Türkmenistanlı Polislere Eğitim - Son Dakika
Güncel

Türkmenistanlı Polislere Eğitim

Türkmenistanlı Polislere Eğitim

TİKA'nın katkılarıyla Türkmenistan İçişleri Bakanlığı ve Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Türkmenistanlı trafik polislerine eğitim verildi.

02.10.2014 14:41  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) katkılarıyla Türkmenistan İçişleri Bakanlığı ve Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Türkmenistanlı trafik polislerine eğitim verildi.

Türkmenistan'da önemli projelere imza atan TİKA, faaliyetlerine devam ediyor. TİKA'nın katkılarıyla Türkmenistan İçişleri Bakanlığı ve Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Türkmenistan'ın trafik birimlerinde görev yapan polislere Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi kapsamında Trafik Yol Güvenliği ve Trafiğin Denetlenmesi Eğitimi düzenlendi. Proje kapsamında düzenlenen eğitime Ahal, Mari, Daşoğuz, Lebap ve Türkmenbaşı vilayetlerinde idari görevde bulunan 20 trafik personeli katılarak sertifikalarını aldı. Eğitim programı kapsamında trafik ve yol güvenliği alanında dünyadaki yeni gelişmeler, trafiğin düzenlenmesi ve denetlenmesi ile ilgili iş ve işlemler, trafik denetimleri alanında Türkiye'deki uygulamalar, yapılan iş ve işlemler, trafik kurallarının ortaya çıkış nedenleri ve temel mantığı, hızın trafik güvenliği bakımından yeri ve denetimleri, emniyet kemerinin yaralanma ve ölümleri önlemeye yönelik katkıları ve denetimleri, cep telefonu kullanımının sürüş güvenliğine olumsuz etkileri ve denetimleri, alkollü, yorgun ve uykusuz araç kullanmanın trafik güvenliği bakımından olumsuz etkileri ve denetimleri, araçların teknik şartlara uygunluğunun tespiti ve denetlenmesi, araç lastiklerinin doğru kullanımı ve trafik güvenliği, tehlikeli madde taşımacılığı gibi konular ele alındı. Söz konusu eğitim programı vesilesiyle katılımcılar ve eğitmenler arasında gerekli bilgi, beceri ve tecrübe paylaşımında bulunuldu.

Türkmenistan İçişleri Bakanlığı ile işbirliğinde 2009 yılında TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü eşgüdümünde ülkeler arasındaki güvenlik işbirliğinin artırılması ve bölgede ortaya çıkan güvenlik sorunlarına çağdaş çözüm yolları üretmek, güvenlik alanındaki güncel gelişmelerle ülkemizin yaklaşımları konusunda eğitimler vermek amacıyla Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi başlatılmıştı. Bu çerçevede söz konusu eğitim programları 2009 yılından itibaren her yıl 2'si Türkmenistan'da ve 2'si Türkiye'de düzenlenerek devam ediyor. 2014 yılında planlanan Toplumsal Eylem ve Etkinliklerde Güvenlik Yönetimi Eğitimi konulu en son düzenlenen eğitim programının Aşkabat'ta düzenlenmesi öngörülüyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement