Türkiye'nin Tanıtım Stratejisi Konferansı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Tanıtım Stratejisi Konferansı

Türkiye\'nin Tanıtım Stratejisi Konferansı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Önal: "Turizm alanında dünyanın en büyük 5 ülkesinden biri olmak var" dedi.

17.04.2014 17:57  Güncelleme: 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü  İrfan Önal, "2023 turizm hedeflerimiz arasında turizm alanında dünyanın en büyük 5 ülkesinden biri olmak var. Turizm alanında büyüklüğü biz sadece sayısal büyüklük olarak algılamıyoruz" dedi.

Önal, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda " Türkiye'nin Tanıtım Stratejisi ve Destinasyon İmajı" konferansında Turizm Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Önal, Türkiye'nin 30 yılda turizm noktasında büyük gelişme kaydettiğini, bununla birlikte Türkiye'ye gelen turist sayısının her geçen yıl arttığını söyledi. 

Türkiye'nin dünya turizm endüstrisinin önemli ülkelerinden biri olduğuna dikkati çeken Önal, "Türkiye'yi en çok ziyaret eden 10 ülke batı ülkeleri. Bunlar arasında 1. sırada Almanya gelirken bunu İngiltere, Hollanda, Fransa, Belçika, Avusturya, Danimarka, İspanya, Finlandiya ve İrlanda izliyor. Türkiye'ye 35 milyon civarında turist geliyor. Türkiye'de en çok turist çeken şehirler arasında Antalya, İstanbul, Muğla ve İzmir yer almaktadır. Turizmi artık Anadolu'ya yaymaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Önal, 2023 yılı için her alanda ulaşmak istedikleri hedefler koyduklarını, turizmde de bazı hedeflerinin olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Ekonomik anlamda en gelişmiş, en büyük 10 ekonomi arasına girmeyi hedefledik. Eğitimini aldığınız dalda dünyanın en büyük 6 ülkesinden biriyiz. 2023 yılında ulaşmak istediğimiz hedeflere şimdiden girmişiz. 2023 turizm hedeflerimiz arasında turizm alanında dünyanın en büyük 5 ülkesinden biri olmak var. Turizm alanında büyüklüğü biz sadece sayısal büyüklük olarak algılamıyoruz. Çeşitlilik, entelektüellik, akademik bilgi, turizm endüstrisine Türkiye'nin verdiği katkı anlamında da büyük olmak gerekiyor. Onun bir kolunu da Turizm Fakültesi öğrencileri oluşturuyor. Daha sonra turist sayısını 35 milyondan 50 milyon yapmak ve turizm gelirini de 50 milyar dolar yapmak 2023 yılı hedeflerimiz arasında yer alıyor."

Programa, Turizm Fakültesi Dekanı Kurtuluş Karamustafa, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Tanıtım Stratejisi Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement