Turkrating'ten İnşaat Sektörüne  İlk Not - Son Dakika
Ekonomi

Turkrating'ten İnşaat Sektörüne  İlk Not

Turkrating\'ten İnşaat Sektörüne  İlk Not

TURKRating YDA İnşaat'a uzun vadeli TR AA, kısa vadelide ise en yüksek not olan TR A1 kredi notu verdi.

01.12.2014 11:29  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. almış olduğu bu derecelendirme notu ile inşaat & taahhüt sektöründe ilk, reel sektörde ise en yüksek notu alan firma oldu.

İnşaat-taahhüt, gayrimenkul geliştirme, havalimanı işletmeciliği, sağlık ve tarım gibi birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Türkiye'nin önde gelen gruplarından YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Turkrating tarafından verilen uzun ve kısa vadeli kredi derecelendirme notlarının inşaat taahhüt sektörü açısından bir ilk olduğunu vurgulayarak, sektörde bu notu alabilen ilk firma olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. İnşaat sektöründe Group'un en eski firması olan AKSA İnşaat ile 39 yılı, 2. kuşak olarak ise babaları rahmetli Yaşar Dede Arslan'ın adına ithafen kurdukları YDA İnşaat'ın 20. yılını geride bıraktıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Geçtiğimiz aylarda sermaye piyasasındaki ilk tahvil ihracında yakaladığımız başarı ve TURKRating'in derecelendirme notu şirketimizin performansına, stratejik sektörlerde konumlanmasına, güçlü büyümesi ve yatırım vizyonuna hem yatırımcılar, hem de uluslararası kuruluşlar tarafından duyulan güvenin güçlü bir göstergesidir. Haziran ayında gerçekleşen ilk tahvil ihracımız bizim açımızdan sermaye piyasalarıyla tanışmak açısından bir başlangıç olmasına rağmen, sermaye piyasası çevrelerince oldukça başarılı bir ihraç olarak addedilmektedir. Şimdi ise; söz konusu bu başarımızı TURKRating tarafından yapılan kredi derecelendirmesiyle birlikte taçlandırmış olduk. Yönetim stratejilerimiz, büyüme potansiyelimiz ve mevcut finansallarımız çerçevesinde değerlendirme yaparak ulaşılan Şirket kredi derecelendirme notunun bu kapsamda Şirketimize duyulan güveni pekiştirip önümüzdeki ay gerçekleştirmeyi planladığımız ikinci tahvil ihracımıza olumlu tesir edeceğini ve böylelikle önceki ihracımıza kıyasla daha büyük bir başarı yakalayacağımıza yürekten inanıyorum. İlkleri başarmayı seven YDA Group olarak yine bir ilke imza atıp, yeni borçlanma senedi ihracımıza uluslararası bir finansal kuruluşun katılımını da sağlayarak yatırımcı tabanımızı daha da genişletmeyi amaçlıyoruz."

Gelecek 3 Yılda 1 Milyar Avro Üzerinde Yatırım

Yatırımlarının artarak devam edeceği mesajını veren Arslan; gelecek 3 yılda, Kayseri, Konya, Manisa Şehir Hastaneleri İnşaatı ve Dalaman Uluslararası Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali İnşaatı ile PPP modeliyle hayata geçirilecek altyapı projelerine 1 milyar Avro'nun üzerinde yatırım yapacaklarını söyledi. Şirketin; 2017 sonunda hayata geçirilmesi planlanan sağlık ve altyapı projelerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışı projeleri de bulunuyor. Şirketin projeleri arasında Diyarbakır Havaalanı Terminal Binası, Ordu Çevre Yolu ile Tokat Niksar Yolu, Ümraniye, Sarıyer, Muş Devlet Hastaneleri ve Ankara- İzmir Hızlı Tren Projesi Polatlı-Afyon Kesimi altyapı yapım işi gibi altyapı ve üstyapıya yönelik inşaat taahhüt projelerinin yanı sıra; YDA Park Avenue, Söğütözü Residences, The İstanbul Veliefendi Residences, The Kayseri Forum Residences ve Ankara Business Centre gibi markalı gayrimenkul geliştirme projeleri de yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Turkrating'ten İnşaat Sektörüne  İlk Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • BYD, Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu
    20:34 BYD, Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu

    BYD, 2023'ün son çeyreğinde net karında artış bildirdi ve Elon Musk'ın Tesla'sını geçerek dünyanın en büyük çeyreklik elektrikli otomobil satıcısı oldu. Shenzhen merkezli otomobil üreticisi, yılın son üç ayında net karını yüzde 19 artırarak 1.20 milyar dolara ulaştırdı. Gelir, yüzde 15 artarak 24.9 milyar dolar oldu. BYD'nin net karı tüm yıl için yüzde 81 artarak 4.2 milyar dolar oldu ve brüt kar marjları, geçen yıla kıyasla yüzde 17'den yüzde 20'ye yükseldi. BYD'nin dördüncü çeyrek satış hacmi yüzde 38 arttı; şirket, 526 bin'den fazla elektrikli otomobil satarak Tesla'nın 80 bin fazlasını sattı. Warren Buffett destekli BYD, üst üste ikinci yıl daha fazla araç üreterek, 3 milyon yeni enerji aracı (NEV) üretti; bu, hem hibrit hem de bataryalı elektrikli otomobilleri içeriyor. BYD'nin çoğu aracı, Tesla'nınkinden daha düşük bir fiyat aralığında satılıyor ve hibrit araçlar ya da tamamen elektrikli otomobiller olarak satın alınabiliyor. BYD, geçen yıl 50'den fazla ülkede ürünlerini sattı ve NEV satışlarında 'birçok ülkede birinci sırada' yer aldığını söyledi. Şirket, geçen yıl 242 bin'den fazla birimi ihraç etti. BYD, Macaristan'da yeni bir fabrika inşa etmeyi planlıyor ve orada ilk elektrikli otomobil müşteri grubuna teslimatlar yaptı. Ayrıca, Güney Amerika'da profili iyileştirmek için Brezilya'da eski bir Ford Motor Co. üretim merkezini canlandırmak üzere 620 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. BYD, küresel genişlemesini sürdürerek Çin'in NEV pazarının 2024'te güçlü bir şekilde büyüyeceğini belirtti. Şirket, çok markalı stratejisini ve küresel genişleme çabalarını sürdüreceğini söylüyor. BYD'nin başarısı, Pekin'den gelen cömert sübvansiyonlarla destekleniyor.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.


Advertisement