TZOB Başkanı Bayraktar Biçerdöverle Mısır Hasadı Yaptı - Son Dakika
Güncel

TZOB Başkanı Bayraktar Biçerdöverle Mısır Hasadı Yaptı

TZOB Başkanı Bayraktar Biçerdöverle Mısır Hasadı Yaptı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Aydın ziyaretleri kapsamında geldiği Çine'de bir mısır tarlasında biçerdöver kullanarak, mısır hasadı yaptı.

30.08.2014 14:42  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Aydın ziyaretleri kapsamında geldiği Çine'de bir mısır tarlasında biçerdöver kullanarak, mısır hasadı yaptı. Başkan Bayraktar, "Türkiye mısır ithalatçısı olmamalı" dedi.

Çine'yi ziyaret eden TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı karşılama törenine İlçe  Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, Çine Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yücel Eşiyok ve çok sayıda çiftçi katıldı. "Bismillah' diyerek mısır hasadına başladık" diyen Başkan Bayraktar, "Mısır üretimi bu sezon yağışlar nedeniyle yüksek gibi görünüyor. Ancak, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin özellikle bu yıl bütün ilçelerde alım merkezi kurması sureti ile güçlü bir şekilde alım yapmasını istiyoruz. Mısır üreticimizi tüccarın eline bırakmamak gerek" diye konuştu.

"İTHALAT MISIR ÜRETİMİNE DARBE VURUR"

Mısır iaeilgili taleplerin olduğunu belirten Başkan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanımıza ziyaretlerimizde raporlarımızı sunacağız. Bu raporda mısır ile ilgili bazı taleplerimiz var. Türkiye'de şunu iyi hesaplamak lazım. İthalat, mısır üretimine büyük darbe vurur. Türkiye mısır ithalatçısı olmamalı. İthalat, fiyatların düşmesine sebep olur. Özellikle hasat döneminde ithalat yapılmasına karşıyız. Bu görüşümüzü hükümetimiz ile özellikle paylaşacağız. Her şeye rağmen mısır üretimini arttırarak devam etmeliyiz. Bizim üreticimiz imkan sağlandığında yeterli mısırı üretebilir." - Çineaydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TZOB Başkanı Bayraktar Biçerdöverle Mısır Hasadı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement