Irak'ta Türkmenleri Taşıyan Minibüs "Yanlışlıkla" Tarandı - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Türkmenleri Taşıyan Minibüs "Yanlışlıkla" Tarandı

Irak\'ta Türkmenleri Taşıyan Minibüs "Yanlışlıkla" Tarandı

Irak Tuzhurmatu'da Türmen Reform Partisi taraftarlarını taşıyan minibüse bir kontrol noktasında 'yanlışlıkla' ateş açıldı. Saldırıda 22 yaşındaki bir kadın ağır yaralandı.

27.05.2017 12:20  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta Türkmenlerin yoğun yaşadığı yerlerden Tuzhurmatu'da dünden bu yana sıcak gelişmeler var. İlçedeki güvenlik güçleri, Süleyman Beg-Tuzhurmatu yolu üzerindeki kontrol noktasında bir minibüse ateş açtı.

22 YAŞINDA BİR KADIN YARALANDI

Minibüs, kongre için Kifri ve Kelar'dan Erbil'e gitmek üzere yola koyulan Türkmen Reform Partisi üyelerini taşıyordu. Saldırıda 22 yaşındaki bir kadın ağır yaralandı.

"YANLIŞLIKLA OLDU"

Irak'taki Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yayın organı Rudaw, minibüsün yanlışlıkla tarandığını bildiriyor. Tuzhurmatu asayişi subayı Suhal Necim, istenmeyen bir olay yaşandığını belirterek şu bilgileri verdi:

"Bir hafta önce IŞİD mensuplarının sivil kıyafetle ilçeye gireceği bilgisini aldık. Bu nedenle de başta kontrol noktaları olmak üzere sıkı bir uygulamaya geçtik. Minibüsün içinde bulunan 16 kişi de sorun yoktu. Minibüs harekete geçtikten sonra kontrol noktasında fotoğraf çektiklerini gördük. Minibüs dur ihtarına rağmen hareket etti. O sırada ateş açıldı. Olayda yaralan kadın hastaneye ulaştırıldı. Ateş açan görevlimiz de gözaltına alındı."

SON 1 YILDIR OLAY YAŞANMIYOR

Tuzhurmatu, terör örgütü DAEŞ'in üç yıl önceki hedeflerinden biriydi. İlçenin köylerini ele geçiren kanlı örgüt, kent sınırında Şii Türkmenler ve Kürtlerin birlikte verdiği mücadeleyle durdurulmuştu. DAEŞ'e karşı birlikte savaşan taraflar, daha sonra geçen yıl ilkbaharda kendi aralarında çatışmış ve onlarca kişi ölmüştü. Bölge son bir yıldır sakin.

Son Dakika Güncel Irak'ta Türkmenleri Taşıyan Minibüs 'Yanlışlıkla' Tarandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Portekizli Eurovision Şampiyonu Salvador Sobral İstanbul'da Konser Verdi
    11:47 Portekizli Eurovision Şampiyonu Salvador Sobral İstanbul'da Konser Verdi

    2017 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan Portekizli sanatçı Salvador Sobral, İstanbul'da ilk konserini verdi. Sobral, konser öncesi yaptığı açıklamalarda müziğe olan ilgisini ve Filistin'e yönelik çağrısını dile getirdi. Ayrıca Türk hayranlarının ilgisinden de memnuniyetini belirtti.

  • Adıyaman'da hafif ticari araç şarampole devrildi, 7 kişi yaralandı
    11:47 Adıyaman'da hafif ticari araç şarampole devrildi, 7 kişi yaralandı

    Adıyaman'ın Besni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, hafif ticari araç şarampole devrildi ve 7 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

  • Bilecik'te Kamyonun Kapağı Motosiklet Sürücüsüne Çarptı, Yaralı Var
    11:45 Bilecik'te Kamyonun Kapağı Motosiklet Sürücüsüne Çarptı, Yaralı Var

    Bilecik'te seyir halindeki bir kamyonun açılan kapağı, karşı yönden gelen bir motosiklet sürücüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaralanan motosiklet sürücüsü, hastaneye kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Fenerbahçe ve Anadolu Efes Euroleague'de galip
    11:45 Fenerbahçe ve Anadolu Efes Euroleague'de galip

    THY Euroleague'in 32. haftasında Fenerbahçe Beko evinde ALBA Berlin'i, A. Efes de deplasmanda Baskonia'yı mağlup etti. A. Efes üst üst 3, toplamda da 15. galibiyetini elde ederek, Play-In bölgesine girdi. Fenerbahçe ise 20. galibiyetini kazandı.

  • Suluova'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    11:44 Suluova'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Suluova İHH ve İlim Yayma Cemiyeti Şubesi üyeleri, Suluova Hacı Mustafa Camisi önünde toplanarak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. İHH Temsilcisi Ali Karakuzu, saldırılarda 32 bin 142 kişinin şehit olduğunu belirterek eylemlere devam edeceklerini söyledi.

  • Mudurnu'da çıkan yangın bitişiğindeki eve sıçradı
    11:43 Mudurnu'da çıkan yangın bitişiğindeki eve sıçradı

    Bolu'nun Mudurnu ilçesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Şans eseri yaralanan olmazken, yangın bitişiğinde bulunan eve de sıçradı. Yangın sonucunda 2 evde büyük oranda maddi hasar meydana geldi.

  • Gaziantep Şehir Hastanesi'nde 7,5 ayda 1 milyon 100 bin hastaya sağlık hizmeti verildi
    11:43 Gaziantep Şehir Hastanesi'nde 7,5 ayda 1 milyon 100 bin hastaya sağlık hizmeti verildi

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin açılışından itibaren yaklaşık 7,5 aylık sürede 1 milyon 100 bin hastaya sağlık hizmeti verildiğini açıkladı. Hastanede 25 bin hastanın yatarak tedavi gördüğü, 300 binin üzerinde hastanın acil hizmetlerinden faydalandığı belirtildi. Ayrıca 35 bin cerrahi müdahale gerçekleştirildiği ifade edildi.

  • İSO Yeşil Gündem Sohbetleri'nde Türkiye'nin Hidrojen Ekonomisindeki Rolü Ele Alındı
    11:43 İSO Yeşil Gündem Sohbetleri'nde Türkiye'nin Hidrojen Ekonomisindeki Rolü Ele Alındı

    İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde düzenlenen İSO Yeşil Gündem Sohbetleri'nin 13'üncüsünde, hidrojen ekonomisinde Türkiye'nin rolü tartışıldı. Programda, TENMAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Çevik ve Hidrojen Teknolojileri Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Dinçer gibi konuşmacılar yer aldı. Hidrojenin, temiz enerji dönüşümü ve enerji arz güvenliği açısından kritik bir rol oynayacağı vurgulandı. Ayrıca, hidrojenin uluslararası ticaret kapıları açabileceği ve büyük bir pazar potansiyeline sahip olduğu belirtildi.

  • Eskişehir'de KYK Yurdunda kalan öğrenciler için iftar programı düzenlendi
    11:42 Eskişehir'de KYK Yurdunda kalan öğrenciler için iftar programı düzenlendi

    Sivrihisar İlçe Müftülüğü, Sivrihisar Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler için iftar programı düzenledi. Programa Sivrihisar İlçe Müftülüğü Manevi Danışmanı İlyas Kardaş ve Gençlik Koordinatörü İbrahim Yaşar Can katıldı. İftar yemeğinin ardından İlyas Kardaş ve İbrahim Yaşar Can eşliğinde Ulu Camii'nde teravih namazı kılındı. Öğrencilerin kendi arasında yaptığı halı saha maçı ile gün sona erdi.

  • Niğde Valisi, Uyuşturucu Operasyonunda Yaralanan Polisleri Ödüllendirdi
    11:42 Niğde Valisi, Uyuşturucu Operasyonunda Yaralanan Polisleri Ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, uyuşturucu operasyonunda yaralanmalarına rağmen suçluları yakalayan 2 polis memurunu başarı belgesi ile ödüllendirdi. Vali Çelik, polis memurlarını makamında kabul ederek, operasyon sırasında görevlerini yerine getirdikleri için başarı belgesi takdim etti. Yapılan açıklamada, polis memurlarının gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerinden dolayı teşekkür edildi.

  • Tiyatro Oyununda Sahneye Çıkan Seyirciden Evlenme Teklifi
    11:42 Tiyatro Oyununda Sahneye Çıkan Seyirciden Evlenme Teklifi

    İzmir'de Sahne Tozu Tiyatrosu'nda sahnelenen 'Yedi Kocalı Hürmüz' adlı oyunun bitiminde bir seyirci sahneye çıkarak kız arkadaşına evlenme teklifi yaptı. Seyircilerin büyük ilgi gösterdiği bu anlar cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

  • Koruma Altındaki Kızıl Şahinler, Karla Kaplı Arazide Avlanırken Görüntülendi
    11:41 Koruma Altındaki Kızıl Şahinler, Karla Kaplı Arazide Avlanırken Görüntülendi

    Kars'ta etkili olan kar yağışıyla beyaza bürünen doğada yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları arasında yer alan koruma altındaki kızıl şahinler, karla kaplı arazide avlanırken görüntülendi. Kars-Kağızman kara yolunda kaydedilen görüntülerde, manevra kabiliyeti en iyi olan kızıl şahinlerin avlarını yakalayıp yedikleri görülüyor. Bölgenin sarp kayalıkları ve derin kanyonları, birçok yırtıcı kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır.


Advertisement