Türkiye ile Almanya'nın Suriyeli Sığınmacılar İçin Anlaştığı 10 Madde - Son Dakika
Güncel

Türkiye ile Almanya'nın Suriyeli Sığınmacılar İçin Anlaştığı 10 Madde

Başbakan Davutoğlu ve Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında Suriyeli göçmenlerin sorunlarına çözüm için yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılan 10 madde ortaya çıktı.

09.02.2016 08:06  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün Ankara'da Suriyeli göçmenlerin sorunlarına çözüm ararken aynı saatlerde, Ege Denizi'nden yeni facia haberleri art arda geldi.

ÖLÜMLERİN GÖLGESİNDE 10 MADDELİK MUTABAKAT

Mülteci ölümlerinin gölgesinde yapılan görüşmelerde 10 maddelik bir mutabakata varıldığı açıklandı.

Başbakan Davutoğlu, "Kimse 'Türkiye nasıl olsa Suriyeli mültecileri alıyor' diyerek, açık bir etnik kıyım anlamına gelecek şekilde sürmekte olan Rus hava saldırılarını mazur göremez. Yine hiç kimse Türkiye'den mülteciler konusunu tek başına üstlenmesini bekleyemez." dedi.

10 MADDELİK MUTABAKAT

Davutoğlu ve Merkel, 4 ayda 7'nci görüşmeyi dün Çankaya Köşkü'nde yaptı. Son olarak geçen hafta Londra'daki Suriye Donörler Toplantısı'nda bir araya gelen iki başbakan, yoğun görüşme trafiğinin ardından Suriye için şu 10 maddede anlaştı:

1- Rusya'ya karşı diplomatik inisiyatif kullanılacak. Suriye'de sivil halka karşı saldırıların durması için diplomatik girişimlerde bulunulacak.

2- AFAD ile ortak çalışma yapılacak, Türk ve Alman yardım kuruluşları sınırda birlikte hareket edecek.

3- Alman polisiyle ortak çalışma yürütülecek.

4- İnsan kaçakçılığına ilişkin bilgi ağı oluşturulacak.

5- Frontex'in (AB sınır yönetim ajansı) daha etkin çalışması için çaba sarf edilecek.

6-Mültecilerin yasadışı göçü konusunda NATO göreve çağrılacak.

7-Suriyeli olmayan mültecilerin geçişi engellenecek ve ülkelerine geri dönmeleri sağlanacak.

8- 3 milyar Euro'luk fon kapsamında hayata geçirilecek projeler Brüksel'e iletilecek.

9- Sahil güvenlik ekibi ortak işbirliği yapacak.

10- Göç idaresi Yunanistan'da muhataplarla görüşecek. (Kaynak: Hürriyet)



Türkiye ile Almanya\'nın Suriyeli Sığınmacılar İçin Anlaştığı 10 Madde

Son Dakika Güncel Türkiye ile Almanya'nın Suriyeli Sığınmacılar İçin Anlaştığı 10 Madde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • TURKO: Schengen yok mu? 3 4 Yanıtla
  • karar ani: Tamam artık sirtimiz yere gelmez ya kafayi mi yediniz bunlar zaten göreviniz kime nanik atıyorsunuz stajı bitmeyen Başbakan zaten Numan ile Binali ağzını açıp bekliyorlar stajı veremez diye 1 1 Yanıtla
  • .: Bu saftirik ne içiyo ya hala sırıtıyo Türkiye yanıyor ortadoğu kan ağlıyor bu hala pis pis sırıtıyor. Eseriyle gurur duyuyor galiba dinini ve vatanını siyonizme satan hain. 1 0 Yanıtla
  • SALDIRAYYYYYYYYY: BUNUN TEK ÇARESİ BİR BENİ DİNLEYİN SINIRLARA SINIRA YAKIN YERLERE ÇOK BÜYÜK ÇADIR KENTLER KURMAK DAHA FAZLA DAHA FAZLA ASKER KONTROLÜNDE OLACAK KUŞ UÇMAYACAK VE SAVAŞ BİTTİĞİNDE SURİYEYE PARA YARDIMI YAPIP BUNLARA SURİŞYEDE EV KONUT YAPACAKSINIZ VE GÖNDERECEKSİNİZ BU KADAR KAMPTAN KAÇANLARI SINIR DIŞI EDECEKSİNİZ BU KADAR 1 0 Yanıtla
  • allah cc..: ya boşverin bu işleri......hitlerin torunları niye gelmiş sorun bakalım insanlık için mi,,sanmıyorum..geçiş koridorunu aman sıkı tutun bize kadar gelmesinler ,,olay bu 1 0 Yanıtla
  • Hamza Oltu: İŞTE POLİTİKA... ALIN TEPE KULLANIN... ÖLEN ÇOCUKLAR... İŞSSİZ MÜLTECİLER... DİLİNİ BİLMEDİĞİ BİR ÜLKEYE SIGINMAYA ÇALIŞAN YÜZBİNLERCE İNSAN.... yukardaki 10 madddeenin kaçı bu sorunlarla alakalı... VE UNUTMAYIN DAHA BÜYÜK ORTADOGU SAVAŞI TAM BAŞLAMADI 0 0 Yanıtla
  • FORZA LAZO: FORZA LAZO: NIYE LAZLARIN KURTLERDEN NEYI EKSIK KURTLERE BAHIMSIZLIK ARZUSU VAR...NIYE BIZ LAZLARA OLMASIN...BASKENT GIRESUN 0 0 Yanıtla
  • FORZA LAZO: FORZA LAZO: NIYE LAZLARIN KURTLERDEN NEYI EKSIK KURTLERE BAHIMSIZLIK ARZUSU VAR...NIYE BIZLAZLARA OLMASIN...BASKENT GIRESUN 0 0 Yanıtla
  • Kuzeyy: Ulan bunların hepsini başarabilsek,,zaten dünyada en güçlü biz olurduk 0 0 Yanıtla
  • Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi
    09:46 Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda lav silahı ve el bombası dahil olmak üzere 455 adet suç unsuru ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca ruhsatsız silahlar, fişekler, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve iletişim cihazları da ele geçirildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için suç organizasyonlarına karşı mücadelesini sürdürdüğünü açıkladı.

  • Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor
    09:42 Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 'Yılan Pınarı' bölgesinde sürü halinde güneşlenen yılanlar, Brezilya'nın Yılan Adası'nı andırıyor. Yılanların sürü halinde görünmesi, görenleri hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, yılanlara zarar verilmemesi çağrısında bulunuyor.

  • Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı
    09:42 Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini denetledi ve kapatma kararı aldı.

  • Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması
    09:34 Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması

    Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ile kutladı. Programda çocuklar dans gösterileri sergiledi.

  • Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenci güreşçi Türkiye üçüncüsü oldu
    09:31 Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenci güreşçi Türkiye üçüncüsü oldu

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Zeytinalanı Ortaokulu öğrencisi Zeynep Tuana Akça, Tekirdağ'da düzenlenen Yıldız Kızlar Güreş Türkiye Birinciliği müsabakalarında üçüncü olarak başarılı bir performans sergiledi. Akça'nın başarısı, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da tebrik edildi.

  • Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi Kurdu
    09:30 Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi Kurdu

    Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye'nin afetlere karşı hassas konumunu göz önünde bulundurarak, Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi kurdu. Ekip, 15-20 Nisan 2024 tarihleri arasında verilen eğitimle arama kurtarma tekniklerini öğrendi ve pratik bilgileri pekiştirdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Doğanlara Destek Sağlıyor
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Doğanlara Destek Sağlıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi' projesiyle ailelere destek oluyor. Proje kapsamında 3 bin 500'den fazla yeni doğan paketi dağıtıldı.

  • Derince Belediye Başkanı Özel Öğrencileri Ağırladı
    09:29 Derince Belediye Başkanı Özel Öğrencileri Ağırladı

    Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Özel Dost El Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören özel öğrencileri misafir etti. Ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenen Gökçe, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Advertisement