Türkler ve Ermeniler" Paneli - Son Dakika
Yerel

Türkler ve Ermeniler" Paneli

Giresun Üniversitesi (GRÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından "Türkler ve Ermeniler" konulu panel düzenlendi.

26.03.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi (GRÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından "Türkler ve Ermeniler" konulu panel düzenlendi.

Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen panel, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Akengin, açılış konuşmasında, Türk milletinin hiçbir millete düşmanlık yapma ihtiyacında olmadığını vurgulayarak, "Ermeni düşmanlığı gibi bir ihtiyacı Türk milleti için söz konusu olamaz. Ama Türk milleti Mehmet Akif'in deyimiyle, 'Kim demiş uysal koyunum' diyecek derecede de yeri geldiğinde sesini yükseltir, tavrını koyar" dedi.

Türkiye ve Türk dünyası aleyhinde, 1915'te yaşanan olaylarla ilgili dünya çapında bir iftira kampanyası yapıldığını anlatan Akengin, "Özellikle odak hedef Türkiye ve Azerbaycan'dır. Bu kampanya yürütülüyor. Elbette bunun karşısında, 'bırakalım da iftiralarını atsınlar, karalamalarını yapsınlar' diyecek halimiz olmamalı" diye konuştu.

Akengin, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı olarak iki yıl önce New York'ta bir Türk dünyası lobiciliği paneli gerçekleştirdiklerini anımsatarak, "Ama umduğumuz yankıları bulamadık. 2015 geldi ve kampanyalar hala devam ediyor. Şunu söylemek lazım, 'dünyanın bütün parlamentoları Türkiye'nin aleyhine karar alsa, soykırım iftirasını tanısa bile Türk milleti bu lekeyi asla kabul etmeyecektir' ifadelerini kullandı.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ise çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmanın onurunu ve heyecanını yaşadığını söyledi.

"Bu ortam çok uzun yıllar bu ortamı hayal edenlerin hayatına mal olmuş bir ortamdır" diyen Attar, şöyle konuştu:

"Azerbaycan'da, Kazakistan'da, Kırgızistan'da, Türkmenistan'da, Suriye'de, Irak'ta, İran'da, Balkan coğrafyasında, Çin coğrafyasında, Türk birliği, Türk tarihi ve gerçekleri ile ilgili, Türk dünyasının birliği ve bütünlüğü ile ilgili düşüncelerini ortaya koyanlar, bunu fiilen icra edenler yok edildiler, katledildiler, şehit edildiler ve aramızdan koparıldılar. Ama düşünceleri yaşadı."

Giresun Üniversitesi'nde dünyanın 30'dan fazla devletini temsil eden öğrencilerin eğitim aldığını aktaran Attar, bu öğrencilerin ağırlıklı olarak Türk İslam coğrafyasından olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci başkanlığındaki ilk oturum başladı.

Demirci, çok önemli isimlerle birlikte faydalı bir toplantı gerçekleştirildiğini belirterek, farkındalık adına öğrenciler için önemli bir ortamda bulunulduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkler ve Ermeniler' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement