Türkiye'nin İlk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla'da Açılacak - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin İlk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla'da Açılacak

Türkiye\'nin İlk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla\'da Açılacak

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

12.06.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye'nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla'da hizmete açılıyor.

Ankara Üniversitesi Mustafa Vehbi Koç Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezi ve Arkeopark'ın hizmete açılışı sebebiyle 17 Haziran 2015 Çarşamba günü açılış töreni düzenlenecek. Türkiye'de tek, dünyada sayılı merkezlerden biri olacak olan merkezde; kütüphane, konferans salonu, laboratuvar, misafirhane ve arkeolojik kazılarda çıkan eserler sergilenecek. Deneysel arkeoloji projeleri kapsamında yapılan Uluburun II, Kybele, Kiklad teknelerinin ve kazılarda açığa çıkartılan evlerin bire bir kopyalarının sergileneceği bir sergi alanın da oluşturulacağı merkezde ayrıca antik çağda üretim şekillerini gösteren her türlü dokümana da ulaşılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin İlk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla'da Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement