Türküler Hisarlı Ahmet İçin Söylenecek - Son Dakika
Güncel

Türküler Hisarlı Ahmet İçin Söylenecek

'Ustalar ve Yöreler' başlıklı kültür sanat program dizilerinin ilkinde, Kütahya yöresinin sembollerinden biri olan Türk Halk Müziği sanatçısı Hisarlı Ahmet'in eserlerinin seslendirileceği programa sahne olacak.

14.10.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Türk kültür ve sanat hayatına emek veren sanatçılarımızı hatırlamaya devam ediyor. CRR Konser Salonu, ''Ustalar ve Yöreler'' başlıklı kültür-sanat program dizilerinin ilkinde Kütahya yöresinin iki değerli ismi olan Türk Halk Müziği sanatçısı Hisarlı Ahmet'i ve Çini Sanatçısı Sıtkı Olçar'ı eserleriyle yâd edecek.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Türk Halk Müziği kültürü içerisinde sazı, sözü, kendine has üslubu ile Kütahya yöresini temsil eden en önemli şahsiyetlerin başında gelen Hisarlı Ahmet'ten derlenmiş türkülerin söyleneceği programa sahne olacak. Her kesimden dinleyicisi bulunan ve Türk Halk Müziği'ne kazandırdığı sanat değeri yüksek ezgilerle tanınan değerli sanatçı Hisarlı Ahmet'in türkülerinin söyleneceği programda dinleyiciler tadına doyulmaz bir akşam yaşayacak. 16 Ekim Perşembe günü 20.00'de başlayacak olan programın grup şefi Yücel Paşmakçı olurken, konserin solistliğini, Nursaç Doğanışık ve Celal Bakar üstelenecek.

"Hisarlı Ahmet Türküleri" konseri öncesinde çinicilik sanatında Kütahya şehrinin yetiştirdiği ve ülkemizin dünyaya açılan değeri Sıtkı Olçar ile çini sanatçısı olan kızı Nida Olçar'ın eserlerinin sergileneceği "Geçmişten Günümüze Sıtkı Olçar ve Nida Olçar Çini sergisi" 17.00'de CRR fuaye alanında sergilenecek. Sergi, 19 Ekim Pazar gününe kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

İki usta bir yöre

Sazı ve sesiyle Kütahya türkülerine bir kat daha değer kazandıran Hisarlı Ahmet'in türküleri ve çinicilik sanatında ülkemizin dünyaya açılan bir ekolü olan Sıtkı Olçar'ın sanat eserleri 'Ustalar ve Yöreler' başlıklı kültür sanat program dizilerinin ilkinde CRR'de İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor.

Kütahya türküleri ile halk müziğini zenginleştiren usta sanatçı Hisarlı Ahmet, TRT Türk Halk Müziği repertuvarına çok sayıda eser kazandırdı. Germiyanoğulları'na kadar uzanan geçmişi ile Kütahya halk müziği kültürü içerisindeki "Gezek" adı verilen geleneksel meşk ortamlarında yeşeren sanatçı, Türk Halk Müziği'nin en önemli icracılarından biridir. Yörenin diğer bir değeri çini sanatçısı Sıtkı Olçar, kaybolup gitmekte olduğu düşünülen Kütahya çiniciliğine yeni bir boyut ve dinamizm getirdi. Çinicilik sanatına tutkuyla bağlı olan ve sanatından ödün vermeyen Olçar, yurtiçi ve yurtdışında açtığı sergilerle büyük bir hayran kitlesi kazandı. 2010 yılında vefat eden Sıtkı Olçar'ın kültürel mirasını kendi gibi çini sanatçısı olan kızı Nida Olçar devam ettiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türküler Hisarlı Ahmet İçin Söylenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement