Tyçp Kuraları Çekildi - Son Dakika
Yerel

Tyçp Kuraları Çekildi

Tyçp Kuraları Çekildi

İŞ-KUR İl Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşları işbirliğince gerçekleştirilen "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında 400 kişilik kontenjan için 2452 başvuruda bulunuldu.

24.10.2013 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İŞ-KUR İl Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşları işbirliğince gerçekleştirilen "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında 400 kişilik kontenjan için 2452 başvuruda bulunuldu. Halk Eğitim Merkezi'nde noter huzurunda düzenlenen çekilişte asil ve yedek listeler oluşturuldu.

Isparta İŞ-KUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 400 kişiye belediye, okul ve camilerde istihdam yaratılacağını söyledi. Ergin, 9 ay boyunca asgari ücret üzerinden maaş alacaklarını ve sosyal güvence imkanı da bulacaklarını kaydetti. Isparta'ya 400 kişilik kontenjan verildiğini belirten Ergin, genellikle temizlik alanında işçi istiyorsak bu bayan olmalıdır diye düşündük. Üç yıldır devamlı bayan olarak alıyoruz. 400 kontenjan asil olmaz üzere en az yarısı kadar da yedekler olacak. Tamamen şeffaf bir şekilde noter huzurunda çekiliş yapıyoruz" diye konuştu.

ALTI AYDIR İŞ ARIYORDU

Kura çekiminde ilk şanslı isim olan Sultan Canıtez çok duygulandığını belirtirken, iş imkanı bulduğu için yetkililere teşekkür etti. Canıtez; "6 aydır işsizdim. İş arıyordum. Bugün şans bana güldü. İnşallah burada bulunan herkes iş sahibi olur" diye konuştu.

Kura çekiminin ardından belediyelerde 188, Milli Eğitim Müdürlüğünde 140, İl Müftülüğü bünyesinde 22, Şarkikaraağaç ve Atabey Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde 40, Yenişarbademli Orman Bölge Müdürlüğü'nde 5 ve Yalvaç Meslek Yüksek Okulu'nda 5 olmak üzere 400 işçi çalışacak. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tyçp Kuraları Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement