Türkiye Yazarlar Birliği'nden Zeytinburnu Belediyesi'ne Ödül - Son Dakika
Yerel

Türkiye Yazarlar Birliği'nden Zeytinburnu Belediyesi'ne Ödül

Türkiye Yazarlar Birliği\'nden Zeytinburnu Belediyesi\'ne Ödül

Türkiye Yazarlar Birliği’nin düzenlediği “2014 yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri’’, Bayburt’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

20.04.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yazarlar Birliği'nin düzenlediği "2014 yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri", Bayburt'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende Zeytinburnu Belediyesi, "2014 Yılının En İyi Kamu Yayıncısı Ödülü"ne layık görüldü.

Bayburt Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2014 yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri töreni Bayburt Üniversitesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törende 2014 yılının en iyi yazar, fikir adamı ve sanatçıları ödüllerine kavuştu. Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç'ın katıldığı törene ödül alan isimler, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Zeytinburnu Belediyesi adına ödülü almak üzere kürsüye çıkan Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın yaptığı konuşmada, "2014 yılının En İyi Kamu Yayıncısı Ödülü'ne layık görülmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Ödülü almamızda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma ve tabi ki Zeytinburnu halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ise, "Türkiye Yazarlar Birliği, 37 yıldır ülkenin imarına çalıştı. Türkiye Yazarlar Birliği'nin imar çalışması, iç dünyada, zihinlerde, idrakte, insan seviyesini yükseltmede ve bilgide gerçekleşen imardır. Bu alanın imarcıları, herkesten önce bilim ve fikir adamları, edebiyatçılar, sanatçılar, şairler, yazarlar ve mütercimlerdir. Türkiye Yazarlar Birliği olarak bizim yaptığımız onların bu çabalarına bir işarettir" dedi.

Kırlangıç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yazarlar, sanatçılar ve düşünce adamları, yüzlerce sahte gündemin içinde gerçek gündemi ortaya koymaya, sahici ufukları arayıp önce kendi çağının insanlarına, sonra da gelecek çağlara göstermeye çabaladıkça büyürler, yücelirler. Türkiye Yazarlar Birliği'nin 'Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları' değerlendirmesi, işte tam bu yönde bir çalışmadır. Yani bu çalışma, toplumun gözlerini açmak, ufkunu genişletmek ve gerçeklerin üzerinden örtüleri kaldırmak veya ayrıntıları görünür kılmak için uğraşan kalem sahiplerini takip etmek, toplumu onlardan haberdar etmek ve onların yüklerine omuz vermek için naçizane bir çabadır. 35 yıldır bu çabadan vazgeçmedik. Tarihin heybetine nazaran kısa ve önemsiz görünen bu 35 yıl göreceli olarak uzun bir süredir aslında."

Hicabi Kırlangıç, "Her yıl yaptığımız bu değerlendirme, Türkiye'de kurumsallaşan önemli ödüllendirmelerden ve tespitlerden biri olarak değerlendirilebilir. Türkiye Yazarlar Birliği'nin 'Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları' tespiti, yıl içerisinde öne çıkan sanat, edebiyat ve fikir eserlerine kamuoyunun dikkatini çekme ve toplumun öncüsü konumundaki sanatçı ve yazarlara borçlu olduğumuzu hatırlatma amacıyla yapılan bir değerlendirmedir. Yıl içerisinde yayımlanmış eserler, herhangi bir başvuru olmaksızın birliğimizin oluşturduğu heyetler tarafından irdelenmekte, aylar süren toplantılardan sonra her alanda iki veya üç eser son karar toplantısına sunulmakta ve son toplantıda sadece yönetim kurulu üyelerinin kararıyla bir eser seçilmektedir. Dolayısıyla bu seçim son derece titiz bir seçimdir ve geriye dönüp baktığımızda Türkiye Yazarlar Birliği'nin seçtiği yazar, şair ve sanatçıların büyük çoğunluğunun ön planda olmaya devam ettiğini ve alanlarında birinci sınıf kişiler olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte bu yıl yayımlanmış eserler arasından bu listeye girmeyi hak eden başka önemli eser ve isimler de var muhakkak. Aynı dalda bir isme tekrar ödül vermeme kuralı da bazı isimlerin elenmelerine yol açmıştır. Bazen de iki isimden birini seçmekte çok zorlandığımız olmuştur. Tabi ki bunlar bizim arşivimizde mahfuzdur" dedi.

Kırlangıç'ın konuşmasının ardından 2014 yılının en iyileri ödüllerine kavuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Yazarlar Birliği'nden Zeytinburnu Belediyesi'ne Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement