Irak Başbakanı, Türkiye'nin Hava Operasyonlarına Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Irak Başbakanı, Türkiye'nin Hava Operasyonlarına Tepki Gösterdi

Irak Başbakanı, Türkiye'nin hava operasyonlarına, "PKK, Türkiye topraklarında bulunuyor. Bizim topraklarımıza yönelik saldırıyı kabul etmiyoruz." şeklinde itiraz etti.

01.08.2015 20:29  Güncelleme: 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına ilişkin, "PKK, Türkiye topraklarında bulunuyor. Bizim topraklarımıza yönelik saldırıyı kabul etmiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE BUGÜN IRAK TOPRAKLARINI HEDEF ALIYOR"

İbadi, Irak'taki Vali ve Vilayet Meclisi Başkanlarını kabulü sırasında yaptığı açıklamada, ülkesinin topraklarının Türkiye'ye karşı kullanılmasını kabul etmeyeceklerini belirterek, "Türkiye veya herhangi bir ülkeyle düşmanlık üzerine kurulu siyasetimiz de söz konusu değil ve sorunlarını kendi içinde çözmeli. Türkiye'nin güvenliğinde bir kusurunun meydana gelmesini de temenni etmeyiz. Bize karşı da aynı hissiyat içerisinde olmalarını istiyoruz ve Türkiye bugün Irak topraklarını hedef alıyor" ifadesini kullandı.

"TERÖR SALDIRILARI TÜRKİYE'NİN İÇİNDE MEYDANA GELDİ"

"PKK bizim değil Türkiye topraklarında bulunuyor" diyen İbadi, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin IŞİD'e karşı uluslararası koalisyona katılma kararı aldığı ilk günden itibaren PKK'nın bulunduğu gerekçesiyle topraklarımıza saldırı düzenlemesi tutumuna şaşırdık. Türk güvenlik güçlerine yönelik terör saldırıları Türkiye'nin içinde meydana geldi. Bizim topraklarımızdan tek bir ağır silah atılmış olsaydı buna (hava operasyonu) asla itiraz etmezdim."

"IŞİD'LE MÜCADELENİN ÜLKEYE BÜYÜK MALİYETİ OLUYOR"

Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü IŞİD ile mücadelesine de değinen İbadi, şunları kaydetti:

"Halk arasında savaşan gruplarla (IŞİD) ile mücadele etmek yabancı bir orduyla mücadele etmekten daha kötüdür. IŞİD'e karşı askeri operasyonların ülkeye büyük maliyeti oluyor. Bir tanksavar füzesinin maliyeti 50 Amerikan doları ve her keşif uçağının maliyeti 40 bin dolara ulaşıyor ki her gün 20 keşif operasyonu yapılıyor."

ELEKTRİK SIKINTISIYLA İLGİLİ PROTESTOLAR VATANDAŞIN HAKKI

Ülkedeki elektrik kesintileriyle ilgili İbadi, "Su kaynağının azalması da elektrik üretimini etkiledi. Hava sıcaklıkların yükselmesine rağmen elektrik sistemlerini kapatmadık" dedi

İbadi, başta başkent Bağdat olmak üzere güney illerdeki elektrik kesintisi krizine karşı düzenlenen protesto gösterilerinin vatandaşların hakkı olduğunu belirtti. İbadi, "erken uyarı işareti" olarak nitelediği bu gösterilere katılanlara teşekkür etti.

"KEMER SIKMA POLİTİKASINA DEVAM EDİYORUZ"

Ülkedeki ekonomik sıkıntıya da değinen Haydar İbadi, "Ülkenin içinde bulunduğu mali durumdan ötürü kemer sıkma politikasına devam ediyoruz" diye konuştu.

Irak Başbakanı, Türkiye\'nin Hava Operasyonlarına Tepki Gösterdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Başbakanı, Türkiye'nin Hava Operasyonlarına Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (86)

  • cCc ALP_ER cCc : SOYSUZLAR KANDİL IRAK TOPRAGI ORDAKİ KAMTA EGİTİLEN IRAKTA EYLEM YAPMIYOR.YA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKSIN MÜSADE ETMİYECEKSİN YOK YAPAMIYORSAN YAPANA SAYGI DUYACAKSIN TÜRKİYE KANDİLİ VURACAK YERLE BİR EDECEK SENDE SEYREDECEK TEŞEKÜR EDECEKDİN. OPERASYONLAR PKK VE UZANTILARI İMHA EDİLENE KADAR SÜRMELİ. 37 61 Yanıtla
  • gazzi: Irak diye bir devletin kalmadığını birisi şu satılmış köpeğe söylesin...saddami mumla araycaksiniz.soysuz kalleş ler 41 21 Yanıtla
  • BABO: Tc nin ekonomisi çöktü Haberiniz varmı tc liler 24 37 Yanıtla
  • yogido : kanı bozuklar PKK kampları 30 yıldır kimin topraklarında. 42 9 Yanıtla
  • GERÇEKKÜRT: aptal herif önce kendi topraklarına bak elinizde toprak mı kaldı. topraklarınızın 3/2 si terör grupların elinde kalkmış toprak bütünlüğünden bahsediyorsun 39 10 Yanıtla
  • ADANASPOR : ırak diye bir devletmi kaldıda başbakanı olsun hasttir puşt 25 8 Yanıtla
  • D I L B I R İ N: işte maalesef böyle salak yöneticiler yönetiyor . savaş ülkede ama onlar sınırdışı operasyonu yapar. 30 3 Yanıtla
  • Realist: BURADAKI ÜLKÜCÜLER KLAVYEYLE DÜNYAYI FETH ETTILER :)) GANIMETE KOŞUN 17 14 Yanıtla
  • kürt: türkiye şaşırrmış rahatlık batıyor 7 23 Yanıtla
  • cCc ALP_ER cCc : KENDİ TOPRAKLARINI SEN KORUYAMAZSAN BİZDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ. 23 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aranan şahıs yakalandı
    11:18 Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aranan şahıs yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Dörtyol ilçesinde 1 ay hapis cezası ile aranan E.E. gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi.

  • Adıyaman'da Kamyonet Kazası: 2 Kişi Hafif Yaralandı
    11:16 Adıyaman'da Kamyonet Kazası: 2 Kişi Hafif Yaralandı

    Adıyaman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin refüje çarpıp karşı şeride geçmesi sonucu 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye gitmeyi reddetti. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Siverek-Diyarbakır karayolunda kireç yüklü tır devrildi, yol 2 saat trafiğe kapandı
    11:16 Siverek-Diyarbakır karayolunda kireç yüklü tır devrildi, yol 2 saat trafiğe kapandı

    Siverek-Diyarbakır karayolunda seyir halinde olan kireç yüklü bir tır, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu devrildi. Kazanın ardından Diyarbakır-Siverek istikametindeki kara yolunda 2 saat boyunca trafik durdu. Tırın çekilmesiyle birlikte yol tekrar trafiğe açıldı.

  • Arnavutköy'de minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
    11:16 Arnavutköy'de minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

    Arnavutköy'de servis minibüsü ile bir otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Boğazköy - Bolluca yolu uzun süre trafiğe kapalı tutuldu.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Sedir Mahallesi'nde Çocuk Kreşi Açtı
    11:15 Antalya Büyükşehir Belediyesi Sedir Mahallesi'nde Çocuk Kreşi Açtı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sedir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 100. Yıl Spor Kompleksi bünyesinde Sedir Çocuk Kreşi'ni açtı. Kreş, 4-6 yaş aralığındaki çocuklara eğitim ve sosyal etkinlik imkanları sunuyor.

  • Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi
    11:15 Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi

    Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen panelde, Köy Enstitülerinin günümüzdeki anlamı tartışıldı. Panelde konuşmacılar, geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminin sosyo-politik özelliklerini, Köy Enstitüleri deneyimini ve günümüzdeki eğitim politikalarını ele aldılar. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da panelde yer aldı ve Köy Enstitüleri'nin önemine vurgu yaptı.

  • Germencik Ortaklar Mahallesi'nde İkinci Pazar Kuruluyor
    11:14 Germencik Ortaklar Mahallesi'nde İkinci Pazar Kuruluyor

    Germencik ilçesinin en büyük mahallesi Ortaklar'da Mayıs ayında ikinci pazar kurulacak. Germencik Belediye Başkanı Zencirci, pazarcı esnafının ve mahalle sakinlerinin talebine olumlu cevap verdi.

  • Çayırova Belediye Başkanı Esnaflarla Çay Sohbetinde Buluştu
    11:14 Çayırova Belediye Başkanı Esnaflarla Çay Sohbetinde Buluştu

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Fatih Caddesi'nde esnaflarla çay sohbetinde bir araya geldi. Başkan Çiftçi, esnaflarla sohbet edip, talep ve sorunları not alarak çözüm için adımlar atacaklarını belirtti.

  • Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti
    11:13 Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Elazığ'da bir beton fabrikasında fork-lifti tamir etmek için altına giren işçi, krikonun kırılması sonucu ağır yaralandı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan işçi hayatını kaybetti. Talihsiz adamın bir hafta sonra düğününün olacağı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

  • Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, tarihi alanlarda incelemede bulundu
    11:13 Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, tarihi alanlarda incelemede bulundu

    Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Dulkadirli Yeraltı Şehri, Hashöyük kazı alanı, Üçayak Kilisesi ve Akçakent Eskiyurt Göleti'ni ziyaret ederek, turizme kazandırmak için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Buhara, ayrıca Akçakent Kaymakamı Muhammet Ali Batur'dan ilçede sürdürülen kamu hizmetleri ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Advertisement