Türkiye'de Eğitim Gören Afgan Kadın Polis Adayları - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Eğitim Gören Afgan Kadın Polis Adayları

Türkiye\'de Eğitim Gören Afgan Kadın Polis Adayları

PMYO "2. Dönem Kadın Ulusal Polis Eğitimi" törenle başladı. PMYO'da 191 Afgan kadın polis adayı 4 ay eğitim görecek.

18.11.2014 17:18  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) "2. Dönem Kadın Afgan Ulusal Polis Eğitimi" törenle başladı.Vali Alim Barut, Sivas PMYO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Afganistan'ın Türkiye ile dost ve kardeş ülke olduğunu söyledi.Derin tarihi geçmişe sahip Afganistan ile Türkiye'nin birçok yönden birbirine bağlı olduğunu belirten Barut, "Kadın polislerimize kentimizde eğitim vermek, bizleri çok mutlu etmekte. Polislerin kaliteli eğitim alması gerekir. Kadın polis adaylarının da burada eğitim kalitesi artacak" dedi.Barut, Afgan kadın polis adaylarının eğitim döneminde, kentin tarihi ve turistik yerlerini de görme fırsatı bulacağını dile getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Mehmet Gündal da bu eğitimin "kardeşlik projesi" neticesinde yapıldığını ve Afganistan'a önemli katkı sağlayacağını belirtti.Gündal, "Afgan polislere her alanda gönülden destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Afganistan Büyükelçiliği Müsteşarı Abdulmajid Danishyar ise Afganistan'da demokrasinin sağlanması için Türkiye'nin çaba gösterdiğini belirterek, kadın polis adaylarına eğitimlerinde başarılar diledi.Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Ekramuddin Yawar da Afganistan'ın kadın polislerin eğitimine önem vermeye başladığını söyledi. Yawar, kendilerine bu konuda yardımcı olan Türkiye'ye teşekkür etti.Sivas PMYO'da 191 Afgan kadın polis adayına, "Polisliğe uyum, telsiz kullanma, suç soruşturmaları, iletişim becerileri, trafik polisliği sürücü eğitimi" gibi konularda eğitim verileceği belirtildi.

Eğitimin 27 Şubat 2015'te sona ereceği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Eğitim Gören Afgan Kadın Polis Adayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement