Türkiye'ye Sığınan Ermeniler - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Sığınan Ermeniler

Hatay Yardımlaşma Derneği , Vakıflı Mahallesi'ne yerleştirilen Ermenilere yatak, battaniye ve gıda malzemesi dağıttı.

08.04.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) Başkanı Sait Karataş, Samandağ ilçesi Vakıflı Mahallesi'ne yerleştirilen Suriyeli Ermenilere yatak, battaniye ve gıda malzemesi verdiklerini bildirdi.

Karataş, yazılı açıklamasında, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Ermeni kökenli Suriyelileri ziyaret ettiklerini belirtti.

Ülkeyi terk etmek istemeyen Ermenilerin, Keseb'teki çatışmalar şiddetlendiği için Hatay'a sığındığını anımsatan Karataş, Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı'nın Ermeni misafirlere sahip çıktığını kaydetti.

Dernek olarak da misafir Ermenilere yardım eli uzattıklarını belirten Karataş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"HAYAD olarak yaklaşık 80 bin Suriyeli misafirimize elimizden geleni yapıyoruz. Sloganımız, 'Mazlumun dini, ırkı, mezhebi sorulmaz'. Ermeni misafirlerimizin Vakıflı Mahallesi'ne geldiğini duyunca yatak, battaniye, gıda gibi malzemeleri ulaştırmak üzere mahalledeki kiliseye gittik. Orada Vakıflı Mahallesi muhtarı Berç Kartun, Ermeni Cemaati Lideri Cem Çapar ve Suriye'den gelen Ermenileri ziyaret ettik. Derneğimizin faaliyetlerini anlatıp, yardıma geldiğimizi söyledik. Onlar da memnuniyetle kabul etti. 25 Ermeni, Vakıflı'da. Ermeni Cemaati Lideri Cem Çapar, sayının artması durumunda bizden destek isteyecek. Sağlık ekibiyle en kısa sürede Vakıflı'yı tekrar ziyaret ederek, misafirleri sağlık kontrolünden geçireceğiz." - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Sığınan Ermeniler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement