Türkiye'nin 10'ncu Sakin Şehri - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin 10'ncu Sakin Şehri

İtalya'da gerçekleşen Cittaslow (Sakin Şehir) Genel Kurulu'nda Artvin'in Şavşat ilçesi Türkiye'nin onuncu Sakin Şehir oldu.

29.06.2015 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cittaslow 2015 yılı Genel Kurulu İtalya'nın Abbiategrasso kentinde düzenlendi. Genel Kurul'a Türkiye'den Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halfeti Belediye Başkanı Mustafa Bayram, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Yenipazar temsilcisi Sevil Terzioğlu, Taraklı temsilcisi Şahin Akı, Halfeti temsilcisi Nihat Özdal, Perşembe temsilcisi Bülent Çakmak ve Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem katıldı.

Genel Kurul, EXPO 2015 Milano fuar alanında düzenlenen toplantıyla açıldı. Geçtiğimiz aylarda, Şavşat'ın dosyasını Türkiye'nin Sakin Şehir Başkenti olarak Seferihisar Belediyesi genel merkeze teslim etti.

Abbiategrasso kentinde Annuciata eski manastırında yapılan toplantıda Şavşat'a Cittaslow sertifikası verildi. Şavşat Kaymakamı Cemal Sarıoğlu ve Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk sertifikayı Birliğin Genel Başkanı Stefano Pisani'nin elinden aldı.

Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Türkiye'yi bundan altı yıl önce bir yerel kalkınma modeli olarak Cittaslow'la tanıştırdık. Türkiye'nin ilk üyesi olarak başlattığımız çalışmalarla ülkemizin bir sakin şehirler merkezi olabileceğini düşündük ve tüm bölgelere yaymak için çalışmalar yaptık. Türkiye'nin tüm bölgelerinden, en güzel kentlerinden çok sayıda başvuru aldık. Şimdi Artvin'in Şavşat ilçesinin üyeliğiyle sayımızı 10'a yükselttik. Şavşat, muhteşem coğrafyasıyla ülkemizin en görülmesi gereken şehirlerinden bir tanesi. Kendilerine hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'de Seferihisar, Perşembe, Yalvaç, Taraklı, Gökçeada, Vize, Akyaka, Yenipazar, Halfeti ve Şavşat'la birlikte sayımız 10'a yükseldi. Sakin Şehirler olarak bir yandan ortak çalışmalarımız devam edecek, bir yandan da Anadolu'ya yayılması için sürdürdüğümüz çabalarımız devam edecek. Dünyada 75 üye ile İtalya en çok Cittaslow üyesi olan ülke. Türkiye, dünyada Cittaslow üyesi olan 32 ülke arasında 10 üyeyle beşinci sırada" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin 10'ncu Sakin Şehri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement