Türkiye Satranç Şampiyonası Buldan'da Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Türkiye Satranç Şampiyonası Buldan'da Düzenlenecek

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Satranç Şampiyonasının 1-15 Kasım tarihleri arasında Denizli'nin Buldan ilçesinde düzenleneceğini açıkladı.

04.09.2014 20:48  Güncelleme: 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Satranç Şampiyonası'nın 1-15 Kasım tarihleri arasında Buldan ilçesinde düzenleneceğini açıkladı.

Gülkız Tulay, şampiyonanın tanıtımı için Buldan Belediye El Sanatları ve Kültür Merkezi'nde (BELKÜM) basın toplantısı düzenledi.

Federasyon olarak çok önemli faaliyetler yaptıklarını dile getiren Tulay, bunlardan en önemlisinin Türkiye Satranç Şampiyonası olduğunu vurguladı.

Şampiyonanın yıllardır süren formatının dışına çıktıklarını, ön eleme yöntemiyle yarışacak oyuncuları belirlediklerini ifade eden Gülkız Tulay, şöyle devam etti:

"Federasyon olarak 300 sporcunun katıldığı bir ön eleme yaptık, 9 sporcumuz başarılı olarak şampiyonaya katılmaya hak kazandı. Bunun yanında Türkiye kadınlar, gençler, geçen yılın Türkiye Şampiyonu ile ekim ayına göre en yüksek uluslararası kuvvet derecesine sahip oyuncumuzun katılımıyla 14 sporcu yarışacak. Görüldüğü üzere son derece önemli reytinge sahip sporcularımız 15 gün boyunca Buldan'da satranç gösterisi yapacak."

Maçları federasyonun internet sitesinden canlı yayınlayacaklarını kaydeden Gülkız Tulay, "Sadece Buldan ve Türkiye'de değil, dünyanın her tarafından bu maçlar canlı olarak izlenebilecek. Satrancın kalbi 15 gün boyunca Buldan'da atacak yarışma sonunda toplam 25 bin lira ödül dağıtılacak" diye konuştu.

Toplantıya, Tulay'ın yanı sıra Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, Denizli İl Temsilcisi Ömer Sevinç ve Buldan ilçe Temsilcisi Mehmet Aslan da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Satranç Şampiyonası Buldan'da Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement