgari ücrete göre belirleniyor. En az borçlanma, brüt asgari ücretin yüzde 32'si kadar oluyor. Bu miktar da şu an 30 günlük 384 lira 48 kuruş olarak uygulanıyor. Temmuz ayı gelmeden doğum borçlanması yapan bir kadın 1 çocuk için 2 yıllık (24 ay) borçlanma yaparsa en az 9 bin 227 lira 52 kuruş ödeyecek. Temmuz ayından itibaren zamlı asgari ücret üzerinden hesaplama yapılacak ve bu tutar daha yüksek olacak. Doğum borçlanması için ödenecek asgari tutar, 30 gün için 407 lira 52 kuruşa, 2 yıl için 9 bin 780 lira 48 kuruşa yükselecek. 1 Temmuz'dan itibaren doğum borçlanması yapacak kişi 30 gün için 23 lira, 2 yıl için 552 lira daha fazla ödeme yapmak durumunda kalacak.

30 GÜNLÜK 407 LİRA

Yine Temmuz ayı gelmeden askerlik borçlanması yapacak bir erkek de 30 günlük borçlanma için en az 384 lira 48 kuruş, 540 günlük (18 ay) borçlanma için ise en az 6 bin 920 lira 64 kuruş ödeyecek. 1 Temmuz'dan itibaren ise en az askerlik borçlanması tutarı 30 günlük 407 lira 52 kuruşa, 540 günlük (18 aylık) 7 bin 335 lira 36 kuruşa çıkacak. Böylece 30 günlük askerlik borçlanması için 23 lira, 18 aylık askerlik borçlanması için ise 414 lira daha fazla ödeme yapmak gerekecek.

BORÇLU BAĞ-KUR'LUYA SAĞLIK HİZMETİ

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, İş Sağlığı ve Güvenliği Tasarısı'nın hızla yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Tasarı yasalaştığında prim borçlarını yapılandıramayan 1 milyon 305 bin Bağ-Kur'lunun sağlık hizmetinden yararlanabileceğini belirten Palandöken, şöyle konuştu: "Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, standardı yayımlanan ve tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğin yayım tarihinden itibaren 12 ay sonra tasarıdaki esaslara göre mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacak. Belge alacaklara yük gelmeyecek." (Kaynak:Sabah)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Erken Emekliliğin Hesaplı Formülü! Temmuza Kalmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Salih : Vatan borcu deyip gençliğinin en güzel Günlerini vatan veren Gençler'in devlet sigortasını yatıramıyacak kadar acizmi 27 0 Yanıtla
  • ŞEYHMUZ EROĞLU: BU TÜRKİYEDE ZAMLANMAYAN BİŞEY KALDIMI SORUYORUM. . MASA BAŞINDA YATARAK MAAŞ ALAN MİLLETİN VEKİLLERİNE SESLENİYORUM HANGİNİZ AY SONUNU ASGARİ ÜCRETLE GEÇİRMEYE ÇALIŞA BİLİRSİNİZ? YAZIKKI SIZI O MASAYA OTURTAN BIZ MILLETE . HERSEYE MUHALEFET OLURSUNUZ AMA HEP BOŞSUNUZ. 11 2 Yanıtla
  • cok zoor bu isler: Emeklilik yasi 55 den asagi olmamali. su anda 11 milyon emekli var. ulkenin yedide biri emekli. bunu sgk primlerle donduremez, subvansiyonlar karsilamaz. hicbir iktidar oy kaygisiyla boyle bir vaatte bulunmamali. is imkanlari artmali, nir emekliye uc calisan dusuyor. ancak calisanlarinda isinin devamliligi saglanmali. ozel sektor gomlek degistirir gibi degisik nedenlerle calisan degistirmemeli. 4 4 Yanıtla
  • fati: Ben 2042 emekli olacağım şimdiden bu borçlanma işini halletmem mi gerekiyor acaba bilen varsa söyleyebilir mi lütfen 1 2 Yanıtla
  • fatma acar.: Bagkurda geriye donuk vergi surelerinin borclanmak icin lutfen yasa cikarin artikkkkkkk 0 0 Yanıtla
  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement