Türkiye'deki IŞİD Yapılanması MİT Raporunda - Son Dakika
Güncel

Türkiye'deki IŞİD Yapılanması MİT Raporunda

Bild, çok ses getirecek bir habere imza attı. Türkiye'deki IŞİD yapılanmasının deşifre edildiği haberin kaynağı ise Türk istihbaratının hazırlayıp hükümete sunduğu rapor.

23.09.2014 14:47  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT, IŞİD militanlarının entrikalarına karşı Türk hükümetini uyarmak için 100 sayfalık bir rapor hazırladı. Bu "Bild-Zeitung" tarafından Salı günü rapor edildi. Raporun iç sayfalarında IŞİD'in yeni savaşçıları Türkiye'nin güneyinden Suriye'ye girdiği belirtildi.

MİLİTANLAR TÜRK HASTANELERİNDE TEDAVİ OLUYOR

"Bild-Zeitung"da yer alan raporda korkutucu bilgiler yer alıyor. Rapora göre; Teröristler Türkiye'den sadece silah yardımı almıyorlar, aynı zamanda militanlar Türk hastanelerinde bakılıyor ve acımasız yeni savaşçılar kazandırılıyor.

IŞİD ÇOCUKLARA TECAVÜZ EDİYOR

İstihbaratın raporuna göre yaşları 13-17 arasında değişen 8 çocuk, IŞİD teröristleri tarafından tecavüz edilip telefona kaydedildi. Böylece bunlar IŞİD için savaşma zorunda bırakılıyor. Bazı çocuklar ise kendi aileleri tarafından IŞİD teröristlerine emanet ediliyor. Bunun karşılığında 3000 Dolara kadar uzanan para alınıyor.

Bild'in haberine göre, IŞİD Türkiye'de gündelik hayatta zaten var. Kendi sosyal ağlarıyla kendine yeni militanlar buluyor ve sokaklarda kendi reklamlarını yapabiliyorlar.

IŞİD'İ KONTROL ALTINA ALAMIYORUZ

İstihbarat raporuna göre, "Haziran sonu bir olay meydana geldi. Bir tüccar yüksek sesle bağırarak 'Siz insan değilsiniz, sizin inandığınız İslam'a ben inanmıyorum' diyerek şikayetçi oldu. Sonra IŞİD'lı insanlar adamın boynunu vurdu. Bu olay Mahkemede anlaşmazlık sonucu çıkan kavgada öldü diye sonuçlandırıldı.

Rüşvetçi sınır görevlileri IŞİD teröristlerini rahatlıkla sınırdan geçiriyorlar.

Bild'de yer alan korkutucu istihbarat raporunun en önemli cümlesi, "IŞİD çok güçlü oldu ve biz onları kontrol altına alamıyoruz"

Türkiye\'deki IŞİD Yapılanması MİT Raporunda
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye'deki IŞİD Yapılanması MİT Raporunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • kekowa: Türkiyeden beklenir 18 13 Yanıtla
  • KURGU.: DÜNYA MÜSLÜMANLARA DÜŞMAN. ÖYLE BİR ALGI İLE GELİYORLARKİ, İNSANIN DUDAKLARI UÇUKLUYOR. ALLAH BELANIZI VERSİN. SİYONİSTLER, KURDUĞUNUZ TUZAKLAR, İNŞALLAH MEZARLARINIZ OLACAK. BÖYLE BİR ALGIYI ANCAK İMANSIZLAR HAZIRLAR. 15 13 Yanıtla
  • botan saha komıtanı zarta parta: EZ JİTE HEZDIKIM IŞID DİYARBAKIRLI BEROO: rojovalılar da o kadar çok ataist var ki. neredeyse çoğu da alevi. ben diyarbakırlıyım ve kürt üm. ama rojovanındakilerde çok alevi veya ataist kürt var. bana ne . kürtse kürt valla onlar için kılımı kıpırdatmam. rojava güçleniğinde ilk önce sunni kürtleri keserler. benden söylemesi alevi türkmeni korur sunni kürt ü keserler. ben onların kanını bilirim kanınını. 9 16 Yanıtla zazaniyazi: helal sana beroo 0 0
  • EMPERYALİSTLERE VE İŞBİRLİKÇİ PKKYA: YALAN DOLAN ASPARAGAS. SİZ FASIKLARA ASLA GÜVENMEYİZ ARTIK . İNSANLARI ÖLDÜRMKTE SİZLERİN ÜZRİNE YOKTUR ALMANLAR. ÇIKARDIĞINIZ SAVAŞ 20 MİLYON İNSANIN CANINA MALOLDU. UTANMADAN BAŞKALARINI ELEŞTİRMEYİN. SİZİN BATIL DAVANIZ DEĞİL BU 8 15 Yanıtla
  • şırnaklı: bunu yeni mi açığa çıkardılar ama biz 1 ay önce bildik yakalanan iş it çeteleri hepsini açıkladılar bir kişi diyordu bana 15 kişi nikah kıydı siz daha uyuyun ve gene yardımlarıına gidin o işi it denen çetelere katılın ve sizinde nikahlarınızı kıysınlar ahlak yoksun insanlar 20 2 Yanıtla
  • kekowa: Yağmur yağsa pkk yağdırıyor dersiniz :))))) 14 6 Yanıtla el müslim: kelleniz ağırlık yapıyo heralde tenekeler sizi 0 0
  • malatya: yalan haber geçin bunları pkk yıllarca asker kılığına girip kürtleri öldürdü asker yaptı dedi bu ateistlerden herşey beklenir 7 13 Yanıtla
  • bozkurt: Bu isid türkiyeye ne yapti ki sorunu siilerle aleviler onlarda zaten bizden degil 3 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu
    16:27 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu

    Aydın Ayaydın, Ortaca ilçesinde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Halkın hizmete susadığını ifade eden Ayaydın, seçimlerde destek istedi ve yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu Sandıkta Hesabını Soracak
    16:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu Sandıkta Hesabını Soracak

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bakın o karanlık, daracık odalarda neler çevriliyor görüyor musunuz? Deste deste paraları yığıyorlar.

  • Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek
    16:25 Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek

    Anavatan Partisi, pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'i destekleme kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, kararın Antalya'nın geleceğine yönelik büyük bir adım olduğunu ve tamamen halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda alındığını belirtti. Narlı, Hakan Tütüncü'nün liderlik becerileri ve tecrübesi ile Rıza Sümer'in vizyonunun Antalya'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

  • İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu
    16:24 İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu

    İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı Sahili'nde, denizin bir kısmı çöp birikintileriyle kaplandı. Pet şişe, poşet ve diğer çöplerin suyun üzerinde kaldığı görüldü. Vatandaşların yürüyüş yaptığı ve bisiklet sürdüğü sahildeki çöp birikintisi cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Bozkurt Belediyesi Sebze Pazarında İftar Programı Düzenledi
    16:23 Bozkurt Belediyesi Sebze Pazarında İftar Programı Düzenledi

    Bozkurt Belediyesi, binlerce kişinin katılımıyla sebze pazarında iftar programı düzenledi. İftar yemeği sonrası semazen gösterisi, Karagöz ve Hacivat Gölge oyunu, ve illüzyon gösterileri yapıldı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, etkinlikte yaptığı konuşmada birlikte unutulmaz bir akşam yaşadıklarını belirtti.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.

  • Erdoğan: İstanbul'un yerel yönetim hamlesi durdu, ibre tersine döndü
    16:22 Erdoğan: İstanbul'un yerel yönetim hamlesi durdu, ibre tersine döndü

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 30 yıl önce başlattıkları yerel yönetim hamlesinin 5 yıldır durduğunu ve ibrenin tersine döndüğünü belirterek, şehrin sorunlarını çözebileceklerini söyledi. Erdoğan, İstanbul'un birinci önceliğinin depreme hazırlık olduğunu vurguladı ve İstanbul trafiğinin de çekilmez hale geldiğini ifade etti.

  • Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı
    16:22 Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı

    Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 2 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 7,73 gram sentetik uyuşturucu, 60 uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu içiminde kullanılan 3 cam düzenek ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerden birinin evinin bahçesinde yapılan aramada toprağa saklanmış uyuşturucu hap bulundu. Olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı.


Advertisement