Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi, Ahıska Türklerinin Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Dünya

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi, Ahıska Türklerinin Sorunlarını Dinledi

Türkiye Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun Azerbaycan’da bir araya geldiği Ahıska Türklerinin sorunlarını dinledi.

27.02.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun Azerbaycan'da bir araya geldiği Ahıska Türklerinin sorunlarını dinledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçi Alper Coşkun, Saatlı bölgesinde düzenlenen toplantıda Ahıska Türkeri'yle bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Toplantıya Büyükelçi Alper Coşkun'un yanı sıra Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Başkanı Ziyatdin Kasanov, Azerbaycan Ahıska Türkleri Vatan İctimai Birliği Başkanı İbrahim Memmedli ve çok sayıda Ahıska Türkü katıldı. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Çoskun Afganistan'da meydana gelen saldırıda yaşamını yitiren askeri anarak başladığı konuşmasında, "Dün Afganistan Kabil'de konvoyumuza bir saldırı oldu. Bir askerimizi kaybettik Allah rahmet eylesin. Bütün şehitlerimiz nur içinde yatsınlar. Azerbaycan'ımız, Türkiye'miz dimdik ayakta ve sizin sorunlarınıza çözmeye yönelik çok güçlü bir irade var. O güzel hedeflere varmamızı nasip edecek ve inşallah hepimiz bunu görürüz diye ümit ediyorum. Ben şahsen çekmediğim için yüreğimde hissetmeme rağmen tam manasıyla belki ne kadar derin bir ıstırap olduğunu ne karar istesem, ne kadar çabalasam da yeteri kadar hissedemeyebileceğim bir beklentiniz, bir ıstırabınız, bir heyecanınız var. Onun karşısında bir sözle ne desek yetmez. Onun için siz bizden daha fazlasını istemekte sonuna kadar haklısınız. Biliniz ki Türkiye'de sizin bu heyecanınıza, bu isteğinize çok büyük duyarlılık var" dedi. Alper Çoşkun," Size bu söylediklerim boş laftan ibaret değil, Türkiye'nin tam iradesini sizlere yansıtmaya çalışıyorum. Sizden isteğim inancınızı yitirmeyin. Devamlı iyi haber gelecek bir süreç olmayabilir bu. Bazen yavaşlama, bazen hızlanma olabilir ama bilin ki, adım adım sizi ata topraklarınıza ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Toplantıdan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Alper Coşkun," Azerbaycan burada onlara tam manasıyla kucak açmış, büyük bir kardeşlik örneği sergilemiştir. Azerbaycan'a yönelik minnettarlıklarını da burada ifade ediyorlar. Gürcistan'daki öz topraklarına dönmek istiyorlar. Azerbaycan'la birlikte, Gürcistan'la da aramızdaki mevcut iyi ilişkilerden istifade etmek suretiyle bir insanlık dramını sona ermesini sağlamak üzere biz bu konuya olan yoğun ilgimizi Türkiye Cumhuriyeti olarak sürdürüyoruz" açıklamasını yaptı.

Azerbaycan Ahıska Türkleri Vatan İctimai Birliği Başkanı İbrahim Memmedli ise,"Türkiye ve Azerbaycan'ın yardımıyla bugüne kadar bin 700 geri dönüş statüsü, 462 kişiye vatandaşlık verildi. Bunları Türkiye'nin her taraflı desteği sayesinde elde ettik. İlk önce Türkiye'ye her zaman bizim yanımızda olduğu, maddi ve manevi desteklerde bulunduğu için teşekkür ediyorum. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yala nerdeyse 1 saate yakın bir görüşme yaptık. Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin her zaman bizim arkamızda olduğunu ve bundan sonra da her taraflı destekte bulunacağını söyledi. Bize sadece siz isteyin biz Türkiye Devleti olarak her zaman yanınızdayız dedi" diye konuştu. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi, Ahıska Türklerinin Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye görüşmesi başladı
    16:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye görüşmesi başladı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti.

  • Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı
    15:56 Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı

    Kazakistan'da düzenlenen Temiz Kazakistan kampanyası kapsamında Türk Büyükelçiliği görevlileri, Astana'daki Atatürk Parkı'nda çevre temizliği yaptı. Astana Valiliği tarafından düzenlenen kampanyaya yabancı misyon temsilcilikleri de katıldı. Büyükelçilik görevlileri, Atatürk Parkı'nda bölge sakinleriyle birlikte temizlik yaparak, hem çevreye katkıda bulundu hem de Mustafa Kemal Atatürk'ü anma fırsatı yakaladı.

  • Bakan Fidan, Batılı devletlere tarihi uyarı: Filistinlilerin hak ettiği devlet verilmezse krizler devam edecek
    13:35 Bakan Fidan, Batılı devletlere tarihi uyarı: Filistinlilerin hak ettiği devlet verilmezse krizler devam edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Fidan İran-İsrail gerilimine ilişkin yaptığı açıklamada "Filistinlilerin hak ettiği devlet, bağımsızlık ve egemenlik verilmezse bu krizler artarak devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

  • Amsterdam'da Yeni Oteller İçin Yasak Bölge İlan Edildi
    13:16 Amsterdam'da Yeni Oteller İçin Yasak Bölge İlan Edildi

    Amsterdam Belediye Meclisi, kenti oteller için yasak bölge ilan etti ve geceleyen turist sayısını sınırlayacak. Yoğun turist akını nedeniyle kentin tarihi dokusu ve şehir sakinlerinin yaşamı olumsuz etkileniyor. Belediye, zararlı madde salımını azaltmak ve daha yaşanabilir bir şehir yaratmak amacıyla ziyaretçi sayısını azaltmayı hedefliyor. Yeni otel açılışlarına ruhsat verilmeyecek ve kentteki yatak sayısı 20 milyonun üzerine çıkamayacak.


Advertisement