Ubuntu'lu Akıllı Telefon 2015 Başlarında - Son Dakika
Teknoloji

Ubuntu'lu Akıllı Telefon 2015 Başlarında

Ubuntu\'lu Akıllı Telefon 2015 Başlarında

Ortak strateji için anlaşma sağlandı ve imzalar atıldı.

25.11.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Her geçen sene yükselişine devam eden Çinli üretici Meizu ile Ubuntu arasında stratejik bir anlaşma imzalandı. Anlaşma Meizu Flyme OS'nin yeni bir sürümü için ortak hedefleri içeriyor, tabii ki temel Ubuntu yazılımına ve birlikte ilerlemek için uygulama ekosistemine dayanıyor. Meizu'nun yeni işletim sistemine dayanan MX telefonları 2015 başlarında Avrupa ve Çin'de piyasaya sürülecek. Şimdilik Çinli şirketin hangi modelleri revize edeceği belli değil, ancak amiral gemisi MX4'ün modeller arasında olacağı söyleniyor.


MWC 2014'te her iki şirket duyuru ve tanıtım yapmıştı. Bu haber Ubuntu'lu akıllı telefon bekleyen kullanıcıları heyecanlandırmıştı. Daha sonra Ubuntu'lu MX3, Shanghai Expo Asia'da gözüktü. Bu etkinlikte telefonu deneyen editör memnun kalmıştı.


Şu zamana kadar Ubuntu platformu mobilde bir türlü istediği düzeyde rayına oturamadı. Uzun süredir üstünde çalışıyor. Canonical aslında Ubuntu'da masaüstü deneyimi vaat etti. Bu yüzden ince eleyip sık dokudu. Ubuntu Touch'un gücü ve Flyme OS'nin işlevselliği benzersiz bir arayüz deneyimi sunabilir. Açıkçası Ubuntu'lu cihazları büyük bir merakla bekliyorum. Daha fazla gelişme oldukça sitemizden sizlere aktaracağız.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Ubuntu'lu Akıllı Telefon 2015 Başlarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement