Türkiye, Rusya pazarındaki en başarılı destinasyon - - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Rusya pazarındaki en başarılı destinasyon -

Tez Tour Genel Müdürü Vladimir Kaganer, Türkiye'nin Rusya pazarındaki en başarılı destinasyon olduğunu söyledi .

20.09.2014 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN CEYHAN AYDOĞAN - Tez Tour Genel Müdürü Vladimir Kaganer, Türkiye'nin Rusya pazarındaki en başarılı destinasyon olduğunu söyledi .

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen uluslararası "Otdykh" turizm forumunda, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kaganer, sezonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kaganer, bu sene 2013'e göre Türkiye'ye tur satışlarını yüzde 15 artırdıklarını belirterek, "Türkiye'nin, Rusya pazarı için oldukça başarılı bir sezon geçirdiğini söylemeliyim. 2013'e göre yüzde 15'lik bir artış gerçek bir başarı. Türkiye, Rusya pazarındaki en başarılı destinasyon" ifadelerini kullandı.

Rus turistlerin Türkiye'yi tercih etmelerindeki nedenleri anlatan Kaganer, "Yakınlık, sıcak denizler ve yüksek hizmet kalitesinin yanı sıra Türkiye'nin dolar endeksli çalışması tercih edilme sebebi. Avro bu sene dolara göre çok daha fazla yükseldi" değerlendirmesinde bulundu.

Kaganer, gelecek sezon hedeflerinin belirlenmesinde döviz kuru, dünyadaki politik ve ekonomik gelişmelerin etkili olacağına vurgu yaparken, Türkiye'nin Rus turistler için alternatifsiz ülke olmaya devam edeceğini kaydetti.

Gelecek sezon için şimdiden bir tahmin yürütmenin oldukça zor olduğunu dile getiren Kaganer, "Rusya turizm sektörü siyasi ve ekonomik nedenlerden dolayı kolay olmayan bir dönemden geçiyor. AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar hemen hemen turizm sezonunun sonunda yürürlüğe girdi. Yaptırımlar uygulanmaya başlandığında sezonun asıl kısmı geride kalmıştı. Ancak ağustosun sonundan itibaren satışlar bizim beklentimizin altında gerçekleşti" diye konuştu.

-AB'nin yeni vize uygulaması Türkiye'ye talebi artırır-

İntourist Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bölükbaşı, AB'nin yeni vize uygulamasında kaçınan turistlerin Türkiye'ye yöneleceğini kaydetti.

Bölükbaşı, "AB yeni vize uygulamasına geçiyor. Parmak izi almak için kişisel başvuru sistemi uygulanacak. Bu özellikle konsoloslukların olmadığı bölgelerde tur talebini sıfırlar. İnsanlar sadece bir vize almak için uzak şehirlerden Moskova'ya gelemez" dedi.

Rusya ve AB arasındaki yaptırımların Türkiye'yi dolaylı olarak etkileyeceğini savunan Bölükbaşı, AB ülkelerine gitmekten vazgeçen Rus turistlerin ilk tercih olarak Türkiye'ye yönelmelerinin, beklenen bir gelişme olacağını ifade etti.

Bölükbaşı, Rusya'da son zamanlarda onun üzerinde tur firmasının art arda iflas etmesi konusunda da değinerek, "Bu kapanmalar piyasayı ister istemez kötü etkiledi ve bir güvensizlik ortamı oluşturdu. Firmaların iflası erken rezervasyonların düşmesine ve pazarda küçülmeye neden oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki otelciliğin kalite düzeyi bakımdan dünya standartlarının çok üzerinde olduğunu kaydeden Bölükbaşı, Rus turistlerin kalite-fiyat denkleminin kabul edilebilir olması nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiklerini söyledi.

Türkiye, Rusya pazarındaki en başarılı destinasyon -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye, Rusya pazarındaki en başarılı destinasyon - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement