Türkiye'ye 10 Milyar Dolarlık Gizemli Para Girişi - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'ye 10 Milyar Dolarlık Gizemli Para Girişi

Kaynağı belirsiz para girişi 2015'te 6 kat artışla 9,66 milyar dolara yükseldi.

11.02.2016 10:29  Güncelleme: 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'ye geçen yıl 10 milyar dolara yakın gizemli para girişi oldu. Merkez Bankası verilerine göre, kaynağı belirsiz para girişini ifade eden net hata noksan kalemi 2015'in tamamında 9,66 milyar dolar fazla verdi. Bu rakam 2014'te 1,56 milyar dolardı. Gizemli para girişinde bir yılda 6 katlık bir artış meydana geldi.

EN YÜKSEK PARA GİRİŞİ ŞUBAT VE NİSAN'DA

Geçen yıl aylık bazda en yüksek kaynağı belirsiz para girişi 4,17 milyar dolarla Şubat ayında gerçekleşti. Nisan ayında da 4 milyar doların üzerinde giriş oldu. En büyük para çıkışı ise 2 milyar dolarla Ekim ayında görüldü.

Türkiye\'ye 10 Milyar Dolarlık Gizemli Para Girişi

Son Dakika Ekonomi Türkiye'ye 10 Milyar Dolarlık Gizemli Para Girişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (44)

  • TC: inadına recep Tayip erdoğan kiskananlar catlasi n 20 21 Yanıtla
  • ????????????: Helal uzun adama dünyayı haraca bağladı. 31 9 Yanıtla
  • Türkiye Cumhuriyeti sevdalısı Türk: saray kadar taş düşsün kafanıza, sindiremeyen sırtlanlar 24 16 Yanıtla
  • Ejder: Kaynagi belirsiz para :)) cümleye bak kaynağı belirsiz para bizde yedik ne parası olacak gönderdiğiniz silahların parası yaptığınız Petrol ticaretinin parası başka ne parası olacak bankaya niye yatmiyor bu paralar çünkü kayda geçer dimi bu yasayı kim çıkardı isteyen para sokup isteyen dışarı çıkarma yasasını? Bu gizemli para çıkışının nedeni ne acaba En çok 2 milyar dolarla ekim ayında çıkmış sebep? Çünkü kasımda seçim oldu dimi hükümet kaybederse o para nasıl çıkıcak tabi doğrular zorunuzu gidiyor Akkoyunlar negatif verirsiniz artık bakalım kaç tane koyun var :) 11 23 Yanıtla
  • ayakkabı kutusu: paranın nerden geldiği belli değil ama gideceği yer belli AYAKKABI KUTUSUNA :-))) 14 17 Yanıtla
  • Mehmet: Saraya gitmiştir 13 13 Yanıtla
  • İTALYA FATİHİ BİLAL: BİLALİN GEMİSİDE NEDEN MALTA BAYRAGI VAR BİLEN VARMI VERGİ VERMEMEK İCİN BOYLE Bİ MİLLİYETCİ BABADAN BOYLE BİR COCUK 20 2 Yanıtla
  • Rizeli : Saraydaki o uzun adam ....sizi ... sizi. ...?? 15 7 Yanıtla
  • ifrit: yaw girdiyse girdi, her ülke bir şekilde kara paralar aklıyo, neden siz ahmaklar bunu ifşa ediyorsunuz ki? 19 2 Yanıtla
  • Petrol parası: El altindan satılan DEAŞ petrolünün komisyonudur 10 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Posof Belediyesi 36 Milyon TL Borçla Karşı Karşıya
    13:16 Posof Belediyesi 36 Milyon TL Borçla Karşı Karşıya

    Ardahan'ın Posof ilçesi, 36 milyon lira borcuyla gündemde. Belediye Başkanı Erdem Demirci, borcun karşılığı olmadığını ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yöneteceklerini söyledi.

  • Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi
    13:03 Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi

    Osmaniyeli restoran işletmecileri, Türkiye çapında 20-21 Nisan tarihlerinde yapılan cafe ve restoran boykotuna tepki gösterdi. İşletmeciler, yüksek maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle fiyatları artırmak veya işletmeleri kapatmak dışında başka bir seçenekleri olmadığını belirtti. Üretimin olmadığı sürece işletmelerin batmaya mahkum olduğunu ifade eden esnaflar, üretimin artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini ve vatandaşların daha uygun fiyatlarla yemek yiyebileceğini dile getirdi.

  • Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı
    12:44 Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı

    Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, Bağ-Kur'lu esnafa seçimlerden önce verilen 7 bin 200 prim günü sözünün tutulmadığını belirterek, esnafa SSK'lı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Evsen, yetkililerden olumlu sonuç alamadıklarını ve esnafların kendi kaderlerine terk edildiğini ifade etti.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler
    12:44 Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Bölge'de hayata geçirilen yeni yatırım ve projeler hakkında tanıtım toplantısı düzenledi. Yapılan çalışmaların Serbest Bölge'nin cazibesini artırdığını belirten Palancıoğlu, yatırımların devam edeceğini vurguladı.

  • Domaniç Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:25 Domaniç Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Domaniç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Meclis Katip Üyesi ve Meclis Başkan Vekilleri seçildi, 2024 Yılı Plan ve Bütçe Komisyonu oluşturuldu. Birlik Encümenine muhtar üye seçimi yapıldı ve 2023 yılı Birlik faaliyet raporu ile kesin hesabı okundu.

  • CHP Milletvekili: Dolaylı vergiler adil değil, gelir üzerinden vergi alınmalı
    12:07 CHP Milletvekili: Dolaylı vergiler adil değil, gelir üzerinden vergi alınmalı

    CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, dolaylı vergilerin ağırlığının arttığını ve bu durumun dar ve orta gelirli vatandaşları olumsuz etkilediğini belirtti. Salıcı, gelir üzerinden vergi alan bir sistem önerdi.

  • Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor
    11:46 Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP ve MHP'den devralınan belediyelerin toplam borcunun 100 milyarı bulmasını değerlendirdi. Yavaş, lüks belediye binaları yapmanın ve çöp projelere para harcamanın doğru olmadığını belirtti.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınmayı Destekliyor
    11:38 Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınmayı Destekliyor

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, S.S. Madenler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği protokolü imzalayarak üreticilere 500 balya kaba yem dağıttı. Büyükşehir Belediyesi, yem bitkisi ekimi yaparak çiftçilere destek oldu.


Advertisement