Uçak Krizi Sonrası Araplardan Türkiye'ye Sürpriz Destek - Son Dakika
Güncel

Uçak Krizi Sonrası Araplardan Türkiye'ye Sürpriz Destek

Putin'in, Türkiye'ye yönelik ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzalamasının ardından sosyal medyada Arap dünyasından Türkiye ve Türk ürünlerine yönelik büyük destek geldi.

30.11.2015 00:41  Güncelleme: 00:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlarının ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Sosyal medyada Araplar, Türkiye ve Türk ürünleri için destek kampanyası başlattı.

Çeşitli Arap gazeteci ve aktivisitlerin başlattığı kampanya sosyal medyada kısa sürede yayıldı.

Son gelişmelerin ardından Türkiye'ye destek amacıyla düzenlenen kampanya için "Müslümanım ve Türkiye'yle dayanışma içindeyim", "Arap'ım ve Türkiye'yle dayanışma içindeyim", "Türk ürünlerine destek ol" hashtagleri kullanıldı.

"TÜM MÜSLÜMANLARIN GÖREVİDİR"

Çok sayıda medya mensubu, Twitter fenomeni, aktivist ve yazarın dahil olduğu destek kampanyasında yapılan paylaşımlarda, "Türk ürünlerinin desteklenmesi tüm Müslüman ve Arapların görevidir", "Türk ürünleri çok kalitelidir ve fiyatları uygundur. Arap dünyasının her yerinde Türk şirketleri bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

PUTİN TEDBİRLERİ ONAYLADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Türkiye'ye yönelik ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzaladığı bildirilmişti.

Türkiye- Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu.

Uçak Krizi Sonrası Araplardan Türkiye\'ye Sürpriz Destek

Son Dakika Güncel Uçak Krizi Sonrası Araplardan Türkiye'ye Sürpriz Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (82)

  • Bilal: Türkün gücünü göreceksiniz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 80 48 Yanıtla Finger blade: Bilal başka türlü havlayamaz mısın! Sen pkklısın kesin! 0 0
  • halk: Arap yarı yolda bırakmasın 43 67 Yanıtla
  • Zeynab: dune kadar araplari sevmezdiniz ne kadar 2 yuzlusunuz 28 82 Yanıtla
  • şafak: Haber doğru ise kutluyorum. Dağılmış olan islam aleminin toplanmasını ve birbirlerine destek vermelerini sadece bu gibi durumlarda değil her zaman canıgönülden isterim. Bu bir başlangıç olsun diyelim... Hayırlısı Allahtan inşaallah. 97 1 Yanıtla
  • batmanli: Müslümanım Türk kürt arap kardeştir 89 5 Yanıtla
  • Ercan yilmaz: Helal 78 3 Yanıtla
  • Garip adam : Helal olsun valla 76 5 Yanıtla
  • Ordulu: Müslüman birliği olalım Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu olmaz olamaz 67 3 Yanıtla
  • erhan akyıldız: Musluman muslumanın ekmegini yesin kafirin hayrı yok parasının ekmeginin de hayrı yok 52 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın söndürüldü. Fabrika çalışanları itfaiye ve polis ekiplerinden yardım istedi. Yangında hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.


Advertisement