Türkmen Köylerine Yönelik Kara Harekatına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Türkmen Köylerine Yönelik Kara Harekatına Tepkiler

Gaziantep, Çorum, Sakarya, Trabzon ve Erzurum'da, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar protesto edildi.

21.11.2015 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep, Çorum, Sakarya, Trabzon ve Erzurum'da, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar protesto edildi.

Gaziantep Kırkayak Parkı'nda bir araya gelen grup, tekbir getirerek, "Vur de vuralım, öl de ölelim", "Kanımız aksa da zafer İslam'ın" sloganları atarak, Demokrasi Meydanı yakınındaki şehitlik anıtına kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Gaziantep Ülkü Ocakları Başkanı Fuat Yozbatıran, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda Türkmen Dağı'nda can alıp vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kampanya başlattıklarını, toplanan yardımların en kısa zamanda Türkmenlere ulaştırılacağını kaydeden Yozbatıran, şöyle konuştu:

"Biz şerefli Türk milleti olarak haklı davamızda ne can vermekten ne de can almaktan hiç çekinmedik, çekinmeyiz de. Her birimiz kutlu Türk ordusunun neferleriyiz. Bizim emperyalistleri yenmek için topa, tüfeğe çok da ihtiyacımızın olmadığını yedi düvel bilir. Şanlı Antep savunması bunun sadece bir örneğidir. Bu zulme sessiz kalacağımızı, biraz bağırıp duracağımızı sanmasınlar. Gelişmeleri en başından beri takip ettik, ediyoruz. Devlet yetkilileri gereken önlemleri almazsa Türk'ün intikamı gecikmeyecektir. Hepimiz Türkmen Dağı savunmasında can alıp can vermeye hazırız, bu böyle bilinsin."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Çorum

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Esed rejiminin Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılarını Hürriyet Meydanı'nda protesto etti.

Eyleme katılan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, yaptığı açıklamada, Müslümanlar üzerine bomba yağdırıldığını belirtti.

Yaşananların kabul edilemeyeceğine değinen Kaya, "Bugün Suriye'de olduğu gibi dünyanın pek çok yerinde Müslümanlar üzerine bomba yağdıran zalimler, bunun bedelini mutlaka ödeyecektir. Beş yıldır Suriye'de sadece Suriyeliler değil, insanlık katlediliyor. Bütün bir insanlık imtihan ediliyor. Bugün Bayırbucak Türkmenleri ateş altında. Katil Rusya bomba yağdırıyor. Esed güçleri ölüm saçıyor" diye konuştu.

Esed rejiminin yaptıklarını kınayan Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Esed, Rusya ile nefes almış olsa da bazı cepheleri ele geçirse de asla burada kalıcı olamaz. Durumlar değişse de galip olan Allah'tır. Asla yenilmeyecek olan, onurlu İslami direniştir. İslam için, ümmetin izzeti için ayağa kalkan insanlar asla zulme boyun eğmez. ABD, İngiltere, Fransa, Birleşmiş Milletlerin (BM) kararını bahane ederek yıllardır Esed'e 'Dur' demedi. Şimdi IŞİD bahanesiyle Müslüman mücahitleri yok etmek için ayaklandılar. Zalimin karşısında kardeşlerimizin yanındayız. Ümmet asla kardeşlerini yalnız bırakmayacak."

Açıklamanın ardından dua eden grup, slogan atarak dağıldı.

Sakarya

Çark Caddesi'nde bir araya gelen Ülkü Ocakları üyesi grup, çeşitli sloganlar atarak yürüdü.

Grup adına konuşan Şube Başkanı Serdar Gül, Suriye'nin tarihin gördüğü en büyük güç hesaplaşmalarından birine tanıklık ettiğini söyledi.

Türkmenlerin son bir haftadır Rus ve Esed güçlerinin bombaları altında hayatta kalmaya çalıştığını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Türkmen Dağı'nda katliam devam ediyor. Bizler şu an en azından onlar için dua etmeliyiz. Gerekirse bölgeye seve seve gitmeye hazırız. Ülkücü Türk gençliği olarak Bayırbucak Türkmenlerine yapılan soykırıma karşı devletin bütün yetkili organlarını sorumluluklarının gereğini yapmalarına davet ediyoruz. Soydaşlarımız sahipsiz değildir."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Erzurum

Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan grup, "Bozkurtlar eğilmez, Türkmen Dağı geçilmez", "Rehber Kuran, hedef kuran" pankartlarıyla yürüdü.

Slogan atarak, Muratpaşa Mahallesi'ndeki İran Konsolosluğu önüne ulaşan grup adına basın açıklamasını Ülkü Ocakları İl Başkanı Bilgin Ertaş okudu.

Ertaş, Türkmen Dağı'nın yaklaşık 15 gündür Rusya, Suriye ve İran güçleri tarafından ablukaya alındığını ve Türkmenlerin katliama uğradıklarını belirtti.

Türkmen bölgesinde şehit olanlar için dua eden grup, daha sonra Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığına kadar yürüdü.

İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra dağıldı.

Trabzon

Kahramanmaraş Caddesi'nde toplanan Trabzon Ülkü Ocakları üyesi grup, slogan atarak Rusya Federasyonu'nun Trabzon Başkonsolosluğuna doğru yürüdü.

Trabzon Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Erhan Özçakır, polisin geniş güvenlik önlemleri eşliğinde grup adına yaptığı açıklamada, Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenlerinin Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın binlerce milis desteğiyle Suriye ordusu tarafından yok edilmeye başlandığını söyledi.

Bölgede yıllardır süren Türk varlığına son verilmeye çalışıldığını vurgulayan Özçakır, "Hükümetin bir an önce gerekeni yapması lazım. Dedemiz Süleyman Şah'ın türbesini güneye taşıdığınız gibi, Türkmen Dağı'nı da Ankara'ya taşımanın planını mı yapıyorsunuz? Neyi bekliyorsunuz? Neyi hesaplıyorsunuz? Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız ama Türkmen Dağı kadar çaresiz kalmayız, kalamayız, kalmayacağız. Hükümet ne gerekiyorsa bir an önce yapmalıdır" ifadesini kullandı.

Özçakır, Fransa'da 120 kişi öldüğü zaman dünyanın ayağa kalktığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bizim yanı başımızda, kendi şehrimizde öz kardeşlerimize, soydaşlarımıza karşı açık bir şekilde zulüm ve katliam yapılıyor. Buna Müslümanlar olarak biz sessiz kalıyoruz. Rusya, İran açık bir şekilde Esed'e destek veriyor. Gemilerini, tanklarını, uçaklarını gönderiyor. Eğer bir Müslüman'ın ayağına diken batıyorsa ve sen hala yerinde rahat uyuyorsan, senin Müslümanlığından, Türklüğünden şüphe edilir."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmen Köylerine Yönelik Kara Harekatına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • m.kara: savaş daha başlamadı 300 yıldır uyuyan bir ejderhanın uyanması içinyeterli gürültü daha kopmadı ama ejderhanın uyanması yakındır uyandığında uykusunda kendisine yapılanların farkına vardığında yer kan a ve göz yaşına doyacaktır merak etmeyin bu topraklar çok kan içti artık içtiği kanları kusmaya başlıyacaktır 3 kuruş menfaat uğruna insanlığı yok sayanlar kaçınılmaz son a doğru gide dursunlar hak teala intikam vakti geldiğinde ejderhasını salacaktır cihana az sabır ve dua 0 0 Yanıtla
  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil ile hafif ticari araç çarpışması: 1 yaralı
    10:32 Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil ile hafif ticari araç çarpışması: 1 yaralı

    Besni ilçesinin Köseceli Beldesi Tetirli Mahallesinde meydana gelen kazada, Seydi D. idaresindeki hafif ticari araç ile Asil Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü Seydi D. yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı
    10:31 Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 12 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Denizli'de 17 suçtan aranan şahıs yakalandı
    10:31 Denizli'de 17 suçtan aranan şahıs yakalandı

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde bekçi ekipleri, İncilipınar Mahallesi'nde durumundan şüphelendikleri bir şahsa kimlik kontrolü yapmak istedi. Şahıs kaçmaya başladı ancak ekipler tarafından yakalandı. Yapılan kontrollerde şahsın 17 suçtan arandığı ve 48 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Şahıs cezaevine teslim edildi.

  • Sarıgöl'de 23 Nisan kutlamaları kapsamında kızlar arası voleybol turnuvası başladı
    10:31 Sarıgöl'de 23 Nisan kutlamaları kapsamında kızlar arası voleybol turnuvası başladı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 15 ortaokulun katılımıyla kızlar arası voleybol turnuvası başladı. Turnuvada dereceye giren okulların kupaları 23 Nisan törenlerinde verilecek.

  • Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    10:30 Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu Müftülüğü, binin üzerinde üniversite öğrencisinin katıldığı bir iftar programı düzenledi. İl Müftüsü İsmail Çiçek, programda öğrencilere Osmanlı dönemindeki 'diş kirası' geleneğini anlattı ve müftülüğü ziyaret etmelerini istedi. Programa, Vali, milletvekilleri ve belediye başkanı da katıldı.

  • Adıyaman'da Öğrencilere Orman Yangını Eğitimi Verildi
    10:29 Adıyaman'da Öğrencilere Orman Yangını Eğitimi Verildi

    Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Orman İşletme Şefliği tarafından 180 öğrenciye ormanların ekonomik-ekolojik fonksiyonları ve orman yangınları müdahalesi uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrencilere ayrıca ağaç sevgisi ve ormanların önemi konusunda bilgilendirme yapıldı.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Elanur'un Akülü Araba İsteğine Cevap Verdi
    10:29 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Elanur'un Akülü Araba İsteğine Cevap Verdi

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hidrosefali hastası Elanur'un sosyal medya üzerinden yaptığı akülü araba isteğine cevap vererek, onu evinde ziyaret etti ve isteğini yerine getirdi.

  • Sibel Çam, Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı
    10:29 Sibel Çam, Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı

    Mısır'da düzenlenen Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazanan milli sporcu Sibel Çam, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde ettiğini söyledi. Engelli olmanın hayattan kopmamak gerektiğini vurgulayan Çam, engelli bireylere tavsiyelerde bulundu.

  • İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi
    10:29 İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi

    İzmit Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 4 yeni çöp kamyonu ekledi. Araç filosunu güçlendiren belediye, toplam araç sayısını 222'ye çıkardı.


Advertisement