Türkiye, YPG Mevzilerini Bir Kez Daha Vurdu: 2 YPG'li Öldü - Son Dakika
Güncel

Türkiye, YPG Mevzilerini Bir Kez Daha Vurdu: 2 YPG'li Öldü

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerini pazar günü de vurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, bölgeye ikinci kez yapılan top atışı sırasında 2 YPG'li öldü.

14.02.2016 10:42  Güncelleme: 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz Reuters haber ajansı, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne dayandırarak, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçleri tarafından kontrol edilen bölgeye bir kez daha top atışı gerçekleştirdiğini duyurdu. İzleme Örgütü, topçu atışı sonucu iki militanın öldüğünü açıkladı.

ASKERİ KAYNAKLAR DOĞRULADI

Öte yandan askeri kaynaklar da Türkiye'den açılan ateşle YPG mevzilerinin vurulduğunu doğruladı. Yapılan açıklamada, "Sabah saat 10:00 sıralarında YPG mevzilerinden açılan ateşe karşılık verildi. PYD/ PKK mevzilerinden ateş açılması devam ettiği sürece karşılık verilecektir." denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri obüslerle dün Halep'in kuzeyindeki Azez çevresinde ilerleyen, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin silahlı gücü YPG'nin mevzilerine ve rejim güçlerine top atışları yapmıştı.

BOMBARDIMAN DÜN BAŞLADI

Dün TSK'nın ilk hedefi rejim güçleri olmuştu. Saat 14.55 sıralarında Hatay'ın Çalıboğazı karakolu bölgesine Suriye tarafındaki rejim unsurlarınca havan atışı yapılmış, bunun üzerinde sınırda konuşlu 40 kilometre menzile sahip Fırtına obüsleri rejim güçlerine karşılık vermişti.

İkinci olay ise YPG'nin kritik öneme sahip Miniğ Hava Üssü'nü ele geçirmesinden sonra ilerlediği Azez'in güneybatısında gerçekleşti.

ANGAJMAN KURALLARI KAPSAMINDA YPG MEVZİLERİ VURULDU

Maranas bölgesindeki YPG unsurları, Akçabağlar (Kilis) üs bölgesine ateş açtı. Bunun üzerine angajman kuralları kapsamında YPG mevzileri vuruldu.

Suriye tarafından hem rejim, hem de YPG güçlerince açılan ateş sonucu ölen veya yaralanan olmamıştı.

MİNİĞ HAVA ÜSSÜ DE VURULDU

Kilis'te sınır hattında konuşlu obüs topları, Türkiye sınırına 13 kilometre uzaklıktaki, çarşamba günü YPG'nin ele geçirdiği Miniğ Hava Üssü'nün bulunduğu bölgeye de atış yaptı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Örgütü, Türk topçularının Miniğ hava üssünü vurduğunu açıkladı. YPG kaynakları da bu haberi doğruladı.

Hürriyet'e konuşan bir yetkili de "Miniğ Hava Üssü civarındaki YPG hedeflerini Türk topçu birliğinin bombaladığı doğru" dedi.




Türkiye, YPG Mevzilerini Bir Kez Daha Vurdu: 2 YPG\'li Öldü

Son Dakika Güncel Türkiye, YPG Mevzilerini Bir Kez Daha Vurdu: 2 YPG'li Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (84)

  • Kızıltepe: Kaşın sen kaşın Rusya kaşıyacak seni 22 20 Yanıtla
  • Türk: Türkler Mülteci olmaya hazırlanın diyen cahil kör arkadaşım Türkler tarihi boyunca nezaman bir Mülteci olmuş bunun bir Örneği varmıdır gösteremezsin çünkü Türkler esir düşmez esir almaz Türkler asildir ve kanının son damlasına kadar toprağa döker o topraktan vaz Geçmez 1 Türk dahi kalsa devlet kurar.... 29 12 Yanıtla
  • YPG: Yakarım şu dunyayida tek kurdu ezdirmem allah sahidim olsun sizi bu sokaklarda rahat gezdirmem 20 18 Yanıtla SARIÇİZMELİMEHMETAĞA: Sen ey ahmak; acele et git etek siparişi ver, 3 9
  • METİN KOLCU: KOSKOCA TÜRK ORDUSU SUUDİNİN KANATLARINA GİRMİŞ İŞİD İN ÇANAKÇILIĞINI YAPIYOR YAZIKLAR OLSUN..2.ARAP KAZIĞINI YİYECEĞİZ.. 20 13 Yanıtla
  • ümit öztürk: YPG nin Azez de ne işo var... 7 14 Yanıtla Murat kara: Tc nin kuzey ırakta ne işi var?. 0 0
  • Kalendar: Kürtler kurumlariyla medyasiyla Devlet olmuslardir 11 8 Yanıtla
  • Amed serhildan: Angajman kurallarininyesinler. Yalandan mağduriyat yapip saldirmak. Len bu akp bütün dünyayi kendi seçmeniyle kariştiriyor. Sizin yalaninizi ancak makarnacilar yer dünya yemez 9 8 Yanıtla
  • gggg: türkiye resmen savaş istiyor. sanane suriyedi iç karışıklıktan 9 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement