Uçak Bakım Hangarında İlk Helikopter Bakıma Alındı - Son Dakika
Güncel

Uçak Bakım Hangarında İlk Helikopter Bakıma Alındı

Türk Hava Kurumu (THK) iştiraki olan Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi, Boeing ve Airbus tipi uçaklardan sonra Isparta'daki Süleyman Demirel Havalimanı'nda, EC-135 tipi helikopterlerin bakımına başladı.

24.04.2014 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) iştiraki olan Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi, Boeing ve Airbus tipi uçaklardan sonra Isparta'daki Süleyman Demirel Havalimanı'nda, EC-135 tipi helikopterlerin bakımına başladı.

Türkiye'deki 3 uçak hangarından biri olan Süleyman Demirel Havalimanı'nda hizmet veren Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi, Boeing ve Airbus tipi uçaklardan sonra Sağlık Bakanlığı'nın ambulans helikopter olarak kullandığı EC-135 tipi helikopterlerin de 'base' ve 'line' bakım yetkisini aldı. Asal Havacılık, bu kapsamda Gökçen Havacılığa ait EC-135 tipi helikopterlerin periyodik bakımlarını yapacak. Yapılan protokolden sonra Gökçen Havacılığa ait ilk helikopter 23 Nisan Çarşamba günü hangara alındı. Helikopterin bakımı, 4- 6 hafta arasında tamamlanacak.

MÜHENDİSLER EN İNCE DETAYA KADAR İNCELİYOR

Ankara'dan havalanarak Isparta'ya getirilen helikopter, dün saat 10.30'da Süleyman Demirel Havalimanı'na indi. Helikopter, mühendis ve teknisyenlerden oluşan ekip tarafından yaklaşık 45 dakika incelendi. İncelemenin ardından teknik ekip test uçuşu yaptı. Yeniden piste inen helikopterin yakıtı boşaltıldı. Skitlerine (iniş takımı) tekerlek takılan helikopter, hangara alındı. Bakım ekibi, bakımı formunu doldurarak helikopterin bakımına başladı.

"UÇAK, HELİKOPTER BAKIMI HAYALİMİZDİ"

Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmazer, 2,5 yıldır uçak ve helikopter bakımını aynı hangarda yapmayı hayal ettiklerini söyledi. Hayallerinin bugün gerçekleştiğini anlatan Yılmazer, büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Henüz hedeflerinin başında olduklarını bildiren Yılmazer, "Bir yıl içinde boya ve bakım kapasitemizi yüzde yüz artırmak istiyoruz. Yaptığımız yatırımlarla sivil havacılık sektöründe istihdam ve fark yaratmaya devam edeceğiz" dedi.

Isparta'da 2011 yılında 12 milyon dolar yatırımla kurulan Asal Havacılığa ait hangarda, Boeing ve Airbus tipi uçakların hat bakımlarını yaptıklarını hatırlatan Yılmazer, şöyle konuştu:

"Asal Havacılık, artık EC-135 tipi helikopterlerinin 'base' ve line' bakım yetkisiyle, 'sabit kanat' ve 'döner kanat' MRO kabiliyetlerini elinde bulunduran Türkiye'nin sayılı bakım merkezlerinden biri haline gelmiştir. Türk Hava Kurumu Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi ve Anonim Şirketi, Sağlık Bakanlığı'nın ambulans helikopter ihalesini aldıktan sonra ilk etapta milli bir bakım merkezinin kazanılması gündeme geldi. Daha sonra THK'nın iştiraki olan Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi, şu anda içinde bulunduğumuz hangar, EC-135 helikopterlerinin üst bakım yetkileri alındı. Bu yetki alındıktan sonra da ilk defa bakım sırası gelen Gökçen Havacılığa ait helikopteri hangara aldık. Helikopterin bakımı, 4-6 hafta arasında tamamlanacak." - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uçak Bakım Hangarında İlk Helikopter Bakıma Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement