Türkiye'ye Sığınan Yezidiler - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Sığınan Yezidiler

Irak'tan IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Yezidilerin Siirt'te yerleştirildiği kampta insanlar normal günlük hayatlarına alışmaya çalışıyorlar.

20.09.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'tan IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Yezidilerin Siirt'te yerleştirildiği kampta insanlar normal günlük hayatlarına alışmaya çalışıyorlar.

IŞİD saldırıları yüzünden topraklarından zorunlu olarak göç edip Siirt'teki Duderan Şengal Kampı'na yerleşen Yezidi kadınların talebi üzerine kampta kurulan tandırlarda ekmek pişirilmeye başlanıldı. Kadınlar tarafından hazırlanan hamurlar, yakılan tandırlar etrafından toplanan kadınların sohbeti eşliğinde ekmek pişiriliyor.

Kampın ekmek ihtiyacı kadınların tandırlarda yaptığı ekmekle karşılanıyor.

Kamptaki çocuklarda yaşadıkları vahşeti unutmak için kamp meydanında bir araya gelerek oynadıkları oyunlarla yaşadıklarını unutmaya çalışıyorlar.

Cihan Sozun (7), IŞİD saldırılarından dolayı 2 aydır oyun oynayamadığını belirterek, "Ailemle birlikte kaçtıktan sonra bir daha oyun oynayamadık. Hep korktuk. Türkiye'ye geldikten sonra yerleştiğimiz kampta Şengal sokaklarında günlük oynadığımız oyunlarımızı oynamaya başladık. Şuan çok mutluyuz" dedi

Kampta bulunan kadınlarla ilgilenen Siirt Belediyesi Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir, sıkıntılarıyla birebir ilgilenip sorularına çözüm bulmaya çalışıyor.

Savaşlarda en çok eziyeti ve yükü kadınların sırtında taşıdığını belirten Epözdemir, "Kadın savaşın her zaman mağduru olmuştur. Umuyoruz ki bundan sonra barış içerisinde kadınlarımızın kendi topraklarından güzel bir hayat içinde yaşarlar" diye konuştu. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Sığınan Yezidiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement