Türkiye-Fransa ve Türkiye-Almanya Danışma Günleri - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Fransa ve Türkiye-Almanya Danışma Günleri

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), 23-25 Eylül tarihleri arasında Türkiye-Fransa Danışma Günlerinin Afyon’da, Türkiye-Almanya Danışma Günlerinin ise İzmir’de düzenleneceğini bildirdi.

24.07.2014 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), 23-25 Eylül tarihleri arasında Türkiye- Fransa Danışma Günlerinin Afyon'da, Türkiye- Almanya Danışma Günlerinin ise İzmir'de düzenleneceğini bildirdi.

SGK'dan yapılan açıklamada, "1 Ağustos 1973 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Fransa ile Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Fransa ve Almanya'da çalışan vatandaşlarımız ile bu kişilerin aile bireyleri sosyal güvenlik haklarını Türkiye'de de kullanma hakkına sahiptirler. Türk ve Fransız vatandaşları sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Fransa Emeklilik ve İş Sağlığı Sigortası Sandığı (CARSAT) arasında 23-25 Eylül 2014 tarihleri arasında SGK Afyon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde Türkiye - Fransa Danışma Günleri düzenlenecektir. Danışma Günlerinden Afyon, Kütahya, Uşak, Denizli, Burdur, Antalya, Konya, Isparta, Eskişehir illerinde ikamet eden Türk ve Fransız vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabileceklerdir. Danışma hizmeti, Türkiye-Fransa Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruların Türk ve Fransız uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerle cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilecektir. Danışma hizmeti ücretsiz olarak Türkçe ve Fransızca olarak verilecektir" denildi.

Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 0312 432 12 26 veya 0312 432 12 29 numaralı telefonlardan randevu almaları ve danışma gününe mutlaka kimliği, Türk sigorta sicil numarası, varsa tahsis numarası, Fransa'da bulunduğu esnadaki ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle gelmeleri gerektiğinin bildirildiği açıklamada, Türkiye-Fransa Danışma Günleri'nin SGK Afyon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Cumhuriyet Mahallesi İsmet İnönü Caddesi No: 19 Afyonkarahisar adresinde gerçekleşeceği kaydedildi.

"DANIŞMA HİZMETİ ÜCRETSİZ OLARAK TÜRKÇE VE ALMANCA OLARAK VERİLECEKTİR"

Türkiye Almanya Dayanışma Günlerine ilişkin ise, "Türk ve Alman vatandaşlarını sosyal güvenlik hakları konusunda ise bilgilendirmeye yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Alman Emeklilik Sigortası Kurumları arasında 23-25 Eylül 2014 tarihleri arasında SGK İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde Türkiye - Almanya Danışma Günleri düzenlenecektir. Danışma Günlerinden İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Balıkesir, Denizli illerinde ikamet eden Türk ve Alman vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabileceklerdir. Danışma hizmeti ücretsiz olarak Türkçe ve Almanca olarak verilecektir. Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 0312 432 12 26 veya 0312 432 12 29 numaralı telefonlardan randevu almaları ve danışma gününe mutlaka kimliği, Türk sigorta sicil numarası, varsa tahsis numarası, Almanya'da bulunduğu esnadaki ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle gelmeleri gerekmektedir" denildi.

Açıklamada, Türkiye-Almanya Danışma Günleri'nin ise SGK İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Milli Kütüphane Caddesi SGK Rant Tesisleri C Blok No: 12 Kat: 5 Konak/İzmir adresinde gerçekleşeceği bildirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye-Fransa ve Türkiye-Almanya Danışma Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement