Türkiye'de İlk Kez Camları Çöpe Atana Ceza - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de İlk Kez Camları Çöpe Atana Ceza

Türkiye\'de İlk Kez Camları Çöpe Atana Ceza

Karşıyaka belediyesi, cam atıkların geri dönüşüme kazandırılması için örnek bir karara imza attı.

15.06.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka belediyesi, cam atıkların geri dönüşüme kazandırılması için örnek bir karara imza attı. Türkiye'de ilk kez konuyu meclise taşıyacak olan belediye, kurallara uymayan kişilere ceza kesecek.

Karşıyaka belediyesi, cam ambalaj atıklarının çöpe atılmasını yasaklayarak ceza uygulamasını hayata geçirdi. ÇEVKO ve Anadolu Cam ile protokol imzalayan belediye, cam atıkların çöpe atılmaması için Türkiye'de ilk kez konuyu meclise taşıyacak. Belediye mecliste aldığı bu kararla kurallara uymayan kişilere Kabahatler Kanunu'na göre cezai işlem uygulayacak. İmzalanan protokol kapsamında ilçe genelinde bulunan 100 cam kumbaranın sayısı 250'ye çıkarılacak.

"TÜRKİYE ÇAPINDA ÖNCÜLÜK EDİYORUZ"

Geri dönüşüm çalışmalarına önem verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Gelecek kuşaklara daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için çalışıyoruz. Bugüne kadar Güneş Tarlası Projemizi hayata geçirerek, hizmet binalarımızı temiz enerji ile tanıştırdık ve yılda 420 bin liralık tasarruf sağladık. Kentin en işlek noktalarına Atık Getirme Merkezleri kurarak, yerinde dönüşümü teşvik ettik. Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi inşaatımız bitmek üzere. Şimdi de cam geri dönüşümünde Türkiye çapında öncülük ediyoruz" dedi.

Camın, yüzde yüz dönüşebilen tek atık madde olduğuna dikkat çeken Başkan Akpınar, şöyle konuştu: "Artık Karşıyaka'da camlar çöpe atılmayacak. Bugün imzaladığımız protokolle cam atıkların geri dönüşümü için yürüttüğümüz projenin sınırlarını genişlettik ve farkındalık oluşturduk. Halkımızın duyarlılık göstermesini ve sahip çıkmasını bekliyoruz. Cam atıklar konusunda yürüttüğümüz çalışmaları, kısa sürede diğer atıklar için de başlatacağız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'de İlk Kez Camları Çöpe Atana Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen yetkililer, şüphelileri tespit ederek cezai işlem uyguladı.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacak.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı
    00:42 Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı

    Aliağa Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement