Türsab Başkanı Ulusoy: "Bu Yıl 15 Milyon Turist Bekliyoruz" - Son Dakika
Ekonomi

Türsab Başkanı Ulusoy: "Bu Yıl 15 Milyon Turist Bekliyoruz"

Türsab Başkanı Ulusoy: "Bu Yıl 15 Milyon Turist Bekliyoruz"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl Türkiye’ye 15 milyon turist gelmesinin beklendiğini kaydetti.

03.09.2014 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl Türkiye'ye 15 milyon turist gelmesinin beklendiğini kaydetti.

Adana Ticaret Odası, ADSİAD ve TÜRSAB işbirliğiyle Sheraton Oteli'nde düzenlenen 'Adana Kongre Turizmi' konulu toplantıya Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şevki Adalı, ATO, ADASO, ADSİAD yöneticileri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcileri katıldı. Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe, Adana'da kongre turizminin geliştirilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra konuşan TÜRSAB Başkanı Ulusoy ise Hasan Adalı'yı halk kahramanı olarak adlandırarak, "Doğduğu topraklar için zahmete giren, doğduğu toprakları unutmayanlara halk kahramanı denir. Adalı ailesine böyle bir eseri ülkemize kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum. Bitene kadar bu tesis onların, açıldıktan sonra bu tesis ülkenin malı" dedi.

Ulusoy, Türkiye'nin 2000 yılında 568 bin, 2013 yılında ise 13 milyon 500 kişiyi ağırladığını ifade ederek, "Bu yıl hedefimiz erken rezervasyonun getirmiş olduğu avantajlarla 15 milyon turist. Bu hedefte Adana'nın 370 binde kişi alıyorsa demek ki bir noksanımız var. Kentin belleklerini yenilemesi lazım. Adana'daki eskiye ait otantik değerler korunmalı. Eskiye ait kültür varlıklarına dokunulmayacağını ümit ediyorum. Adananın ihtiyacı olan üç şeyden biri tanıtım, ikincisi yine tanıtım, üçüncüsü yine tanıtımdır. Beğendiğinizi yer değiştirin. Nereye alırsanız alın. Adana artık kendini tanıtması lazım. Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Adana bölgesel tanıtımı ulusal arenaya çekip uluslararası arenada mücadele etmek istiyoruz" diye konuştu.

Ulusoy, gastronomi turizminin de önem taşıdığına dikkat çekerek, "Adana'nın güzelliklerini anlatmak önemli. Her on metreye bir kafe, restoran. İstanbul'da böyle bir restoran görmedim. Adana'da her şey var. Noksanlığımız kendimizi ifade edemiyoruz. Adana'daki müzeleri gezenlerin sayısı 102 bin. Bu sayı çok az. Yükseltmek lazım" ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yatırımcıların önünü açmak için kendilerine de görev düştüğünü, bunları yerine getirmek için çalıştıklarını kaydetti.

Adana Valisi Mustafa Büyük de turizmcilerin Türkiye'ye ne kadar güzel hizmet ettiğinin en yakın şahitlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Adalı ailesi büyük bir vefa örneği gösterdi. Adana turizm açısından çok önemli değerlere sahip. Bu alanda herkesin daha cesur olması lazım. Adana, Çukurova'nın başkenti. Burada yatırımlar bölgenin gelişimine katkı koyacak" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türsab Başkanı Ulusoy: 'Bu Yıl 15 Milyon Turist Bekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement