Türkiye'de Ortalama Konut Fiyatı 2.127 TL/M² - Son Dakika
Emlak

Türkiye'de Ortalama Konut Fiyatı 2.127 TL/M²

Türkiye\'de Ortalama Konut Fiyatı 2.127 TL/M²

Hurriyetemlak.com mart 2014 emlak endeksi açıklandı.

21.04.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hurriyetemlak.com Mart 2014 Emlak Endeksi açıklandı. Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 22'i bulurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.127 lira olarak yansıdı. Kiralık konutların ortalama metrekare fiyatının 14 lira olduğu Türkiye'de amortisman (geri dönüş) süresi ise 13 yıl ortalamasında.

Türkiye 2.127 TL/m²
Satılık yıllık artış: %22
Kiralık yıllık artış: %20

İSTANBUL 2.733 TL/m²
Satılık yıllık artış: %27
Kiralık yıllık artış: %24

İstanbul'da konut fiyatlarında artış sürüyor. Hurriyetemlak.com Emlak Endeksi'ne göre bazı ilçelerde evi olanlar son bir yılda tam yüzde 50 kazanç sağladı. Son bir yıllık artış göz önüne alındığında Beykoz'da ev fiyatları yüzde 50, Bağcılar ve Zeytinburnu'nda yüzde 41 artış gösterdi. Beykoz'da metrekare satış fiyatı 5.972 liraya, Bağcılar'da 2.000 liraya, Zeytinburnu'nda ise 2.571 liraya ulaştı. Amortisman süresinin 13 yıl olduğu İstanbul'da kiralık konut fiyatları ise 1 yılda yüzde 24 artarak metrekaresi 17 liraya kadar çıktı.

Son 1 ayda fiyatı artan ilçeler:

Çatalca: % 12,8
Silivri: %10
Bağcılar: %5,2

Son 1 ayda fiyatı azalan ilçeler:

Sancaktepe: -%5,4
Bayrampaşa: -%1,2
Tuzla: -%0,8

ANKARA 1.353 TL/m²

Satılık yıllık artış: %17
Kiralık yıllık artış: %11

Ankara'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bu yıl yüzde 17 arttı. Mart 2014 Emlak Endeksi'ne göre ilde ortalama metrekare fiyatı 1.353 lira. Kiralık konutlarda ise artış yüzde 11, ortalama metrekare fiyatı ise 7 lira. Ankara'da amortisman süresi 16 yıl ortalamasında. Ankara'nın bu ay en çok değerlenen ilçeleri Polatlı (yüzde5,6), Etimesgut (yüzde 2,6) ve Gölbaşı (yüzde 1,9). Altındağ'da ise fiyatlar yüzde 3,7 düşüş sergiledi.

Son 1 ayda fiyatı artan ilçeler:

Polatlı: %5,6
Etimesgut: %2,6
Gölbaşı: %1,9

Son 1 ayda fiyatı azalan ilçeler:

Altındağ: -%3,7
Keçiören: -%0,6

İZMİR 1.684 TL/m²

Satılık yıllık artış: %12
Kiralık yıllık artış: %9

İzmir'de bulunan satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 12 artarak 1.684 liraya ulaştı. Kiralık konutlarda ortalama fiyat ise yüzde 9 arttı ve metrekaresi 8 liraya ulaştı. İlde amortisman süresi ise 18 yıl olarak göze çarpıyor. İzmir'in son bir ayda en çok değerlenen ilçeleri arasında ilk sırayı yüzde 10,9 ile Foça alıyor. Foça'da metrekare fiyatları 1.682 liraya ulaşmış durumda. İkinci sıradaki Aliağa'da artış yüzde 5,7, metrekare fiyatı ise 1.269 lira. Narlıdere'de ise son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 4,6 artarak 2.539 liraya ulaştı.

Son 1 ayda fiyatı artan ilçeler:

Foça: %10,9
Aliağa: %5,7
Narlıdere: %4,6

Son 1 ayda fiyatı azalan ilçeler:

Bayraklı: -%2,6
Dikili: -%2,4
Gaziemir: -%1,0

ANTALYA 1.277 TL/m²

Satılık yıllık artış: %10
Kiralık yıllık artış: %11

Antalya'da son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 8 arttı ve metrekaresi 1.277 lira oldu. Kiralık konutlara bakıldığında artış yüzde 11, metrekare ortalama fiyat ise 7 lira. Amortisman süresinin 16 yıl olarak belirlendiği Antalya'da fiyatı son bir ayda artan ilçeler sıralamasında, metrekare ortalama fiyatın 1.444 lira olduğu Alanya yüzde 3,2 ile birinci, Muratpaşa yüzde 2,9 ile ikinci, Kepez ise yüzde 1,3 ile üçüncü sırada.

Son 1 ayda fiyatı artan ilçeler:

Alanya: %3,2
Muratpaşa: %2,9
Kepez: %1,3

Son 1 ayda fiyatı azalan ilçeler:

BULUNMAMAKTADIR

BURSA 1.196 TL/m²
Satılık yıllık artış: %12
Kiralık yıllık artış: %5

Hurriyetemlak.com Emlak Endeksi'ne göre Bursa'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 1.196 lira. Bir yılda fiyatlar yüzde 12 oranında artış gösterdi. Kiralık konutlara bakıldığında ise bir yıllık artış yüzde 5 oranında. Kiralık evlerin metrekare ortalaması 6 lira civarında. Bursa'da fiyatı artan ilçeler sıralamasında son bir aylık veriler göz önüne alındığında ilk sırada yüzde 2,3 ile Nilüfer var. Mudanya'da fiyatlar yüzde 0,8 artmış durumda.

Son 1 ayda fiyatı artan ilçeler:

Nilüfer: %2,3
Mudanya: %0,8

Son 1 ayda fiyatı azalan ilçeler:

Yıldırım: -%1,6
Osmangazi: -%0,1

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Emlak Türkiye'de Ortalama Konut Fiyatı 2.127 TL/M² - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı
    16:07 MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm sağlamak amacıyla başlattığı yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı. MARSU, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bazı yerleşimlerin artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte ihtiyaç duyulan içme suyu talebini karşılamak için başlattığı derin içme ve kullanma suyu amaçlı sondaj kuyusu kazı çalışması çalışmalarını bitirdi. Açılan sondaj kuyusunu mevcut şebeke hattına entegre etmek için ek olarak 300 metre uzunluğunda ek şebeke hattı döşeme işlemleri gerçekleştirildi.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Sarız ilçesine 156 konutluk TOKİ projesi başlıyor
    14:13 Sarız ilçesine 156 konutluk TOKİ projesi başlıyor

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sarız ilçesine 2. etap TOKİ çalışmaları kapsamında 156 konut yapılacağını duyurdu. Projenin ihalesi Mayıs 2024 tarihinde yapılacak ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin talimatıyla başlayacak.

  • Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek
    11:18 Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek

    Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi'ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya'ya kazandıracaklarını aktardı.

  • Tarihi Tuzhisar Kilisesi sahibinden satılık olarak 16 Milyon TL'ye satışa çıkarıldı
    10:49 Tarihi Tuzhisar Kilisesi sahibinden satılık olarak 16 Milyon TL'ye satışa çıkarıldı

    Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay tarafından 16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Kilise, 1. derecede sit alanı ve koruma altında olup, tapusu bulunmaktadır. Kilisenin içerisinde ve dış yüzeyinde haç işaretinin işlendiği taşlar bulunmaktadır. Kilisenin satış süreci başlamış olup, yeni sahibine hayırlı olsun denilmiştir.

  • TOKİ, Hacılar'da 547 konutluk proje için çalışmalara başladı
    09:57 TOKİ, Hacılar'da 547 konutluk proje için çalışmalara başladı

    Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Hacılar ilçesinde gerçekleştireceği 547 konutluk proje için çalışmalara başladı. İlçedeki konut ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan ihale sonucunda yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Yolların düzenlenmesi ve inşaat işlerinde çalışacak ekiplerin konaklayacağı alanlar için gerekli ön çalışmalar başlatıldı. Projenin 500 günlük süre içerisinde tamamlanarak vatandaşlara teslim edilmesi planlanıyor.

  • Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'
    15:07 Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Terakki Mahallesi'nde TOKİ tarafından başlatılan müze ve sosyal tesis inşaatlarının Zonguldak'a yakışacağını belirten Bakan Özhaseki, projenin Zonguldak'ın uğrak yeri olacağını söyledi. Ayrıca, esnafın işlerini sürdürebilmeleri için modern iş yerleri yapılacağını ve kısa sürede projenin tamamlanacağını ifade etti.

  • Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı
    13:27 Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ihalesi yapılan Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in destekleriyle ihalesi yapılan binanın en kısa sürede yapımına başlanacak. İlçeye kazandırılacak binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür edildi.

  • Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı
    13:26 Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için protokol imzalandı. Protokolle, işçilerin uygun bedel ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında günlük ulaşım için servis trafiği şehir merkezinden kaldırılarak ulaşım rahatlatılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 300 bin işçinin konut sorunu çözülecek.


Advertisement