Herkes Bu Sorunun Cevabını Arıyor: Rusya Kürtlere Yaklaşır mı? - Son Dakika
Güncel

Herkes Bu Sorunun Cevabını Arıyor: Rusya Kürtlere Yaklaşır mı?

Herkes Bu Sorunun Cevabını Arıyor: Rusya Kürtlere Yaklaşır mı?

Sınırda Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan kriz sonrası herkesin dilinde aynı soru var: Rusya, Türkiye'ye karşı PYD kartını kullanır mı?

27.11.2015 14:01  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salı günü bir Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrası akıllara gelen "Rusya, PYD kartını kullanır mı?" sorusuna yanıt aranıyor. Türkiye'nin Su-24 uçağını düşürmesinin, Rusya'nın Kürt güçlerle olan ilişkileri üzerindeki olası etkilerini değerlendiren Rusya Bilimler Akademisi Ortadoğu Çalışmaları Merkezi öğretim görevlisi Hodar Mosaki, " Moskova'dan, Kürt faktörünü Türkiye'ye karşı kullanacağı gerçek bir politika çizmesini beklemek güç" yorumunda bulundu.

"MOSKOVA KÜRT FAKTÖRÜNÜ KULLANIR MI"

İnterfax'ın sorularını yanıtlayan Mosaki, ''Benim yorumuma göre; Moskova, Kürt faktörünün Türkiye'ye karşı kullanılacağı gerçek bir politika izlemez. Teorik olarak Rusya, Kürtlerle devlete bağlı olmayan kurumların himayesinde bir defalık, taktiksel etkinlikler içine girebilir. Ancak bunların stratejik anlamı olan etkinlikler olması beklenemez'' dedi.

"PYD İLE DAHA YAKIN İLİŞKİLER KURABİLİR AMA TEMKİNLİ DAVRANACAK"

"Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ciddi anlamda kötüleşmesine rağmen Rusya'nın PKK'ya destek vermesi de olası değil" de diyen Mosaki, "Bununla birlikte Moskova, PKK'nın Suriye kolu olan ve fiilen IŞİD karşıtı koalisyon içindeki önemli güçlerden biri olan PYD ile daha yakın ilişkiler kurması mümkün. Ancak bunda bile Rus diplomasisi oldukça temkinli davranacaktır" ifadelerini kullandı.

"KÜRTLER KENDİLERİNE GÖSTERİLEN İLGİNİN KOLAYCA BİTEBİLECEĞİNİ BİLİYOR"

Mosaki bir soru karşısında da şunları söyledi:

"Kürtler, Rusya'nın kendilerine gösterdiği ilginin, Moskova-Ankara ilişkileri düzeldiğinde kolayca bitebileceğini biliyor, ki ilişkiler er ya da geç düzelecek. Ankara da, Moskova'nın Türkiyeli Kürtlere aktif olarak destek göstermeye çalışmayacağını biliyor."

Son Dakika Güncel Herkes Bu Sorunun Cevabını Arıyor: Rusya Kürtlere Yaklaşır mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Sihirbaz: Asla. Kurtler rusyaya destek vermez cunku cunku kurtler kommunist deyil elham dullilah muslimaniz 25 22 Yanıtla Allahım islamı cahil muslumanlardan koru: Komunizm ve sosyalizm bir din degildir cahiller.Bir görus bicimidir.Bir insan hem musluman hem sosyalist olabilir. 3 0
  • KAHİN: ONLARI KULLANMAYAN ÜLKE KALDIMI 14 18 Yanıtla
  • Kurt Dagi: Biz sadece kendimize guveniriz.Yillardir ABD nin destegini Kurtleri yok saymak icin bin bir takla atip almaya calismiyoruz.Biz biziz! 17 2 Yanıtla
  • MEYA FARQİN: Bak işte agzı olan konuşuyor kürdler üzerinde siyaset yapıyor ama demirtaş ve diger hdpli vekiller konuştu mu haklarında dava açılıyor... 17 1 Yanıtla
  • Adsız : rusya olsa neyacak kurt milleti omur boyu turklerin hep korkulu ruyasi olup kalacak bunu boyle bilsin turk milleti 9 3 Yanıtla
  • KAPAKÇI: LAN ZATEN İÇ İÇESİNİZ ELİNDEKİ SİLAHLAR HEP RUS ATTIKLARI ROKET HEP RUS BUNLARI SUSTURMAK İÇİN ÇEÇENLERE SİLAH VE ADAM GÖNDERELİM BENİDE EN BAŞA YAZINNNNNNN 2 3 Yanıtla
  • urfali ali: sizin dininiz imanız herşeyiniz kürtler başka birşey. göreceksiniz kürtler uluslararası arenada herşeyi baştan sona tepetaklak edecektir. yaşasın tüm dünyanın kardeş halkları 3 1 Yanıtla
  • omer: Ermenilerden sirtini rusyaya dayadi sonunu biliyoruz 3 0 Yanıtla
  • ahum: Biri bana acıklama yapabilirmi yani her an savaş cıkabilir diyemi düşünmeliyim bumu yani of çok kötü benim güzelim memleketim ne hale koydular yazık 2 0 Yanıtla
  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement